Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbaganın Kabuguna Gül Suyu

fulyasaroz

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2009
Mesajlar
15
Sizce kaplumbagaya fırcayla banyo yaptırırken ilk olarak kabugunu fırcalayıp sonra gül suyuyla pamuk yardımıyla silsem bi zararı olur mu :S. Gül suyu güzel temizliyo da :D
 
Kabuk için hiç bir kimyasal kullanmayın derim. Kabuk da tıpkı deri gibi canlıdır bu nedenle kabuğa sürdüğünüz her şey etkiler kabuğun sağlığını. Ilık su altında eski, yumuşak bir diş fırçası ile temizlemeniz fazlasıyla yeterli gelecektir.
 
Bence de yabancı madde kullanmamakta fayda var. Hem fırça her halükarda pamuklu temizlikten daha iyi temizlik sağlayacaktır, sırf su bile olsa
 
Ben gül suyunun içindekilere baktım, kimyasal madde yok %100 dogal. Buna ragmen kullanmamalımıyım?
 
İçindekilerde yazmasa da mutlaka kullanılan çeşitli kimyasallar vardır, fırça emin olun yeterli gelecektir temizlik için. Ayrıca şöyle bir risk de söz konusu, kabuğa sürdüğünüz bu tip maddeler kaplumbağa suya girdiğinde kabuktan ayrılıp su yüzeyinde ince bir tabaka oluşturur bu da kaplumbağalarınızın gözlerine zarar vererek gözlerde kızarıklığa, şişmeye sebep olabileceği gibi, göz iltihaplanmasına kadar da gidebilir.
 
Geri
Üst