Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağanız Kuru Alandayken yanına yaklaşabiliyor musunuz? veya Yemek veriyormusnuz

ThunderVolt

Bronz 4 Üye
Katılım
13 Ağu 2010
Mesajlar
54
Arkadaşlar kaplumbağanız kuru alandayken siz yaklaşınca suya kaçıyor mu benimkisi gibi? Benimki kuru alana daha yeni alıştı 3 ay geçmesine rağmen.Ama şimdi çıkıyor ben odadayken.Fakat ani hareketimde veya yanına biraz yaklaşınca kaçıyor.Sizde durum nasıl? Hatta ötesi olarak onlar oradayken yemek verebiliyormusnuz ağızlarına?

Teşekkürler :)
 
Evet verebiliyorum. Ama gerçekten bence erken acele etmeyin sabırlı olmak herşeyin çaresidir.Kapluşunuzun yanına hızlı değilde yavaş yavaş yürüyün. Sonra göz göze gelin, bir yem alın ve yavaşça yanına uzatın ve orada sabit tutun yavaş olunca çok panik yapmazlar.
 
1seneyi geçti hala alışamadılar arada denk gelirse ole duruyo ama yemii görünce atladıkları gibi suya ben elimle gaötürrttürüyorum kuru alana doğru camın önünden böyle göstere göstere yavaş yavaş çıkıyolar sonrada kapıyolar yemi :D:d
 
keyfi yerindeyse kıpırdamıyor, bazen oada girip çıkıyor işlerimi yapıyorum beni takip ediyor yandan yandan. bazende göz ucuyla odaya girmeden bakıyorum. suya resmen bombalama dalıyor.
 
bendede aynısını yapıyor bende açıkcası neden korktuğunu bilmiyorum
 
Kaplumbağamı alalı 2 yıl oldu ve onunla bu sorunu yaşamıyorum. Artık alıştı.Çok hızlı gitmedikçe sorun olmuyor ama ocakta bir kaplumbağa daha geldi.O hala yanına gidince korkup atlıyor.Biraz sabır gerektiriyor bu tür şeyler.
 
ben daha dün başladım elimle beslemeye çok gzl oluyor elimi takip ediyor çok sevimliler :)
 
Geri
Üst