Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağanızın en komik hali :)

sulo43

Altın 1 Üye
günlerce kaplumbağa sağlığında tartışıp birbirimize yardımcı oluyoruz, onların sağlığı için vaktimizi onlara ayırıyoruz, hadi şimdide kaplumbağanızın en komik hallerini birbirimize anlatıp biraz eğlenelim :) benm gördüğüm en komik şey filtrenin akıntısına kapılıp gitmesi ve sonrada şaşkın şaşkın bakınması :D

Cvp: kaplumbağanızın en komik hali :)

2007 ile 2010 yılları arasında beslediğim kırmızı yanaklarım Baba ve Korkak 2010 yıllarında birbirlerine kur yaparlardı. Ama Baba çok uğraşsa da Korkak'ın pek ilgisini çekemezdi. Sonra da sinirlenip Korkak'ı köşe bucak kovalamaya başlardı. Sanırım beni en çok eğlendiren anım budur. Tabi bir o kadar da riskli bir durumdu çünkü Korkak'a zarar verebilirdi. O yüzden şimdi 1 tane kırmızı yanak besliyorum.

bendede 2 tane kırmızı yanak var ama cinsiyetlerini daha yavru oldukları için bilmiyorum :) ileride böyle birşey olursa ne yaparım ki :D

sulo43' Alıntı:
bendede 2 tane kırmızı yanak var ama cinsiyetlerini daha yavru oldukları için bilmiyorum :) ileride böyle birşey olursa ne yaparım ki :D

Konunun dağılmaması için size özelden cevap veriyorum :)

Aynı yemi ısırıp çekiştirmeleri gerçekten çok komik oluyor :) Hatta etrafta o kadar yem varken.

benm basıma buda gelmedi ama birisi her zaman çok yiyor diğerine yiyeck bırakmıyor :)

Gelmir' Alıntı:
sulo43' Alıntı:

bende özel mesajlar kapalı olması lazım ama :)

sulo43' Alıntı:
benm basıma buda gelmedi ama birisi her zaman çok yiyor diğerine yiyeck bırakmıyor :)

Gelmir' Alıntı:
sulo43' Alıntı:

bende özel mesajlar kapalı olması lazım ama :)

Evet benimde kapalıymış :)

O zaman buradan yazayım; en kötü ihtimalle birbirinden ayırmanız ve ayrı ayrı bakmanız gerekecek. Zaten kaplumbağalar doğada bireysel yaşayan hayvanlar olduğu için bu onların huzuru açısından daha iyi olacaktır. Tabi bu en kötü senaryo.

Eğer ayırma ve iki paludaryum oluşturma imkanınız yoksa, uygun, ehil ve sahiplenmek isteyen birine sahiplendirebilirsiniz.

Önümüzdeki yıllar bu durumu netleştirecektir :)

hepsi çok sakin dururken benim odaya girmemle çıldırmışçasına akvaryum camında debelenmeleri ve bana bakmaktan yemi görmemeleri gerçekten çok komik oluyor ben odadan çıkmadan yemleri görmüyorlar ve elimi shreke uzatıp boynunun altını severken önce parmağıma garip garip bakıp sonra da parmağımı ısırmaya çalışıyor ve eğer ısırırsa asla bırakmıyor :)

benimkilerde camın arkasından ısırmaya calısıyorlar beni :)

ayrıca shrek yemleri görünce gidiyor eğer şımarık yiyorsa hiç düşünmeden atlıyor onun önündeki yemlere ama fiona yiyorsa onu hiç ellemeyip başka tarafa gidiyor :) sanki o küçük diye öncelik tanıyor ona çok komik :)

Cvp: Kaplumbağanızın en komik hali :)

benimkilerde bu iş tonla. hangisini anlatayım. genelde ölen 3 numaralı ile olanlar işin komik kısmıydı. bu hayvan hastalıktan kendini bir türlü toparlayamadığı için ufak kaldı. diğerleri iki katı olmuştu.

kuru alanda önceden yatarsa diğerleri üstüne çıkar bu garibim altta kaybolur, istese de aradan sıyrılamazdı. üstlerine çıksa diğerleri beni gördüğünde suya atlar bu da havada uçup suya düşerdi.

yem zamanı bu ortaya düşerse şamar oğlanı olurdu. heyecanla ayaklarını çırparlar bu da arada bir birinden tokat yer öbürüne döner. diğeri tokatlar öbürüne döndürür.

bir keresinde de bu küçük ağzına agil yemin büyüğünü almış yemeye çalışırken. en büyük ağzını açıp yemle birlikte bunun kafasını da yuttu. hemen uzanıp su içinde çektim çıkardım. eleman ağzında yemle çıktı tekrar. ölürüm yemi kaptırmam hesabı.

Son anlattığına çok güldüm Cem :) Vakayı önceden hatırlıyorum.
Bu kuru alandan suya dalarken havada süzülme benim cumberland ufakken olmuştu. Salona girdim onları unutup. Res ben görünce üstteki cumberlanda bakmadan suya daldı. Ufaklık resmen havada süzüldü :)

Bazen reptomin yemi verirken ilk önce elimde ısırtıyorum sonrada havaya kaldırıyorum, o anki tipini anlatmak mümkün değil, birde hayatta bırakmaz yemi gundi.

Yem verirken elimden o kadar sakin dururken bi an suda tsunami gibi bir olay çıkıyor :)

bende yem verirken tutup kaldırıyorum havaya :) birde dün yem verirken biriside yedirdim diğeri uyuyordu. onu uynadırıp yedireceğim. garibim biraz çekingen daha tam ağızını acıyor yiyecek diğeri gelip elımden kapıyor. onun kafasını suya bastırıyor falan :D

benimkinin en komik hali yem veririken kuru alanda ters dönmesi:haha::smile::smile:

Benim kaplumbağamda neşeli olduğu zaman ayaklarını havaya dikiyor bu durumda bale yapıyor gibi gözüküyor.Ayrıca beni ve yemini görünce havaya kalkıyor bu da çıldırıyor gigi duruyor:haha:

bale yapan kaplumbağa :D

Şelale de komik halden baska ne var
Yem elimde gormeyip elime saldirmasi,
Kuru alana cikamayinca ters olarak geriye yuzmesi,
Isiticinin kablosuna ve akvaryuma kendini oraya sokmasi sonra saskin saskin bakmasi,
Yem icin 400 wttlik filtre olmasi cok komik

Ekli dosyalar

• IMG_20130503_135612.jpg
    79.9 KB · Görüntüleme: 153

bende yakında 2 tane kapluş alıcam.İnşallah kapluşlarımın komik hallerini görmek banada nasip olr:)

Geri