Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağaya dair sorularım

denoktacan

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar balık beslemekten bıktım kaplumbağaya geçiş yaptım 30 Litre akvaryumum var.
Bir kaç sorum olucak.
-Suyun yüksekliği nasıl olmalı? :neydi:
-Normal ışığım var acaba bu yeterli mi?
-Işığı balıklardaki gibi gece kapatalım mı hep mi yansın?
-Su sıcaklığı kaç derece olmalı?
Şİmdiden teşekkürler ^^

Akvaryumun hali;
(kaplumbağa daha yok)[/b]
mailto:/15cent0.jpg

Cvp: Acemi kaplumbağacı :)

Suyun yüksekliği yeterli bence, ama suyu ve kuru yeri yükseltme imkanınız varsa yükseltin.
Işık konusuna gelince,güneş ışığı kaplumbağanın hastalıklardan korunması ve büyümesi için önemlidir.Güneş ışığı görevini gören özel lambalar var sanırım adı U.V. araştırabilirsiniz.Suyun sıcaklığı 28-30 derece arasıikuru yerin sıcaklığı 30-32 derece arası olmalıdır.

Floresanım var hafif gün ışığı renginde U.V ışıkları kanserojenmiş aslında suyu ve adayı birazdaha yükseltip ışığa az daha yaklaştırsam olur mu? floresan hafif ısınıyo kuru alanıda ısındırır :t65y:

-Suyun yüksekliği, camın en üst kısmına 10cm kalıcak şekilde olmalı.
-Işığın ısı vermesi gerekiyor yani bunun içinde enaz 40 watt olmalı. Aydınlatma ile ilgili linkdeki konuyu okumanızı öneririm. mailto:/forum/Konu-aydinlatma-hakkinda-hersey-isitma-lambalari-ve-uv-lambalar.html
-Evet geceleri kapatmalısın, Sabah kalkdığında açıp, akşam havanın karardığı zamanlar kapatmalısın.
-İdeal su sıcaklığı 27 derece olmalı.

Akvaryumun görsel olarak gayet güzel ancak alt taraftaki kayanın malzemesi nedir? Bana salınım yapan birşey gibi geldi.

RE: Acemi kaplumbağacı :)

cok bilgili olmasamda suyun yuksekligi kaplumbaganin ayaklari yere degmeyecek sekilde yada bundan daha yuksek olacakki rahatca yuzsun.suyun sicakligini 28 kuru alaninkinide 30- 31derece yapmalisin.kaplumbaganin yanima balik koymamani tavsiye ederim cunku onlara saldirabiliyorlar.normal isik yetersiz sana kuru alan icin isitma lambasi ve uv lamba gerekir.benden uzman arkadaslarda var onlar daha iyi yardim edeceklerdir.

Suyun sıcaklığını 28 derece olarak ayarladım.
Kaya salınım yapmaz diye düşünüyorum petshoptan aldım :t65y:

ve şunlarıda ekleyim
Şu konuyu okumanızı öneririm.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html
Uv lambaların etrafını folyo`yla sardığınızda gelecek ışınları engellemiş olursunuz ve Uv ışınları aşırı maruz kalınmadıkça zararlı değildir.(benim görüşüm)
U.V ışıkları kanserojenmiş lafını büyük ihtimalle üçkağıtçı petshopçulardan duymuşsunuzdur.
Uv lamba ihtiyacını Haftada birkez yemine devit3 damlatarak karşılayabilirsiniz (devit3 eczanelerde 2-3tl gibi bir fiyata satılır)
Yani uv lambayı hemen almak zorun değilsiniz. Zaten fiyatları çok pahalı

Ayrıca kayaya dokunduğunuzda nası bir his veriyor sertmi, yumuşakmı ? plastik olduğunu biliyorsan suya salınım yapar at gitsin :)

Merhaaba sana ilk önerim tek kaplumbağa alman olacak. Sorularına gelince :
-Su ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur. Ancak suyu yükseltirken kaplumbağanın kuru alandan kaçmamasına dikkat et.
-Isıtma için 40 w lık içi görünmeyen bir ampule ihtiyacın olacak. Eğer imkanın varsa hazır UVA yayan ısıtma ampullerinden de alabilirsin 20-30 TL arası fiyatları var ancak ömürleri bir kaç ay. D vitamini ihtiyacı içinse 5.0 lık bir UVB lambaya ihtiyacın var. Eğer UVB lamba almaya imkanın yoksa eczaneden Devit 3 alıp hafatada bir yemlerine damlatarak da D vitamini ihtiyaçlarını karşılayabilirsin.
-Evet, bütün lambaları geceleyin kapatmalısın.
-26-29 derece arası ideal sıcaklıklardır.

emronyus' Alıntı:
Merhaaba sana ilk önerim tek kaplumbağa alman olacak. Sorularına gelince :
-Su ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur. Ancak suyu yükseltirken kaplumbağanın kuru alandan kaçmamasına dikkat et.
-Isıtma için 40 w lık içi görünmeyen bir ampule ihtiyacın olacak. Eğer imkanın varsa hazır UVA yayan ısıtma ampullerinden de alabilirsin 20-30 TL arası fiyatları var ancak ömürleri bir kaç ay. D vitamini ihtiyacı içinse 5.0 lık bir UVB lambaya ihtiyacın var. Eğer UVB lamba almaya imkanın yoksa eczaneden Devit 3 alıp hafatada bir yemlerine damlatarak da D vitamini ihtiyaçlarını karşılayabilirsin.
-Evet, bütün lambaları geceleyin kapatmalısın.
-26-29 derece arası ideal sıcaklıklardır.

Neden tek kaplumbağa ortam mı dar ben 2 tane diye düşünmüştümde :honk:

TheNRK' Alıntı:
ve şunlarıda ekleyim
Şu konuyu okumanızı öneririm.
Uv lambaların etrafını folyo`yla sardığınızda gelecek ışınları engellemiş olursunuz ve Uv ışınları aşırı maruz kalınmadıkça zararlı değildir.(benim görüşüm)
U.V ışıkları kanserojenmiş lafını büyük ihtimalle üçkağıtçı petshopçulardan duymuşsunuzdur.
Uv lamba ihtiyacını Haftada birkez yemine devit3 damlatarak karşılayabilirsiniz (devit3 eczanelerde 2-3tl gibi bir fiyata satılır)
Yani uv lambayı hemen almak zorun değilsiniz. Zaten fiyatları çok pahalı

Ayrıca kayaya dokunduğunuzda nası bir his veriyor sertmi, yumuşakmı ? plastik olduğunu biliyorsan suya salınım yapar at gitsin :)

çok teşekkür ederim :smile:
kaya plastik değil porselenimsi gibi hani bibloloarda olur ya onun malzemesinden galiba :smile:

RE: Acemi kaplumbağacı :)

Bu konuda kaplumbağa bakımı için bir çok cevabı bulabilirsiniz.

1 tane öneriyorum çünkü herkes ikiyle başlıyor ve sonra çok büyük ortamlara ihtiyaç duyuluyor. Ayrıca evet 30 lt bir kaplumbağayı 1 seneden fazla idare edemez. İmkanın varsa 2 tane de alabilirsin tabii ;)Tabii bunlar benim şahsi görüşüm.

Haklısınız aslında 1 taneyi alalımda belki arkadaş getiririz yanına :)

doğancan foruma hoşgeldin. sistemin, ana ekipmanlara sahip olduğu için 1-0 önde başlıyorsun. sana öncelikli tavsiyem kaplumbağa almadan evvel buradaki konuları incelemen. alacağın ekipmanlar balığa göre fazla olacaktır. en başta akvaryum yenileme gelecek. bu akvaryumun bir hayvan için yaklaşık bir sene; iki tanesi için 8 aya yakın yeterli olacaktır. bir kaplumbağa için evladiyelik su oranı 100 lt olmakla birlikte akvaryumun eninin en az 40 cm yüksekliğinin ise kuru alan dışarda ise 50cm ; içinde ise 60 cm olması gerekir. bu hayvanların yetişkin boyu 25-30 cm ve ömürleri de bir bu kadar olur. bunları göz önüne alarak beslemeni öneririm.

şimdi alacağını düşünürsek bir tanenin bakımı kolay ama uyum sağlama sürecinde iki tane daha iyidir. yalnız iki tane aldığında bunların ilerde ikisininde erkek çıkması problem olur, çatışma çıkabilir. o vakit akvaryumu ikiye ayırmak gerekir. ve ona göre bazı ekipmanlarında çift alınmasına neden olur.

gelelim sorularına normal ışığın florasan ise işe yaramaz ısı veren ampul olmalı. bunun için ya deveboynu yada cama tutturulan kıskaçlı lamba alman gerekir.
hayvan geceleri kuru alanda uyumuyorsa lambanın açık kalmasına gerek yok. loş bir ışık yeterli olur. fişe takılan led gece lambaları gibi. suda uyuyorsa kafası dışarda gövdesi su içinde kalacak şekilde bir yere tutunmalı bu konuda en iyisi filtrenin tepesinin su üstüne yakın olmasıdır. geceleri kuru alanda uyuyorsa o zaman night glo dediğimiz ısı veren gece ampulünden almalısın.

ısı ayarlarında su 26-28 derece kuru alan 31-33 derece arası uygundur. arkadaşların gösterdiği konuları inceledikten sonra aklına takılanları tekrar sorabilirsin.

Geri