Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağayı Benzinle Yaktılar

Akarakurt

Admin
Yönetici
Katılım
21 Eki 2007
Mesajlar
1,932
mailto:/images/news/101669.jpg
Muğla'nın Ören Beldesi'nde üzerlerine benzin dökülerek yakıldıkları tahmin edilen kamplumbağalar bulundu.

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Ören Beldesi'nde üzerlerine benzin dökülerek yakıldıkları tahmin edilen hem yetişkin hem de yavru 30 kadar su kaplumbağası hayvanseverleri şoke etti. Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Meliha Tekin, böyle bir olaya şahit olmakla insanlığından utandığını söyledi.

Zehirlenen köpeklerle gündemden düşmeyen Milas'a bağlı Ören beldesi bu kez başka bir hayvan katliamına tanık oldu. Ören'de yaşayan Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Meliha Tekin, hafta içerisinde Ören'den Milas'a doğru otomobiliyle gelirken, yol kenarında benzin dökülerek yakıldığını tahmin ettiği hem yetişkin hem yavru 30 kadar su kaplumbağası bulduğunu ve hayvanların durumunu görünce şoke olduğunu söyledi.

Ören- Milas karayolunun birinci kilometresinde, beldede daha önce rastlamadığı üç yavru köpeği görünce aracını durdurarak yanlarına gittiğini belirten Meliha Tekin, “Yakında bulunan bir vatandaşa köpekler hakkında bir şeyler sormak istedim. O sırada yol kenarında bir karartı gördüm. İlk etapta çöp sandım. Yaklaştığımda yerdeki karartının vahşetten kalanlar olduğunu anladım. Yaklaşık 30 kadar yavru ve yetişkin su kaplumbağası bir araya getirilmiş ve üzerlerine bir sıvı dökülerek yakılmıştı. O anda şok geçirdim” dedi.

‘ÇOCUKLAR YAPMIŞ OLABİLİR’

Gördüğü manzarayı hemen fotoğrafladığını kaydeden Tekin, bir süre sonra kendini biraz toparladığını ve çevredeki vatandaşlarla konuştuğunu anlattı. Vatandaşların bu katliamı çocukların yapmış olabileceğini söylediğini kaydeden Tekin, “İkinci kez şok yaşadım. Çocukların yapmış olabilecekleri söylendi. Bu beni daha da üzdü. Çünkü çocukların böyle bir şey yapabilmeleri daha da korkunç” diye konuştu.

“DAHA ÖNCE BÖYLE BİR OLAYLA KARŞILAŞMADIM”

Yanan kaplumbağalara tekrar tekrar baktığını ve hayvanların üzerlerine benzin dökülerek yakıldığını tahmin ettiğini belirten Tekin, “Yakılan kaplumbağa sayısı belki daha fazlaydı. Doğadaki diğer hayvanlar tarafından yenilenler ve parçalananlar da olmuş. Bu olayı yaşamış olmak beni insanlığımdan utandırdı. Ören'de daha önce böyle bir olayla karşılaşmamıştım” dedi.

“KONUNUN ARAŞTIRILMASINI İSTEDİM”

Meliha Tekin, su kaplumbağalarını bulduğu bölgede tatlı su balıkçılığı yapan bir tesis ve bu tesisin yararlandığı bir yeraltı su kaynağı bulunduğunu alatarak, kaplumbağaların bu su kaynağında yaşadığını belirtti. Konunun yakın takipçisi olacağını kaydeden Tekin, Milas Orman İşletme Müdürlüğü Milli Parklar Birimi'ne, çektiği fotoğrafları eklediği bir dilekçeyle vererek, konunun araştırılmasını istediğini söyledi.

Kaynak: internethaber.com
 
evet ben bu haberi yazıcaktım ama unuttum o gün sofradaydık haberlerde de çıktı çok kötü birşey gerçekten annem abim falan çok üzüldük...
 
Ne yalan söyleleyim yazmayı ben de düşündüm, sanırım Posta'da görmüştüm. Ama dershane, testler falan derken bir türlü vakit bulamamıştım... Paylaşım için sağ ol Ahmet.
 
Yazık sebepsiz yere öldüler:/ insanlara küçük yastayken hayvan sevgisi asılamk lazım..
 
VamPrelLa' Alıntı:
Yazık sebepsiz yere öldüler:/ insanlara küçük yastayken hayvan sevgisi asılamk lazım..


aynen katılıyorum ileride nesli tükenebilir bile bütün hayvanların bu zihniyetle gidersek.gerçekten çok yazık.dostlarımıza sahip çıkmalıyız ve onların da bizler kadar yaşama hakkına sahip olduklarını unutmamalıyız.böyle haberleri duyunca gerçekten çok üzülüyorum. :(
 
....bazen kısasa kısas teriminin uygulanmasını çok ta ağır bulmuyorum....
 
Geri
Üst