Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağayı kendimize alıştırma

veneficus

Bronz 4 Üye
komşumuz küçük çocuklarına su kaplumbağası almış ve pet shop larda bakılan plastik kaplarda bakıyolarda ve küçük çocuklar hayvanı çok korkutmuş birisini görünce hemen kabuğuna çekiliyo ve bunu görünce komşumuzdan o kaplumbağayı sahiplendim yaklaşık 1 aydır bakıyorum ve beni görür görmez hemen kabuğuna çekilip kaçıyo kendime nasıl alıştırabilirim

Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryum ve ekipmanları aldınız mı? Su ısıtıcı, ısıtma lambası ve filtre?

Normalde farlı bir ortama gelen hayvanlarda alışma süreci olur. Ama dediğiniz üzere hayvanı yoğun strese sokmuşlar. Bunu bir süre atamayacaktır.

Sistemi oluşturup mümkün olduğunca hayvanı bir süre yalnız bırakın. 1 ayı bulabilir. Yada aynı odada kalıyorsanız yem ve temizlik harici yaklaşmayın. Hayvan ele alınacak hissiyatı ile temkinli davranacak ve güvenli olan sudan çıkmak istemeyecektir.

Yem verirken önce kutuyu sallayıp hem görsel hemde ses çıkarma yoluyla hayvanın odaklanmasını sağlayın. Yemi yeteri oranda suya atıp uzaklaşın. Hayvan sizden zarar gelmediğini anladığında yakınında durun yüzeye çıkıp yemi yesin. Ellerinizi göstermeyin. Bu şekilde bir süre devam edin. Sonrasında parmak ucunuzla tuttuğunuzda gelip stick yeme uzanacaktır.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.

Yem olarak ne markaları kullanıyorsunuz?

Bu arada hayvanı kurtardığınız için teşekkür ederim!

Geri