Cvp: Kaplumbağayla beraber yaşayabilen balık
Bu konuda soyle soyleyeyim.Birlikte balik bakanlar ve bakmayanlar diye ikiye ayriliyor insanlar.Kaplumbaga buyuklugu,yasi ve su hacmiyle cok alakali.Benim tecrubeledigimi anlatayim.Kaplumbagam 1 yasina kadar 50 litrelik akvaryumdaydi.Icinde 6 balik vardi,hep gozlemliyordum.2 lepistes 3 plati bir tane vatoz.Baliklar hep akvaryumun icine koydugum lav kayalarinin aralarina altlarina saklaniyorlardi.ilk 6 ay birlikte yasadilar.Baliklar,ozellikle platiler cok iyi kacabiliyorlar.Kaplumbaganin kafasinin giremeyecegi ve baligin guvende hissedebilecegi yerlerinin olmasi lazim.1 yasina bastiginda akvaryumda hic balik kalmadi,hepsini avladi.Lav kayasini yerinden kaldirmis,baliklari yakalayip yemis.Ilk once lepistesleri avladi.Sonra vatozu.Platilerle uzun sure yasadi ama en son onlarin da tadina bakti.Arada kedi baligi attim 2 tane,attigim gunun sonrasi bulamadim.Baliklar ureyemediler cunku su hacmi az ve kaplumbaga suyu cok kirlettigi icin su degerleri baliklarin istedigi degerlere gelemiyordu amonyak nitrit nitrat bakimindan.Sonra 300 litrelik bir tanka aldim kaplumbagami ve balik koymadim.Bak eski sisteminin fotograflari burada.
http://www.petarkadas.com/deepurple/fotograf-1144381
http://www.petarkadas.com/deepurple/fotograf-1142884
Suan 2 yasinda 17 cm kabuk boyu var,butun baliklari avlar diye dusunuyorum.Suya giren herseyi yiyorlar neredeyse.Icine balik koyabilmem icin 1000 litre felan olmasi lazim,cok sayida saklanma alani ve plastik bitkiyle baliklara yasama imkani verebilirim ama suan icin boyle bir planim yok.
Fakat 7.5 cm lik bir kaplumbaga ve 300 litrelik su hacmi,4-5 tane kucuk baligin saklanmasina imkan verebilir.Saklanmasi icin kucuk magaralar delikler yapmak lazim.Bol plastik bitki olmasi lazim.Boyle olursa sanslari olur diye dusunuyorum.Ta ki kaplumbaga buyuyene kadar.Canli doguran baliklardan lepistes ve plati bakilabilir.Copcu baligi diye bilinen kedi baligi,cok cok zor cunku ozellikle bunlari avlayip yiyorlar.Tadlari cok hoslarina gidiyor.