Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağım kuru alandan burnunun üstüne düşüyor?

murat yazıcı

Bronz 2 Üye
bir haftadır kaplumbağım genelde kuru alandan ama bazende suyun en üstüne cıkıp bir anda tabana inerek burnunu vurmaya başladı bunu cok sık yapmıyor fakat bir sorun olabilir mi?

Suyun icine girince hizlari yavqsladigi icin cok sert carpacagini sanmiyorum bence sorun olmaz ama su cok alcaksa o zaman sert vurabilir belki

Cvp: kaplumbağım kuru alandan burnunun üstüne düşüyor?

pencereden güneşi gördüyse güneşlenmek için çıkmış olabilir güneş vurmasa bile. su yeterince sıcak değilse çıkabilirler. hasta oldukları için çıkabilirler. diğer yaptığı hareket genelde nefes alıp dipte yiyecek bulmak amacıyla karıştırmasıdır. dipte kum olursa eşeleyip aramaktan zevk duyarlar. yem oranın yeterli mi ?

tetra reptomin kulanıyorum fakat burda günlük yem kafa boyu geçmesin deniyor. ben sabah 4. akşam 4 tane yem veriyorum. aralarda da 2 tane bazen çünkü cok ac duruyorlar. yani günde maximum 10 tane en az 8 tane. sizce reptomine göre normal mi?

tabi bunların yanında karides veriyorum arada. sebzelerden de patates havuç domates bunları haşlayıp veriyorum. yemek yeme sıkıntıları yok. bazen makarna veriyorum onu da yiyolar :)

Hayvanın boyutuna göre yem miktarı belirlenir. Tüm verdiğiniz yemler bu miktarı aşıyorsa sakıncalı. Yem haricinde verdiklerinizin tümünü bırakıp arada marul verin.

Burnunu dibe vurması ilginç. Bir yaralanma oldumu hiç?

patates ve makarna karbonhidrat deposu fazlası şişmanlığa neden olur. ara öğünlerde marul ve kıvırcık körpelerinden tam yaprak olarak verirsen çabalayıp yemeleri iyi olur. büyük yaprak değil tabiki.

aynısını benimkilerde yapıyor. boynu kopacak sanıyorum bazen :'( kafasının üstüne küt diye düşüyorlar. :( canları yanmıyor mu ki :( sonra bozuntuya vermeden bana bakarak çırpınmaya devam ediyorlar. galiba :) beni seviyorlar (yem makinası)

Ürktükleri zaman sağa sola bakmadan hızla kaçarlar. Bazen dibe inişte bu şekilde oluyor. Bundan kaynaklı olabilir. Yavru olanlarda bende geçen gün denk geldim. Diğer akvaryuma giderken yanlarından hızlı geçmişim, ürktüler.

kuru alanda bu tip durumlarda elleri ayakları dolaşıyor. bazen suya ineceğine gidip cama kafa atıyorlar.

Benimkilerden limon (isimlerini değistirdim) tırmanmiş plastiğe ben gelince kendini geriye atti taşa carptı bende üzüldüm bisey olurmu diye :(

takip et durgunluğu yoksa bir şey yoktur.

Geri