Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağlar Hakkında Önemli Bakarmısınız

egemenakas

Yeni Üye
Merhabalar, yaklaşık 8-9 yıldır kaplumbağ besliyoruz. Fakat gerçekten yanlış beslediğimi yeni bir adet kaplumbağ alınca öğrendim. Şuanda 10 Yaşında 2 adet. Gerçekten çok büyük uzun yıllar normal bir akvaryumda kuru alanı olmadan yemini düzenli olarak veriyorduk. Fakat daha yeni yeni araştırınca kuru alanı vs. gördüm şimdi yapmam gerekenleri lütfen söyleyin.

Kuru alan için ne almalıyım?
Akvaryum kumu mu, Taşımı almalıyım?
Kablumbağ adası ne önerirsiniz?
Hangi ışıktan almalıyım?

ve şuanda 3 aylık yavru kaplumbağ besliyorum aynı kaba koyunca yemeye çalışıyorlar ayrı bir akvaryumda şuan

öneri ve fikirlerinizi bekliyorum lütfen.

Foruma hoşgeldin. Birlikte yaşayacak kaplumbağalar mutlaka emsal boylarda olmalı aksi halde büyük küçüğü öldürür. Dolayısıyla küçük olanı ya iade edeceksin yada ayrı sistemde bakacaksın. Diğerlerini 20 cm üstü farzedersek ki 10 senede bu boyu aşmış olmaları lazım. 15 cm kabuk boyunu geçince onların yanına alabilirsin.

O hayvanlar için ömürlük akvaryuma geçeceksin. 100*50*60h ile 120*50*60h ve 10 mm cam kalınlığı yada daha büyük oran ve cam kalınlığında yaptıracaksın. Bu akvaryumun üstüne cam kuru alan yaptırıp oturtacaksın. akvaryumu yaptırdığında kuru alan için ölçüleri yazarım. Büyük hayvanlar için turtle pier yada turtlebank uygun olmaz.

Hayvanlar res yada yellow belly ise silis kum kullanıyoruz 0.5-1 mm arası ölçülerde. Vitasand marka uygundur.

Hayvanların res olduğunu düşünür isek bu konuyu incele. Aklına takılanı sorarsın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Kaplumbağlar Hakkında Önemli Bakarmısınız

İlginiz ve önerileriniz için çok teşekkür ederi, dikkate alacağım.

Geri