Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağlarım birbirini ısırdı

bl4cksta

Yeni Üye
Arkadaşlar merhabalar 2 adet kaplumbağam var yaklaşık 1 senedir baktığım ve 50 galonluk bir tankım var.Kaplumbağalarımdan küçük olan büyük olanın elini sürekli ısırıyordu bugün elini yara yapmış ve derisi azıcık açılmış.Konu ile ilgili ne yapabilirim acil yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler

Cvp: Kaplumbağlarım birbirini ısırdı

foruma hoşgeldin kaan. akvaryumun genel bir resmini atabilirsen sebebin neden kaynaklı olduğunu buluruz. eksikler varsa söyleriz. ama durum ciddi bir hal alırsa ayırma durumu söz konusu olacaktır.

-öncelikle akvaryum yeterli gelmiyorsa veya yüzme alanlarını kısıtlayan ürünler varsa saldırı olur.

-her ikisi de denk ve baskın olma durumu varsa biri diğerini ezme eğilimi gösterir.

-birini sonradan aldıysan ilki akvaryumu sahiplendiğinden diğerini istemiyor olabilir.

-her ikisi de erkek ise yine saldırganlık durumu olabilir. biri dişi biri erkekse dişi çiftleşmeye karşı erkeğe ilgi göstermeme durumunda saldırı olabilir. ama seninkiler daha ufak. bunu es geçebiliriz.

-akvaryum tam tersine boşsa yani hayvanı meşgul edecek bir şey yoksa karşı karşıya gelmeleri de birbirlerine sap olmalarına neden olur.

mailto:/2yjq1og.jpg

Öncelikle hoşbulduk ve teşekkür ederim.Yukarıda bir resim paylaştım ısırık bu durumda ve sanırım 1 öğün atlamış olabilirim çünkü eve gelememiştim.Bundan kaynaklanması normal mi? 2 kaplumbağamım cinsiyetide erkek bu da ayrı bir durum ancak ikisinide aynı anda aldım ve yaklaşık 50 galonluk bir akvaryuma sahibim.Eskiden çok iyi anlaşıyorlardı hatta birbirlerine kur işareti yapıyorlardı.Ne olduysa bir anda oldu ve Şunada ısıran kaplumbağa kur işareti yapıyor ve ısırılan ise korkup uzaklaşıyor.Ne yapmalıyım ? Zamanla alışırlarmı acaba? Korkulacak birşey varmı anlayamadım.

Teşekkürler

bl4cksta' Alıntı:
mailto:/2yjq1og.jpg

Öncelikle hoşbulduk ve teşekkür ederim.Yukarıda bir resim paylaştım ısırık bu durumda ve sanırım 1 öğün atlamış olabilirim çünkü eve gelememiştim.Bundan kaynaklanması normal mi? 2 kaplumbağamım cinsiyetide erkek bu da ayrı bir durum ancak ikisinide aynı anda aldım ve yaklaşık 50 galonluk bir akvaryuma sahibim.Eskiden çok iyi anlaşıyorlardı hatta birbirlerine kur işareti yapıyorlardı.Ne olduysa bir anda oldu ve Şunada ısıran kaplumbağa kur işareti yapıyor ve ısırılan ise korkup uzaklaşıyor.Ne yapmalıyım ? Zamanla alışırlarmı acaba? Korkulacak birşey varmı anlayamadım.

Teşekkürler

daha önce 4 tane kırmızı yanaklı kaplumbağayı kuru alanlı akvaryumda besledim hatta onlara şu an kuzenim bakıyor ondan önce de 2 tane besledim ama hiç yemlerini ihmal etmedim ve hep iyi anlaşıyorlardı birbirleriyle hatta 4 tanenin yanına 1 tane çizgili kaplumbağa koydum onu bile dışlamadılar o yüzden yemden olabilir

Kur hareketini burada baskınlık için yapıyorlar. Böyle giderse ayrılmaları gerekir. Yem verme esnasında ısırmalar olabilir ama yem verilmediyse bilinçli ısırma açlıktan olmaz.

bu ısırmalar uzun süredir olduğu için yem kaynaklı değil. onun için yem olayını anlatmadım. yem yeme esnasında ısırmalar olur. bu geçici bir durumdur. bir diğeri her hayvanda olan güçlü olan yaşar içgüdüsüdür. yeterli yem yemezlerse bu hisle kavga ederler. ama bu doğal ortamlarında rastlanan durumdur. buradaki olay birinin diğerine karşı baskınlık kurma ve alfa olma isteği. diğeri tepki vermediği sürece bu yoklamalar sürer. bu kavga ortamını yumuşatmanın iki çaresi var.

birincisi uyku zamanlarını uzatman. sabah tan ağırmasıyla birlikte uyanırlar. o kısımda yapacak birşey yok uyku saatlerini 21:00 'e çek. ışıkları söndür loş bir ortam olsun. pencereden gelen sokak lambası ışığıda olur. iyi uyumayan hayvan huysuz olur. kavga için bahane çıkarırlar.

ikincisi güniçi oyalanacakları bir ortam olması gereklidir. bunu da silis ve ipek yapraklı bitki ile halledersin. tabana silis serersen hayvanlar eşeleyip yem ararken birbirlerine bulaşmak fazla akıllarına gelmez. ipek bitkide ise enli set gibi olanlardan alıp akvaryumun ortasına boylama koyarsan akvaryumu ikiye bölmüş gibi olursun. buda genişlik yaratır. dairesel olarak döner dururlar. kavga tam anlamıyla bitmeyecektir ama normal zamandaki gibi de olmaz.

Uyku saatlerini hatta doğal gün döngüsüne çek. Yani ışıklar 19:00 da sönsün, hava kararınca ilave ışık olmasın. Sadece dışarıdan gelen hafif ay ışığı olsun.
bir süre sonra bu akvaryumda yetmeyecektir. Belki şu anda da biri diğerini istemiyordur.

Durum pek ic acici degil ortama mango ve saklanabilicekleri bitki geldikten ve uyku duzeni ayarlandiktan sonra ayirmak gerekebilir benim zeytinede yapiyorlardi kafasini iceri cekip kaciyordu oda bu raddeden sonra pek sans yok sanirim duzelmesinin
(Yemegin 1 ogun atlatilmasindan boyle birsey olamaz)

Amerikan galonu mu ingiliz galonu mu amerikansa omurluk degil akvaryum ama uzun sure goturur

Geri