Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağlarımın UV Işığı ve Filtresi Patlarmı?

Pourch*

Yeni Üye
Herkese Merhaba,
Bundan 2 hafta önce 1 kaplumbağımı 1 hafta önce ise diğer kaplumbağımı kaybettim :(
Çook özlüyorum. İlk başta o kadar bağlanacağımı düşünmemiştim.
konuya geçiyorum.
Ben Bugün bir akvaryum aldım.mailto:/photos/46/83/02/big_110468302k4f.jpg şu tarz bir şey .
İçine 3-4 Lt. arası su koydum. Ve Uv ışığı ve filtre var.
Sizce akvaryum taşır mı ?
Uv ışığı sürekli açık olsa patlar mı ?
Filtre sürekli açık olsa patlar mı ?
Teşekkürler.

Cvp: Kaplumbağlarımın UV Işığı ve Filtresi Patlarmı?

Öncelikle cok üzüldum benimde bir hasta kaplumbagam var 2hafta oldu hala düzelmedi :(diyer konulara gelince pek bir bilgim yok ama neden patlasinlarki plastik kaplarda bile kullananlAr var ama tabiki bu konuda daha ayrintili cvp verecek arkadaslar vardir

foruma hoş geldin. o kadar su ve o akvaryum bir işe yaramaz. hayvanlar yavru ise şimdilik 50 lt veya ömürlük istersen kaplumbağa başına 100 lt su taşıyan bir akvaryum edinmelisin. uv ampulün ne marka ve kaç watt uva mı uvb mi normalde uvb kullanılması 4-5 saat arası olmalı daha fazla değil. uva ise 10 saat uygundur. bunu zamanlayıcı alarak çözebilirsin. filtre sürekli çalışır. ve mutlaka suyun içine tam batmalıdır. motoru su sayesinde soğutma yapar. su içinde ısıtıcı lazım. hayvanlar ekipman eksikliğine bağlı olarak hastalanıp ölmüşlerdir. bunları tamamlanmadan önce uygun bir akvaryum alman birinci önceliğin olsun.

Merhaba,
Cem kısaca konulara değinmiş. Su hacmi konusu zaten çok önemli. O kadar suya ısıtıcı da takmak çok zor. Bu konuyu okursanız unutulan başka konu varsa size yardımcı olur.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Geri