Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağm elimi ısırmaya çalışıyor

selinay

Yeni Üye
Singapur kırmızı yanak su kaplumbağam hep kaçıyor du bugün suyunu değiştirmek için elime aldığımda parmağıma saldırdı normalde elimden bile yem yemezdi daha o güven bağını yakalayamadık birbirimizde böyle yapması normalmi ona iyice düşman kesilmek istemiyorum

Singapur kırmızı yanak su kaplumbağam hep kaçıyor du bugün suyunu değiştirmek için elime aldığımda parmağıma saldırdı normalde elimden bile yem yemezdi daha o güven bağını yakalayamadık birbirimizde böyle yapması normalmi ona iyice düşman kesilmek istemiyorum
Düşman kesilmek dediğim onun gözünde yani saldırmaya devam etmesini istemiyorum

Bu hayvanlar soğukkanlı canlılardır, tamamen içgüdüleri ile hareket ederler. Bu yüzden bu tür ısırmalar hep olacaktır. Kedi köpek gibi bir ilgi beklemeyin.

Yetişkin hayvanların çeneleri kuvvetli olduğu için ısırırken deriyi yaralayabilir. hatta deriden parça bile koparabilirler.

Büyüyünce çeneleri kuvvetlendiği için ısırırken deriyi yaralayabilir. hatta deriden parça bile koparabilirler.
Aslında aklımda olan elden yemeye başlayınca canlı yem vermekti un kurdu gibi oda yemleme cımbızı varya onunla Pki şuan dediğimi yapsam olurmu

Canlı yem verilmesini pek önermiyoruz.

Daha boyutu bu kadar kaç aylık bilmiyorum
IMG20231015222306.jpg
IMG20231015222303.jpg
IMG20231015222250.jpg
IMG20231015222311.jpg

Ekli dosyalar

• IMG20231015222250.jpg
    IMG20231015222250.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 3
Hayvan daha ufak kan kurdu büyük gelir. Canlı kan kurdu temizliği belli olmadığı için riskli şu an değil ama 7 cm kabuk boyu sonrası tropical reptiles carnivore yemi alın. Bunda kan kurdu ve az oranda cırcırböceği var. Cırcırböceğinin bacaklarını koparıp veriyoruz.

Isırması tepki göstermesinden ele alınmayı sevmezler. Hayvanı ön ayak arkasından tutun. Taşırken üst bağası avuç içine gelecek şekilde taşıyın.

Hayvan ufak ısırması bir zarar vermez. Isırdıklarında emme basma tulumba gibi aşağı yukarı hareket edip parça koparmaya çalışırlar. Isırırsa arka bacak yada kuyruğundan yoklayın huylanıp bırakır. Tabi kuyruğa asılmayın hayvan ufak koparırsınız.

Bu tip yaralanmalara karşı evde baticon bulunduruyoruz.

Yetişkinler arka ayak tırnaklarını deriye batırabiliyor. Benim el ayamı delmişti.

Geri