Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbalarımdan Bıdık benden korkuyo

tosbik57

Bordo Bereli
benim iki kaplumbam var Idık ile Bıdık ... ama Bıdik benden cok korkuyo kuru alanin taslari arasina girio ordanda cikmio bide yem yemiyo sizce neden bole yapiyo ? bilen varsa lutfen cvp yazsin :D

Cvp: kaplumbalarımdan Bıdık benden korkuyo

kaplumbağanız kaç yaşında uygun ortam varmı ?

Onun ürkmesini sağlayacak bir olay oldu mu? Düşme, akvaryumdan çıkarılma gibi.

Hayvan yeni mi geldi size? Adaptasyon dönemide olabilir.

Kuru alan`da saklanması biraz ilginç, normalde akvaryumda suyun içinde saklanırlar.

geleli 4 guN oldu oburu yem yio ama bidik yemio sulari sicak ve temiz ama beni gorunce birden kacyo :D

Daha yavrular :D

Şuan böyle davranması çok normal. Zamanla size alışacaktır.

benimkisi de aynı 4-5 gün oldu alalı akvaryuma yaklaşınca saklanıyo hemen :D ama akvaryumun içine yem attım mı koşuyo saldırıyo yemeğe hiç bişeyden korkmuyo yemeğe saldırırken çok obur :D

benimki yemde yemiyo benim iki kaplumbam var öbürü yemini yiyo yüzüyo kuru alana cıkiyo ama bu bi türlu yem yemiyo hemen tasın altına giriyo :D

simdi yanina gittim gene kacti.. kaplumbalarimin ismi ıdık ile bıdık .. :D onlara cok iyi bakiyorum ama bıdık benden korkuyo ıdık ise cok hareketli :D zıpır, aynı zamanda cok obur :p

Yeni kaplumbağaların ürkmesi çok normal. Bu ürkeklik sürekli devam edebilir. Yaklaşılmasından dokunulmasından hoşlanmayan ve strese giren hayvanlardır. Ani hareketlerde onları ürkütür. Elinizi akvaryuma uzatıp yemi vermek isterseniz dahi bunu yavaşça yapın. Aksi halde akvaryumun en köşesine kaçar. Karakterleri değişkendir. Hepsinden aynı cesurluğu yada ürkekliği beklemeyin.

Akvaryumun yanından hızlıca geçmek dahi onları korkutur. Sürekli savunma halindedirler. Savunmalarıda kaçmak ve saklanmaktır.

Yem konusunda eşit yediklerini gözlemleyin. Biri sürekli aç kalmasın. Diğeride öbürünün yemeğini yiyerek fazla kaçırmasın.

onlarin yanindan gecmemeye calisiyorum korkuyolar ama az az alismaya basladi :D

eğer bıdık'ı yeni aldıysanız tabiki korkar.Bende eskiden almıştım alexti adı çok korkuyordu sevdiğimde içine kapanıyordu.Ama yavaş yavaş alıştı sevdiğimde kafasını içine sokmuyordu.Ama hastalığından dolayı öldü :(( Yeni almayı düşünüyorum orta boy :))

bide yavrularmış korkması çok doğal onu sevin şekat gösterin :)))

onlara ilgi gösteriyorum :) sevmeye calisiyorum :D daha yavrular o yuzden pek elime almiyorum :D

alex icin üzuldum basin saolsun :(

bir süre aynı giysi ile karşısına çık bu da alışma konusunda etkilidir. benimkiler en başlarda farklı gözlükle yaklaştığımda bile tepki veriyorlardı. ve yem verirken konuş ses tonunuda algılasınlar. yavruyken görsel ve işitsel hafızaları daha belirgin haldedir. sonrasında da sallamazlar sadece yemeğini ayağına götüren uşak veya hizmetçisindir onlar için.

Geri