Tekrar merhabalar Murat Bey. Konuya ne zamandır bakmamıştım, resimleri görünce size birkaç sıkıntıdan bahsetmek gereğini duydum. Öncelikle akvaryum çok kalabalık olmuş kum, çakıl, taş, ağaç kökü. Bunlar inanın size temizlikte inanılmaz zorluk çıkartırlar. Dipte koyduğunuz kumun arasına kaplumbağaların dışkıları ve yem artıkları birikir ve suyunuzun biyolojik düzeni 1 haftada mahvolur. Sürekli su değiştirmek de iyi değildir biyolojik ortamı bozar. Mango kökümü yoksa başka bir şey mi tam anlayamadım ama suyu sarartan o olabilir eğer dediğim gibi bir ağaç köküyse. Tavsiyem dipteki her şeyi ama her şeyi çıkarmanız yönünde ve ilk sayfada çizdiğim akvaryum taslağındaki gibi yapmanız belki gözünüze hitap etmeyebilir, ama daha sağlıklı olduğu kesin. Kendiniz kuru alan yapabilirsiniz onlara camdan cd kapaklarından, pvc den bir çok alternatif var.Forumda da mevcut kuru alan yapımı. Suyu maksimum seviyede tutmalısınız. Bu hem temizlik açısından fayda sağlar, hem de kaplumbağalarınızın daha sağlıklı gelişmesine yardımcı olur. Ona göre de bir iç filtre ya da şelale filtre temin edebilirsiniz. Tavsiyem içerisinde biyolojik+mekanik+kimyasal filtrasyon yapabileceğiniz şelale filtreden yanadır. İçerisine elyaf, sünger, aktif karbon, seramik, bioball, lav taşı gibi filtrasyon malzemelerini bir arada koyabilirsiniz. Fiyatı da öyle pahalı değil, normal iç filtreler kadar 20-25 lira.Gördüğüm eksiklikleri söylemeye çalıştım, umarım bir nebze olsun yardımcı olabilmişimdir.
Saygılar...