Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbişlerim için Akvaryum aldım ama ....

:) plastik kayayı vantuzlarla sabitleyip kuru alan olarak da kullanabilirsiniz Murat Bey.. evet deliklere dikkat etmek gerek ki kaplumbağalar sıkışmasın :)
 
Suyun arttırılmış hali bu ise biraz daha arttırın çekinmeyin :) Tutunacakları ufak yerlerin olması onlar için iyi olacaktır.

Tek kelime ile maaşallah demek lazım.
 
Evet aslında Plastik kayayı sevgili @aragorn
' un da dediği gibi sabitlemek aklımdan geçti.
Ama çok eğleniyorlarmış gibi bir ortam var içerde :)

Ben ona "Sal" diyorum, sala çıkınca kendilerinden geçiyorlar. Hafif akıntıyla beraber sürüklenen Salın üzerinden dışarıyı seyretmek keyif veriyor onlara.
 
Tekrar merhabalar Murat Bey. Konuya ne zamandır bakmamıştım, resimleri görünce size birkaç sıkıntıdan bahsetmek gereğini duydum. Öncelikle akvaryum çok kalabalık olmuş kum, çakıl, taş, ağaç kökü. Bunlar inanın size temizlikte inanılmaz zorluk çıkartırlar. Dipte koyduğunuz kumun arasına kaplumbağaların dışkıları ve yem artıkları birikir ve suyunuzun biyolojik düzeni 1 haftada mahvolur. Sürekli su değiştirmek de iyi değildir biyolojik ortamı bozar. Mango kökümü yoksa başka bir şey mi tam anlayamadım ama suyu sarartan o olabilir eğer dediğim gibi bir ağaç köküyse. Tavsiyem dipteki her şeyi ama her şeyi çıkarmanız yönünde ve ilk sayfada çizdiğim akvaryum taslağındaki gibi yapmanız belki gözünüze hitap etmeyebilir, ama daha sağlıklı olduğu kesin. Kendiniz kuru alan yapabilirsiniz onlara camdan cd kapaklarından, pvc den bir çok alternatif var.Forumda da mevcut kuru alan yapımı. Suyu maksimum seviyede tutmalısınız. Bu hem temizlik açısından fayda sağlar, hem de kaplumbağalarınızın daha sağlıklı gelişmesine yardımcı olur. Ona göre de bir iç filtre ya da şelale filtre temin edebilirsiniz. Tavsiyem içerisinde biyolojik+mekanik+kimyasal filtrasyon yapabileceğiniz şelale filtreden yanadır. İçerisine elyaf, sünger, aktif karbon, seramik, bioball, lav taşı gibi filtrasyon malzemelerini bir arada koyabilirsiniz. Fiyatı da öyle pahalı değil, normal iç filtreler kadar 20-25 lira.Gördüğüm eksiklikleri söylemeye çalıştım, umarım bir nebze olsun yardımcı olabilmişimdir.

Saygılar...
 
@Dj_ReX, şiddetle dikkate alıcam ediklerini. Çünkü Su gerçekten sararıyo.
Bahsettiğin gibi Ağaç kütüğü buna sebep oluyor tahminimce.
Su seviyesini en son Su değişiminde Maxümuma çıkarttım. Daha fazla yüzer oldular :)

Gri renkli ( babyvitamin ) adı altıda satılan silindirik yemler suyu çok pis kirletiyor, kurtcuk yemler o şekilde değil. Suyun dibini temizlemede filtrem yetersiz kalıyor.
Yemden kaynaklandığını düşünüyorum.
Çakılları en aza indiricem evet. Kütüğü çıkarabilirim, onun yerine salı vantuzlarım bi yere.
Birde Dip çekiminden bahsediliyor. Bunun için bir makina mı almam lazım ?
 
Murat Bey,
Çakıllardan tamamen kurtulun dip bomboş kalsın. Hiç gerek yok inanın. Tahmin ettiğim gibi kütükmüş koyduğunuz, ki suyu inanılmaz sarartıyorlar. Onu da çıkarmanızda fayda var. Kuru alanınızı yapıştırın vantuzla mis gibi boş akvaryumda geniş geniş yüzsün kaplumbağalarınız.Filtreniz iç filtre heralde. Genelde yukarıda saydığım filtrasyon malzemelerinden sadece sünger var. İç filtrelerin çalışma prensibi pisliği toplayıp o gözenekli süngerden zamanla parçalayarak geri salmak ki bu da bizim gibi kaplumbağa besleyen (suyu çok kirleten bir canlı olduğu şüphesiz) akvaristler için pek de uygun değil uzun vadede. İmkanınız varsa şelale filtre ya da dış filtre almanız iyi olacaktır. Aktif karbon suyun içindeki zararlı ağır metalleri tutar ve suyun kokusuz,berrak kalmasını sağlar. Bu da şelale filtrelere veya dış filtrelere konulabiliyor dediğim gibi. İç filtrelere de konulanı var ama siz zaten bir kere almışsınız bir daha böyle bir şey almaya gerek yok. Temizlemeleri de kolaydır ve su içinde yer kaplamazlar bildiğiniz gibi dış filtre ve şelale filtreler.
 
ek olarak evet dip çekimi için çeşitli ekipmanlar var dip süpürgesi adı altında geçiyor piyasada.. pilli olanları ya da mekanik olanları var internette araştırarak daha detaylı bilgi de edinebilirsiniz. Kaan ın dediklerine dikkat ettiğinizde zaten dip çekimi yapmasanız bile suda kirlenme oldukça az olacaktır.
 
Geri
Üst