Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplus ağzını acıyor !!!

esma_98

Bronz 3 Üye
Katılım
27 Ara 2009
Mesajlar
79
Arkadaşlar birkaç gün önce kaplusumu izlerken kafasını cıkarıp agzını actıgını gördüm. Akcıger enfeksiyonu belirtisiymiş bildiğim kadarıyla. Şu ana kadar 2 kere actı. Ama kaplus sadece ağzını acıyor yani diğer belirtiler yok. Kuru alandan inmiyorlarmıs fazla. Ben kaplusu kuru alana bile çıkaramıyorum. Hiç çıkmadı. Lambam var. Yem de yiyor. Fakat alt kabukta pembeleşme değilde kahverenği lekeler var. Kaplus hasta mı ?
 
Sadece ağzını açıp kapamasına göre yorum yapmak doğru olmaz endişe etmeyin bence pek hasta gibi durmuyor diğer belirtiler olmadığı için ama tabi ki en kısa zamanda ekipmanlarınızı tamamlamanızda yarar var, sürekli tekrar ediyorum aynı şeyi diye düşünebilirsiniz ama gerçekten önemli bir konu hele kış aylarında çok kolay hastalanabiliyorlar, kaplumbağanızın iyiliği için geç kalmamaya çalışın derim.
 
evet önemli oldugunu çok iyi biliyorum kaplusu hep takıp ediyorum aman bu bölemi yapıo fln ama ısıtıcıyı alıcam mutlaka bi kaç gun kaldı gitmemize kusura bakmayın sürekli uğrastırıorum sizi ama napıyım ısıtıcıyı bi alalım da suan ısıtıcı olmadıgı için endişeleniyorum
 
Ekipmanlarınız eksik olduğu sürece her an hastalanma riski var demektir bu yüzden yapabilecek hiç bir şeyiniz yok ne yazık ki tüm herşeyi tamamlayana kadar. Umarım bir sorun olmadan ısıtıcıya kavuşursunuz, yok rica ederim ne yapıyoruz ki zaten elimizden geldiğince bir faydamız oluyorsa ne mutlu.
 
Isıtıcıya kavuşlana dek kaplumbağanız kaptaysa mümkünse kalorifer, petek yanında flaan tutun... Başka da yapabileceğiniz bir şey yok gibi görünüyor şimdilik.. En kısa zamanda gereken şey akvaryum ve ısıtıcı.. Hatta sııtıcının önceliği filtreden önemli.. Ben akvaryumu bulduğum vakit parasızdım ve önce yaşam diyerek ısıtıcıyı, sonra da hasta olmasın pisllikten direket bir zmaan sonra filtresini almıştım..
 
bizde kalorifer de yok soba da maalesef klimayla ısınıyoruz :( ondan bran önce almak istiyorum ama biz bursaya gidince tatilde annemin arkadasına emanet edicez sobalıymıs onların evi gelincede ısıtıcıyı takıcaz inş bir sorubn cıkmaz da alıp geliriz :)
 
Aman dikkat.. Sobaya aşırı yaklaştırmasınlar o halde... Az yakın olsa yeter.. Soba fena ısı basıyor... Pişmesin hayvan...
 
Geri
Üst