Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluş

nis

Yeni Üye
merhabalae kaplumbağmın alt kısmı soyuluyor kendim müdahele etmeli miyim yoksa kendisi soyulur mu,bi kaç kere elledim fakat elimi oraya götürdüğümde rahatsız oluyor gibi ne yapmalıyım?

Büyüdüğü için kabuk atıyor olabilir fotoğraf gönderebilirmisniz

merhabalae kaplumbağmın alt kısmı soyuluyor kendim müdahele etmeli miyim yoksa kendisi soyulur mu,bi kaç kere elledim fakat elimi oraya götürdüğümde rahatsız oluyor gibi ne yapmalıyım?
Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Eğer ısıtıcı lambası varsa müdahele etmenize gerek yok kendiliğinden atar

• Beğen
Tepkiler: nis
Altbağa için 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum kullanıyoruz. Hayvan kuma sürtündükçe bunları soyup atıyor.

Çıkacak gibi açılmışlar varsa tırnağınızla yoklayın. Yoksa dokunmayın. Altbağadaki plakalara pek müdahale etmiyoruz.

Bu hayvanlar genel olarak ele alınmaktan rahatsız oluyor.

• Beğen
Tepkiler: nis
Ele almak stres yapar ve sevmezler. Kontrol onlarda olmalı. Ama ilaç uygulamasında mecburen elimize alıyoruz.

Geri