Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşim Obez mi olmuş :(

Murat72

Yeni Üye
mailto:/xgkwuc.jpg mailto:/dfeb5.jpg mailto:/fehw1c.jpg mailto:/21b16pu.jpg mailto:/v4at6w.jpg mailto:/25rhxy9.jpg mailto:/1ova81.jpg mailto:/fehw1c.jpg mailto:/25rhxy9.jpg

elimden geldiğince çok resim çekmeye çalıştım :( yemlerine dikkat ediyorum sadece sabahları veriyordum akşamları çok nadir veriyorum obez olmasınlar diye önüne ne kadar koyarsan koy yemi yiyor diye duymuştum o yüzden dikkatli oluyordumm daha ufaklarken 3 er tane atıyodum şimdi 5 atıyorum çok mu atıyorum :( ne yapmam gerek obez olmuş ise :(

Cvp: Kapluşim Obez mi olmuş :(

ben normal gördüm kilosunu ayrıca kafa boyutu kadar yem atmalısınız.

Kapluşunu kafasını kollarını ancak bu fotolarda göründüğü kadar mı içeri çekebiliyor?
Eğer en fazla bu kadar çekebiliyorsa sorun var demektir.
Kaplumbağanız ne kadar süredir sizinle? Yaşam alanı nasıl? Yüzebileceği bir alana sahip mi? yem olarak ne kullanıyorsunuz?

Bunları bilirsek yardımcı olma şansımız artar.

evet bu kadar çekebiliyor :( yüzebilceği alan var bir kaç gün öncesine kadar böyle değildi bir anda oldu sürekli dikkat ediyordum çünküü bugün baktığımda ise farklı geldi gözüme daha bi şişmanlamış gibi :( yemin adını hatırlamıyorum yeşil sarı gibi bir poşetteydi bende kavanoza boşalttım :(

mailto:/e7dvrc.jpg

kafasını içeri çekerken yakaldım bu kadar çekiyr sadece daha fazlası yok :(

Öncelikle yemlerinizi düzene sokmalısınız.
Kaliteli bir marka tetra reptomin, sera raffy p gibi bir ana yem almalısınız.
Kaplumbağanıza fazla yem kesinlikle vermeyin.

Örneğin pazartesi ve perşembe günleri kapluşu aç bırakın.Yem miktarı azaltıldığında bolca yüzüldüğünde ben bu durumun önüne geçilebilir diye düşünüyorum.

Üst kabuktaki kıvrılma başlangıcı buna işaret ediyor bencede. Arzu nun dediği gibi bir diyet uygulanırsa bence bu yaşta düzelecektir. Ancak kıyamayıp diyeti bozmayın. Yüzme alanıda bayağı boldur umarım. Sadece diyet ile olmaz.

Benim yavruda da yan kabuklarda hafif kıvrılma var. Sera raffy p ana yem biliyorsun. Acaba kabuk deformasyonumu oluyor ?

Yavru derken çizgiliyi mi kastediyorsun Mert. Onların kabuk yapısı daha farklı.

Hayır emre abi res'ten bahsediyorum. Büyüme döneminde zaten siyah plakaların rengi yeşile dönmeye başlıyor zaten ama sanki uç kabuklarda hafif kıvrılma var gibi. Bayramda çektiğim fotoğraflar var ama suan guncel fotografı cekemem canakkaledeyim cunku.

Yan ve arka kısımları hafif düz olabilir ama yukarı kıvrılmamalı. Seninkinde bir anormallik görmemiştim Mert. Ama bir sonraki çekimlerde tekrar bakarız.

1-2 gün önce cekmis oldugum fotolar vardı. Onları yükleyeyim bugün

maşallah tosun paşa olmuş. kırkpınarlara hazırlarsın artık. tez zamanda düzelmesi dileğiyle.

Geri