Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşlar benden korkuyor mu?

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Merhaba

Kaplumbağalarımı sevmek için elime aldığım zaman, büyük olan (serçe parmağım kadar) ellerini ve bacaklarını içeri doğru çekiyor kafası dışarıda olarak elimde duruyor. Bu davranış neyin göstergesidir?

Daha küçük olan kaplumbağam ise elime aldığımda suda yüzer gibi çırpınıyor sürekli hiç durmuyor.

Ve bu hayvanlar nasıl sevilmekten hoşlanırlar biraz bilgi verir misiniz?

Elinize alip sevmeniz hata. Onlar sevilecek hayvan degil. Yani kaplumbgalari eline alip sevemezsiniz. Onlari rahatsiz ediyosunuz. Strese de girip 1-2 hatfa yem yemeyebilir bu canlilar. Dusunsenze siz kaplumbagasiniz ve ben alip sizi havalara kaldiriyorum. Ne yapicagim belirsiz. Korkmazmiydiniz? Onlar da bu davranisi kacmak icin yapiyo.

Cvp: Kapluşlar benden korkuyor mu?

Evcil hayvan değiller. Bu sebeple sevilmekten hoşlanmazlar. Onları sudan çıkardığımız her hareket stres kaynağıdır. Tabi hastalık riskinide oluşturur. Bu sebeple su değişimi, hastalık gibi zorunlu sebepler dışında akvaryumdan çıkarılmamaları gerekiyor.

Sizin gördüğünüz hareketler bu olaya verilen farklı tepkilerdir. Biri korkudan kabuğuna çekilip ne olacağını bekliyor, diğeri ise can havliyle çırpınıyor.

Bende elime alip severdim amaa artık yapmıyorum hayvancık stres oluyo walla :D bence sende eline alıp sevme :)

Dun akvaryumu temizlemek icin 2 kaplumbagami baska bi kaba koydum . Akvaryumu temizledikten sonra yuvalarina koydum 3-4 saat kendilerine gelemediler . Cok fazla strese giriyorlar

Cvp: Kapluşlar benden korkuyor mu?

hayvanlar büyüdükçe kendilerine olan güvenleri artıyor o zaman bu stres süresi kısalıyor. yavruyken akılları ermiyor 10 cm'ye kadar temkinli davranıyorlar 10 cm'den sonra hadi ordan deyip sallamıyorlar. tabi kaçışma durumu her daim oluyor. ancak iş yemeye gelince açlık baskın geliyor.

Geri