Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşlar için kabuk sertleştirici zararlı mı

hayvanları-koruyalım

Gümüş 4 Üye
arkadaşlar bi tanecik kapluşum lucky için kabuk sertleştirici kullanmıyorum zararlı olduğunu duyduğum için gerçekten zaralımı sizce kullanmalımıyım ??
[IMG]mailto:/23kast5.jpg*[/align][/font]

Cvp: kapluşlar için kabuk sertleştirici zararlımı ?

O tip jeller faydadan çok zarar içerir. Kabuğun hava almasını engelleyerek gelişmesini etkiler. bunun harici gelmesi durumunda göz ve deri içinde tehlike arz eder.

peki jelleri kullanmıyacağım teşekkür ederim :) :D:haha::haha::D:w00t::rolleyes:

kapluşum nasıl gözüküyor :)) :rolleyes::rolleyes:

RE: kapluşlar için kabuk sertleştirici zararlımı ?

Jellerin faydası yoktur . Emin abinin dediği gibi kabuğun hava almasını engeller . Resimleri ben göremedim . Açılmıyor .

hımm başka bir konumdan bakabilrsin kapluşum nasıl gözüküyor adlı konumda bolca resim varr :)

Cvp: kapluşlar için kabuk sertleştirici zararlı mı?

Yani aslında ben Turti-Clean Jel yani kaplumbağa kabuk koruyucusu yani sertleştiricisini kullanıyorum kaplumbağam Çimen'de :) Pek de bir zararını görmedim aslında ;) Hatta hiç bir zararını görmedim :) İç rahatlığıyla kullanabilirsin ;) Ama tanıdığın Pet Shop'lardan al ;)

riske atamıyacağım kör olma ihtimali var d3 vitamini kabuqu için daha faydalı ve zararıda yok bildiğim kadarıyla yinede teşekkürler :) '' smart 25 watt ısıtıcı nasıl kullanılır'' adlı konumda en sonda sorduğum soruyu yanıtlarsanız mutlu olurum şimdiden teşekkürler

Daha oncede soylemistim lutfen yanlis bilgi vermeyin bu kabuk sertlestirici yerine vernik surun daha iyidir

Devit 3 ile ilgili UVb lambaniz mevcut degilse haftada bir yeme devit emdirilip agizdan verilir kabuga surulen devit uygulamasi kabuklarini atamayan kaplumbagalar icindir ve onunda deriye degmemesi gerekir.

RE: kapluşlar için kabuk sertleştirici zararlı mı?

Kaplumbaga kabugu ust kismi canli hucrelerden olusur ve gozeneklerden nefes alir, o jeller gozenekleri doldurur ve nefes almasini engelleyerek kabuk yapisini uzun vadede egkiler. Kisa surede gozle farkedilmesede zarari vardir, bir sure sonra ise fakedilir yapi bozuklugu olacaktir, ustelik duzelmeside uzun sureli tedavi gerektirecektir. Kesinlikle kullanilmamali.

incilay onuda at. yapışkan bir maddedir kabuk hava almaz. kabukta tahribat yapar. gelişimini olumsuz etkiler. göze gelmesi durumunda kör eder. kısaca zararlı bir üründür.

devit vitaminini 4 günde bir yeme damlatıyorum ve kuruyunca kapluşuma veriyorum kabuğuna sürmüyorum :)

Haftada bir bir yeme 3 ay boyunca kullanabilirsiniz sonrasinda UV ye gecmek zorunludur

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w
Juenpette uygun olarak bu var ama emin abi biryerde bulmustu 60 tl arti kargo parasina size yollayabilir kaldiysa

Suan isitici lamba olmamasi daha buyuk bir sorun

şuan lamba var 15 watt ılık su koydum oda sıcaklığında su yarın 60 watt ampül alacağım merak etmeyin 3-4 günede ısıtıcı gelcek tek sorun su seviyesi yükseltirsem kuru alan suyun içinde kalacak nasıl kuru alan yapabilirim :)

alisarp'ın dediği süre uygundur. vücut D vitaminini atmaz. deri altı yağ ve karaciğerde depolanır. kalsiyuma bağlanıp vücuttan atılmasını önler. bu şekilde D vitamini erir. fazlası zararlıdır. kalsiyum yoğunluğunu artıracağı için damar sertliği, böbrekte taş ve kemik dokuda aşırı sertleşme yapar.

Geri