Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşlara et vermek

vicdan

Bronz 2 Üye
Katılım
16 May 2009
Mesajlar
92
kaplumbağlarıma son günlerde kuzu eti veriyorum. bişeyler olur mu??
 
Ayda bir iki kereden fazla vermenizi tavsiye etmem. Hayvanın vahşileşmesine, aşırı proteinden dolayı kabuk deformasyonu, düzensiz büyüme gibi gelişim bozukluklarına, içerdiği yağlardan dolayı sindirim sistemi sorunlarına neden olabilir. Ayrıca ete alışırlarsa ilerde normal yem yedirebilmek için çok uğraşmanız gerekebilir.
 
bu tarz yiycekleri nasıl veriyosunuz hayvanlara? sizin kaplumbanız kaç yaşında ve boyutu ne kadr? ne miktarda et verilebilir bi kaplumbaya bilginiz varmı?
 
ben bır kere verdım cıg kıyma cok da sevdı ama yukarıda yazılanları okuduktan sonra vermemeye karar verdım sebzelere devam edıcem
 
Genç ve yavrularda etçil içerikli stick yemler ve karides vermeniz iyi olur ancak kıyma gibi besinler hem zararlı olabilir içindeki yağdan dolayı hem de bir süreden sonra kaplumbağanızın kıymaya alışmasına ve başka yem yemeyi reddetmesine neden olur. Sürekli o kadar yüksek protein ağırlıklı bir besinle beslenmesi de büyüme ve gelişim bozukluklarına yol açar. Bu yüzden vermemeniz iyi olmuş.
 
RE: kapluÅŸlara et vermek

Az birsey yagsiz kiymadan birsey olmaz. Vahsilesmez sadece cok sevecegi yem oldugu icin heyecanlanir biran once yemek ister. Ben sinek verince bile deliye donuyor ve biran once yemek istiyor ama ben onu sinir etmeden beni isirmiyor saldirmiyor o yuzden vahsilesiyor lafina inanmiyorum.
 
Besleme türü hayvanların vahişileşmesi üzerinde etki gösterir buna inansanız da inanmasanız da durum böyledir yapılmış bilimsel çalışmalara göz atmanızı öneririm. Buraya da koyabilirim eğer bulamazsanız o konu hakkında bilgi. Kıymadan alabileceği besinleri zaten diğer yemlerden de temin edebilir bu yüzden gereksiz yere risk almaya gerek yok evet bir kerelik zararlı olmayabilir zaten ben de belirttim bir süre sonra şu problemlerle karşılaşabilirdiniz, bir daha vermemeniz iyi olmuş diye. Uzun vadede verilmesi sorunlara yol açacaktır ve verilen besinlerin hayvanların vahşileşmesi üzerinde kesinlikle rolü vardır.
 
Geri
Üst