Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluslarim birbirine girdi

SiNemMm

Altın 3 Üye
Yemliyordum. birine bi tarafa atiyodum birine bi tarafa atiyodum birbirlerini isirmasinlar diye. Tam elimi digerine yem atmak icin posete soktum derken kafami kaldirdigimda asi cocuk cilek in karpuzun ayagini isirdigini gordum.formda birbirlerine girerlerse sudan cikarmamiz gerektigini okumustum. ikisinide yavasca sudan cikardim.bikac saniye sonra birakti karpuzu. karpuzun ayaginda bacaginda gorunur bir yara yok simdi ikiside sakin duruyorlar. ikisinide bi yarim saattir izliyorum kavga etmiyorlar ama ne yapmaliyim bilemiyorum.

Yeni aldigim kaplus gercekten piskopat cikti gecen gunde kopruyu isiriyordu. agresif. bnada dun gece icine seytan girmis gibi bakiyodu

Galiba sinirli bir obur. bnide yem atcak diye oyle bakti galiba. ama korkunc bi hayvan oldu cikti

Cvp: kapluslarim birbirine girdi

Ayağını yem sandığı için ısırıyor. Küçükler ise şimdilik fazla yaralanma olmaz. Fakat büyüdüklerinde gerçekten zarar verirler, bu durumda ayırmanız gerekir.

Senin bu kerata gerçekten agresif ve obur :) Arkadaşın da dediği gibi ya yem sanmıştır ya da tüm yemleri kendi yemek için saldırmış olabilir :)

Agresif ufakligi petsopa geri mi versem acaba.ama oradada cok kotu bakiyolar buz gibi azcik su. bi tas tasin ustunde hepsi. suda usumemek icin tasin ustundeler. :'(

Birbirlerinden ayri duruyorlar bide. agresif amcamiZ koprunun altinda takiliyo.safiyede filitrenin ustunde

Petshopa sakın geri vermeyin, bunu düşünmeyin bile. Akvaryumu 2'ye bölüp, ona göre dizayn edebilirsiniz.

Buyuk bir akvaryum almayi dusunuyorum bolmeli akvaryumlar var midir? İkisini ayri koyarim ama yan yana olurlar yani akvaryum ortadan bolunebilir mi

Yem verme haricinde görünür ısırma olduğu anda ayırın. Geçer diye beklemeyin. Ancak yem verme esnasında bir kaç hareket bunun gibi hemen müdahale edildikten sonra es geçilebilir.

Her kaplumbağa aynı değil. Huzursuz olabilir. Yerine alışamamış olabilir. Diğerine zarar vermedikçe zaman tanınması gerekir.

Eğer ayırma durumu olursa ya ya akvaryumu bölün. Yeriniz buna müsait olmayacaksa (her ikisinede ayrı kuru alan yapacaksınız) ikinci bir sistem kurmanız gerekecek. Kaplumbağayı almadan önce malesef bu durumu göze almanız gerekiyor. Bende yaşadım. Ancak düşündüğümüz ters durumda ben bunu baştan hesap edemedim malesef ayırma durumunu gerçekleştiremem derseniz pet shop a vermeyin sahiplendirmeye çalışın.

Ne kadara maal olur oyle bir akvaryum

SiNemMm' Alıntı:
Buyuk bir akvaryum almayi dusunuyorum bolmeli akvaryumlar var midir? İkisini ayri koyarim ama yan yana olurlar yani akvaryum ortadan bolunebilir mi

Akvaryumu bölmek çok sorun olmaz. Ancak ayrı kuru alanlar ve ışıklandırma yapacaksınız. Aradaki su geçişini tam sağlayamazsanız filtreleri bile ayrı almak gerekir. Su geçişi varsa ısıtıcı tüm suyu ısıtır.

Ancak ayırmayı düşünürseniz daha makul boyutta iki akvaryum yapın. Baştan büyük akvaryum olsa mecburen bölme yoluna giderdiniz. Ancak daha akvaryum yokken bölme yöntemi yerine ayrı almak daha iyi. Hem evde farklı yerleştirme olanağı olur. Buda tek prize yüklenmeyi önler, yer olarka daha rahat ayrı ayrı konumlandırılır.

İkisininde yasayabilecegi rahat edebilecegi omurluk bir akvaryum nasil olmali.yani kav litre kaca kac. ne kadara bulabilirim

SiNemMm' Alıntı:
Ne kadara maal olur oyle bir akvaryum

Boyutlar önemli. Ama Normal akvaryum fiyatına fazla bir ek yapmaz. Arada kaplumbağaların geçmesini angelleyecek kadar büyüklükte su geçişini yapacak delikler olacak. Ama her iki tarafa kuru alan vs bence baştan alırken uygun değil. Sadece bir ısıtıcı ve filtre kazancınız olur. Sonuçta gereken akvaryum kaplumbağa başına düşünülürse ha ikiye bölünmüş ha iki ayrı yapılmış. Bölünmese yüzme alanı anlamında tek büyük tabiki ideal. Ama siz önce gözlemleyin ondan sonra ya büyük alıp bölmeden devam edin. Yada direk iki tane alın derim.

SiNemMm' Alıntı:
İkisininde yasayabilecegi rahat edebilecegi omurluk bir akvaryum nasil olmali.yani kav litre kaca kac. ne kadara bulabilirim

200 lt akvaryum gerekir. Bence 80x60x50 (240 lt) yada kısa kenar gene fazla derseniz 90x50x50 (225 lt) iki kaplumbağa için ömürlük olabilir. Su yüksekliğini kaçışları önlemek için 45 cm de tutarsınız. Böylece ağzına kadar dolu hesaplanmış verdiğim değerler 200 lt altına inmez. Her iki akvaryumda bölünmeye müsait ölçülerde. Bu ölçüleri hazır almaz akvaryumcuya yaptırırsanız 50-70 tl civarında biter sanırım. Ama akvaryumcuya yaptırmanın avantajı kuru alanı kule olarak üstüne yaptırabilirsiniz. Hadi onada 10-20 tl alsın. Kule kuru alanın avantajı sudan tasarruf sağlamasıdır. Böylece suyu maksimum kullanabilirsiniz.

Önemli değil.
Yem yeme haricinde de gözlemlemeye devam edin. Bazen kazara falan derken güveni gelip diğerini bu şekilde bastırmaya çalışıyor. Müdahale olmadan bile gerilimler olabilir. Birbirlerine bakışlardan kaçış ve kovalamalardan anlaşılabilir.Bastırılan taraf strese girer. Sürekli kuyruğunu saklayan varsa o korkmuş olarak bu belirtiyi belli eder. Bende bu vaka mevcuttu. Başını koma gömen kaplumbağamla ilgili gelişmeleri geçenlerde anlatmıştım.

Kum yok akvaryumumda.kuyrugu disarda sakin gozukuyor. saldirganda uzak duruyor. simdilik hersey yolunda galiba yemlemeyi plastik kapta yapacagim. yoksa birbirlerine zarar verebilirler

Akvaryumuda buyuk alacagim.ve bi yanina ayri guneslenme yeri yapacagim.bir yaninada ayri guneslenme yeri yapacagim. Kavga etmezler diye umuyorum.

Bencede yemlemede ayrılabilirler.
Büyük akvaryum büyüme hızları içinde iyi olacaktır. Dış filtre, su değişimlerinin azalması gibi bir çok avantajı var.

Benimde başıma böyle bişey gelmişti ama kabuğunun arka kısmını ısırıyordu tospam ayırdıktan sonra sorun kalmadı aslında biz gorememişik yem tospişin altında kalmış ona ulaşmaya calısıyormuş =)

SiNemMm' Alıntı:

mailto:/index.html
Bu adrese bir bakın. Burada istediğiniz ölçüleri girebiliyorsunuz, size bir fiyat çıkartıyor; ama ayrıca kargo masrafını da üzerine eklemeniz gerekiyor. Ama, ben burayı aramadım, yani fiyatlar yazıldığı gibi midir, bilmiyorum, sadece bir fikir verebilir diye paylaşmak istedim. Yaşadığınız semtteki camcıları da araştırabilirsiniz, eğer akvaryum yapıyorlarsa daha uygun fiyatlara sipariş verebilirsiniz. İstanbul'da iseniz ben Fatih Karagümrük'te sadece akvaryum yapan çok sağlam bir yer biliyorum. kargosu yok maalesef, elden teslim ediyor. Bu civarda yaşayan arkadaşlara tavsiye ediyorum.

Sinem Hanım, Ankara'da yaşadığınızı şimdi okudum.

Bence herhangibir camcı değil akvaryum imalatı yapana gidin. Sonuçta hesaplaması ve nasıl yapılması hakkında camcılara göre bilgi sahibiler.

Geri