Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşlarım çok huysuz

Zilli Hayri

SKF Delisi
Katılım
22 Eyl 2013
Mesajlar
991
Kapluşlarım çok huysuz.

Zilli dün uyumadı.Yemeği zaten çok yiyor.Ama zararı yok.20 tane yem yiyor ikisi de.Kavga bile ediyorlar.Onlar için endişeleniyorum. Eksik yok akvaryumda.Her gün onları alıp severim. Annem ve babamdan korkuyorlar. Babam onları eline alıp seviyor hayvanlar titriyor korkuda ama anlamıyor. Kavga etmediler ama çok huysuzlar Zilli içimde uyuyor şu an. hayri fanusta uyuyor şu an.Lütfen yardımcı olun.
 
Kaplumbağalarınızın kabuk boyu kaç ki günde 20 şer yem veriyorsunuz? Günlük yem miktarı kafa hacmi kadar olmalı. Ayrıca kaplumbağalar ele alınmayı sevmezler. Su değişimleri hariç mecbur kalınmadıkça elinize almamalısınız. Aldığınızda da sonrasında mutlaka elinizi yıkamalısınız. Yoksa salmonella bakterisi kapabilirsiniz.
 
Cvp: kapluşlarım çok huysuz

Kırıp yem verdiğim için 20 tane oluyor.5-6 tane verdiğimde aç oldukları için birbirlerini ısırıyolar veya ötüyolar.Zaten ben okula gidiyorum kardeşim besliyo.Annem çok bağırdığı için annemden kaçıyolar.Babamdan hep tırsıyolar.Annemlere ısıtıcının ve filitlerinin takılı kalmasını söylüyorum ama anlamıyolar.Ben onlara kızıyorum.Dün babam sevdiğinden beri böyleler.Bana hep bakıyolar bendan birşey istiyolar ama anlamadım.Zilli kabuk değiştiriyo zaten.Bir de annemler bakmama karşı.Ben çok sevdiğim için ben bakıyorum.
 
Cvp: kapluşlarım çok huysuz

Isıtı ve filtre sürekli çalışmalıdır, belli sürelerde açıp kapatınca bir anlamı kalmaz daha da tehlikeli olabilir; sürekli anlık ısı değişimleri yaratır.Filtre tahminimce iç filtre, kapatınca içindeki pisliklerin bazıları akvaryuma geri döner; bu da akvaryumun temizliğini bozar.
En önemlisi de kuru alan,ısıtıcı lamba, uvb lamba varmı?
Kabuk boyları nedir?
Ayrıca su değişimi vs. gibi durumlardan başka ele alınmamalıdır,onları korkutan tedirgin eden hareketlerden kaçınılmalıdır.
 
Öncelikle hoşgeldiniz küçük hanım :) kapluşunuzu bir daha içinizde yatırmayın bırakın mecbur kalmadığınız müddetçe elinize bile almamalısınız aldığınızda da hemen ellerinizi yıkamalısınız. kapluşlar kedi köpek gibi sıcakkanlı hayvanlar değillerdir yani sizin ona sarılmanıza ihtiyaç duymazlar aksine bu onları strese sokar ama en önemlisi sizin sağlığınız arkadaşın dediği gibi bu hayvanlar salmonella adında bir bakteri taşır bu da bizim sağlığımızı büyük ölçüde tehdit eder eğer bu uyarılara uymazsanız hem hasta olursunuz hemde kapluşunuzdan yani ailenizin kapluşunuzu geri verir.

20 yem çok fazla kapluşunuzun kabuk boyunu ölçebilirmisiniz ? Yükleyebilirseniz fotoğrafını da atabilirsiniz. Günde kaç yem vermeniz gerektiğini şöyle hesaplayabilirsiniz mesela kapluşun boynu hariç kafası kadar minik bir kutunuz var bunun içine kaç tane yem sığar işte sığdırabildiğiniz adet günlük yemesi gereken yem miktarı daha fazlası hayvanı obezite hastası yapabilir. Bu kapluşlar hiç doymazhep yem ister ama siz hesapladığınızdan fazlasını vermemelisiniz birde u hesap sadece bir kapluş için aynısını diğeri içinde ypmalısınız eğer boyları yakıns yapmanıza gerek yok biri için 4 yem yeterliyse diğerine de aynı miktarda verebilirsiniz.
Diyeli ki toplam yem miktarı bir kapluş için 4 bunu iki öğüne bölmelisiniz eğer kapluşunuz yavruysa yani 2 adet öğlen 2 adet akşam diğeri içinde aynı şekilde ve kapluşların eşit miktarda yemelerini sağlamalısınız.
Anlamadığınız yerleri tekrar sorabilirsiniz. :)
 
Cvp: kapluşlarım çok huysuz

Zilli 10 cm Hayri 7.Kuru alanım var.Isıtıcı lamba ve uvb lamba alıcam.Bu yolda ilerliyorum.Zilli elimde durmayı seviyo.Hatta oyu bile oynuyorum.Hayri sevmiyo ama Zilli elime almam için neler yapıyo.
 
Demin de dediğim gibi sağlığınız için almamalısınız. Kapluşlar size geldiğinde kabuk boyu neydi hatırlıyormusunuz?
 
Cvp: kapluşlarım çok huysuz

Zilli 3 cm Hayri 2 cm.Şu an 7 aylıklar.Ellerimi hep yıkıyorum.
 
Cvp: kapluşlarım çok huysuz

Öncelikle hoş geldin.

Kaplumbağa bakımı konusunda yanlış yöntemler uyguluyorsun.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html Öncelikle bu yazıyı iyice okumanı tavsiye ediyorum. İçeriğinde bakımı hakkında bilgiler mevcut.

Fanus dediğin ölüm kabı olarak nitelendirdiğimiz plastik kap ise en kısa zamanda yok edilip uygun ortam sağlanmalıdır. Yemlerinin markası ve çeşitleri nedir ? Ve verdiğiniz yem iktarı konusunda da şu yazıyı okumanız sizi bilgilendirecektir. mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Kaplumbağalar ele alını sevilecek bir hayvan değildir. Su değişimleri dışında bu yapılmamalı ki psikolojik rahatsızlık durumu meydana gelip hayvan hastalanmasın.

Acilen bakımı konusunda belirttiğim yazıyı okuyup gereğince davranılması gerekmektedir. Yoksa fazla yaşamaları beklenilmemeli.
 
Yem konusuna dikkat etmelisiniz ama dediğim iki öğüne bölme işini tek öğün olarak verin kapluşlar baya büyümüşler
 
Cvp: kapluşlarım çok huysuz

Hepinize teşekkürler.Benim ısıtıcım gümledi.Isıtıcı alıcam markası ne olmalı.Yemim Sera Reptil Raffy P


:t65y::133:Akvaryumda bakıyorum.50*44*20
 
Kaplumbağa bakım kılavuzunu ailecek okumanızı öneririm. Zaten gerekli öneriler yapılmış ama okumakta fayda var.

Isıtıcı markalarından eheim, jbl ve tetra kalitelidir. Ancak daha da önemlisi su hacmine göre alınmalıdır.
 
Cvp: kapluşlarım çok huysuz

en başta o akvaryumu yenilemen lazım. ama hemen olmayacağı için orta karar bir ısıtıcı yeterli olacaktır. çalışırken hava almamalı bu yüzden patlamış. bu durumda suya elektrik akımı vereceği gibi suyu kaynatmaya da başlardı. hayvanlar iyi kurtulmuş. o akvaryum için 50 w yeterli ama 100 w'da alıp ısıyı ayarlayabilirsin. birde iç derece al ısıtıcı hatalı ise doğru ısıyı dereceden bulursun. silis kum ve mango kökü de almalısın. kök hayvanın kabuklarını kaşıyıp plakaları atması için gerekli ki o yaşa ikisi de gelmiş. antibakteriyel sabun ile ellerinizi yıkamalısınız. öncesi hayvan için sonrası kendiniz için. aşırı yem dolayısıyla hayvanlar özellikle büyük olan aşırı gelişmiş. bu şekilde devam etmeleri organlarının iflası ile sonuçlanır. günlük kafa hacmi yeterli. bunu ailecek konuşup dengeli besleme yapmalısınız.
 
Geri
Üst