Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşlarım yemek yemiyor ve gözlerini açmıyor

kemerlee

Yeni Üye
Katılım
29 Eki 2009
Mesajlar
8
Alalı 1 buçuk ay falan oldu ... Önceden yemeklerini yiyip hareketli ve çok canlıydılar şu son 2 hafta içerisinde gözlerini açmayıp yemeklerini yemiyorlar :S Plastik kapta besliyorum şuan havalarda çok soğudu güneşte çıkmıyor neredeyse :S güneşlendiremıyorum fazla .... Lütfen yardım edin ! :(
 
Merhaba aramıza katıldıgınıza sevindim.

1. Akvaryum alın plastik kapta bakılmaz anca işkence çektirilir.
2. Isıtıcı alın
3. ısıtma lambası takın

Kaplumbğanız kış uykusu evresine girmiş. söylediğim 3 şey + vitamin takviyesi yaparsanız eski sağlıgına kavuşacaktır.

Saygılarımla,
Ahmet KARAKURT
 
Akvaryum ve diğer ekipmanlar olmadan plastik kapta sağlıklı olarak bakmanız imkansız. Akvaryuma geçtiğinizde sorun muhtemelen düzelecektir Ahmet Bey in de dediği gibi. Fazla geç kalmayın derim kapta üşütme riski oldukça yüksek özellikle kış aylarında.
 
Çok teşekkür ederim. Bu ısıtma lambaları nasıl birşey ? Hemen bir cam akvaryum alıp dediklerinizi yapıcam. Çok saolun
 
Isıtma lambası hakkında,sitemizde ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.Spot lamba kullanılabilir,ısıtma lambasını kuru alanı ısıtmak için kullanıyoruz sudan 1-2 derece sıcak olması gerektiği için
 
geçmiş olsun. plastik kabta bakılmaz adminimizin söylediği gibi ve kaplumbağalarınızın yaşlarını tahmini olarak söylerseniz iyi olur eğer küçüklerse kış uykusu onlar için ölüm uykusu olabilir çünkü küçük yaşta kış uykusuna yatamazlar metabolizmaları kaldıramaz siz akvaryum ve gerekli malzemeleri aldığınız zaman ısıtıcı ayarı 28 de olsun o zaman kış uykusuna yatmazlar zaten kış uykusuna yatmalarının sebebi güneşin olmaması, ısının düşmesi ve yiyeceğin azalmasından kaynaklı olduğu için yatarlar. tekrar geçmiş olsun arkadaşlarımızın dediği şeyleri alırsanız sorunlarınız ortadan kaybolur en kısa zamanda almanız gerekli daha fazla dayanamayıp hastalanabilirler...
 
Mesajda söylememişim, kış uykusundan uyandırın bence.arkadaşımızın dediği gibi küçüklerin metabolizmaları kaldıramayabiliyor.Durum kritik diyebilirim acilen paludaryum+ekipmanları(ısıtıcı-flitre)gerekir!!!
Geçmiş olsun....
 
şimdi masa lambası gibi birşey aldım. 20 25 cm uzaklıktan tutuyorum 1 tanesi gözleri açıldı açılacak diğeri kımıldamıyor şimdi ilk işim en yakın zamanda bir akvaryum alıcam. Ve diğerlerini yardımlarınız için çok saolun :)
 
dediğim gibi soğuk ve güneşin olmaması kış uykusu bilincini yerleştirdiği için kış uykusuna yatmaya çalışmışlar lambayı sabah kalktığınızdan akşam yatana kadar açık bırakırsanız daha iyi olur umarım diğeride düzelir geçmiş olsun tekrardan. yardım edebildiysek ne mutlu :)
birde şu yazıya bakın derim bilmem okudunuz mu : mailto:/forum/kaplumbaganiz-yemini-yemiyor-mu-t-101.html
 
Evet öyle yapıyorum sabahtan akşama kadar :D Attığın linkede baktım şimdi herşeyi uyguluyorum daha ısıtıcı almadım günde 5 6 kere sularını değiştriyorum neden diye sorucak olursanız :D suları soğudugunda hemen 25 - 28 C sıcaklıkta su koyuoorum. İnş eskisi gibi olurlar şimdi biraz güneş çıktı ben hemen güneşe koyuroum çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)
 
Reptivit die bi vitamin aldım ben bunlara bu vitamini kafalarına falanmı damlatıcam ??
 
Hayır tabi ki, vitamini akvaryum suyuna damlatın bir kaç damla ve haftada iki üç kez de yemlerine damlatarak vermelisiniz.
 
Yemlerini yemiyorlarki :S ne kadar yem atsam nafile gözleri hala kapalı ama eskisi gibi değil. şimdi gözleri açık gibi ama sanki gözleri yok açıldı açılacak. gelişme var yani :D günde bir 2 3 damlamı damlatıcam sularına ?
 
Sadece su değişimlerinden sonra ya da hafta da bir kez 3-4 damla damlatmanız yeterli gelecektir. Yem yemeye de başlarlar umarım, gözlerin düzelmeye başlması güzel, başka bir sorunları yoksa üşütme vb gibi, yakında yem yemeye de başlayacaklardır.
 
Geri
Üst