Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşlarımı evin içine salsam ne olur

anıl16

Bronz 2 Üye
Kapluşlarımı evin içine salsam benim kontrolümde serbest olsalar onların sağlığı için sorun olur mu

Cvp: Kapluşlarımı evin içine salsam ne olur

Özellikle yavru kaplumbağaların bağışıklık sistemleri oldukça zayıftır. En ufak hava akımı, bakteri ya da mikroptan hasta olabilirler. Bunun yanında evin içinde kolayca kaybolabilirler de..

Bunlarla birlikte akvaryumdan çıkarılan kaplumbağaların strese girdiği de görülmüştür. Balki çok nadir olmak kaydıyla kafalarını sevmek ya da kabuklarını fırçalamak için elinize alabilirsiniz fakat evde serbestçe dolaşmak için izin vermenizi tavsiye etmiyorum.

Yine bazı tecrübeli ve yetişkin(5-10yaş) kaplumbağası olanlar yazlık evlerinde ya da balkonlarında kaplumbağalarının serbest gezmelerine izin veriyorlar. Ancak onlar düzenlerini kaplumbağaya göre ayarlıyorlar.

Benim kaplumbağam daha 1 aylık falan onun için çıkartmayayım. Teşekkürler.

Kaplumbağanızı özellikle halı üzerinde ya da yerde dolaştırmaktan kaçının. Mikrop kapabilir. Onun haricinde arada bir masanızın üstünde ya da elinizde gezdirebilirsiniz.

Sürekli dışarı cıkma , tırmanma vs eğilimleri oldugundan belki rahatlarlar biraz=)

benim büyük kaplumbağam galiba dört yada beş yaşında ve çok hoşlanıyor dışarı çıkarılmaktan özellikle sabahları yanıma alıp biraz onla uyukluyorum o da benle birlikte yastığa kafayı koyup uyuyor ve her sabah suyun içinde beni çıkar der gibi cıp cıp yapıyor ayrıca dediğiniz gibi masanın üzerine falan alıyorum küçüğü çıkarınca hep kendini atacak gibi oluyor ama büyük akıllılık edip atmıyor kendini bilgisayarın fanına yakın bi yerde uyukluyor..

Kaplumbağanızla kestirmenizi çok tatlı bulmama rağmen önermiyorum. İkiniz de rahatlıkla mikrop kapabilirsiniz. Bunun dışında diğer kaplumbağanızı da fanın önünde fazla tutmayın. Fanın önünde fazla durmak çok zararlıdır. Tutulmalar oluşur ve soğuk alabilir. Bu kural vantilatörün önünde duran insanlar için de geçerlidir.

Lakin vantilatör soguk verirken fan sıcak verir.Hayvan soguk yerde pineklemezki zaten.Sıcakta olsa hava akımı saglıklarını etkiler mi?

Sıcak da olsa her türlü hava akımı sağlık için tehdit içerir. Ayrıca bilgisayarın içindeki bir çok mikrop, bakteri ve toz partikülleri fanla beraber ortama yayılır. Kesinlikle zararlı olduğunu düşünüyorum.

peki önerinizi dikkate alıcam bi daha izin vermem orda uyumasına elime alırım beraber izleriz filmimizi:)

darknight sen kimseyi aldırma tabikide evde gezdirebilirsin :) Ama gezdirebilirsin derken yani bir oda seç ve o odanın içinde gezsin yatak altlarına koltukların altına aralarına kaçmasına izin verme ;) Ama sen onun başında ol o gezerken ben öyle yapıyorum hiçbirşiy olmuyo ve çok sağlıklılar :)

Mesaj tarihi çok eski. Konu pasif ve arkadaş uzun zamandır aktif değil. Bunlara dikkat etmeli. Ayrıca hayvanların akvaryumdan çıkarılmasının bir sürü olumsuz sebebi var. Yanlış yönlendirme yapmamalıyız.

Cvp: RE: Kapluşlarımı evin içine salsam ne olur

AEK' Alıntı:
Mesaj tarihi çok eski. Konu pasif ve arkadaş uzun zamandır aktif değil. Bunlara dikkat etmeli. Ayrıca hayvanların akvaryumdan çıkarılmasının bir sürü olumsuz sebebi var. Yanlış yönlendirme yapmamalıyız.

Evet hocam katılıyorum. Dışarıda rahat edemiyorlar. Suda hiçcçekinme yok, kuru alanda da alistilar kaçmiyorlar ama dışarı koyunca rahatsız olduğunu hemen belli ediyor. Ayrıca bir sürü tehlike şey var onlar için. Sivri köşeler, hava akımı, tozlar vs. Mümkün olduğunca az çıkarılmali ve max 3 5 dk durmalı. Gezinecegi yer temiz olmalı. :)

Güzel bir cevap oldu.
Hatta zorunlu hallerde dahi temizde olsa yere falan konulmamalı. Akvaryum suyu olan kapta olmalı. Kuru alanı boşuna ısıtmıyoruz değil mi? Hayvan sudan çıkmak istemiyorda olabilir. Hem hastalık hem stres sebebi.
Ben 1,5 senede genel temizlik ve boy ölçümü için toplam 5 kez kadar çıkarmışımdır.

Kaplumbagalarin oldugu gibi, ev halki da tehlike altinda olur...
Ayni yatakta yatmak hele de yastikta ;bana cok riskli geldi...
Dikkat edin duygusallikla mikrop kapmayin...

incilay yaşın ufak ve bilgin yetersiz bu yüzden öğrenmen gereken bir çok şey var. bir konuda yorum yazmadan evvel buradaki ilgili alandaki sabit konuları incele. hayvanı dışarıda gezdirmen hayvanın sağlığı bir yana sen ve ailen içinde zararlı. bu hayvanlar salmonella bakterisi taşır. bunun hayvana zararı yoktur ama insanlara zararlıdır. hayvanlara değmeden önce ve sonrasında ellerini bol sabunla yıkamalısın. öncesi hayvanlar için sonrası senin sağlığın için. bu konuda kullanacağın sabun protex veya activex olsun.

Geri