Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşların uyuması için akvaryuma ne yapmam lazım?

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Merhabalar

İlk başlarda ölüm fanusunda yetiştiridğim kapluşlarıma artık kıyamadım ve yüzecekleri bir yer olmasına karar verdim. Param yettiği kadar bir akvaryum aldım fotoğraf aşağıdadır.

mailto:/img560/1120/uoch.jpg

mailto:/img560/1120/uoch.jpg

2 tane yarım parmak büyüklüğünde kaplumbağam var.

bu akvaryumdaki yüzecekleri derinlikteki su onlara yeterli mi daha da derin yapmam gerekir mi?

Genişlik konusunu daha sonra düşüneceğim şimdilik derinlik benim için önemli ve küçük kaplumbağam suyun dibindeki şeyi çok sevdi sanırım sürekli içine girip orada bekliyor 5-6 dakika sonra çıkıp bi nefes alıyor tekrar içeri giriyor.

Onlar için hazırladığım adaya pek yanaşmıyorlar. Ben vakti gelip ışıkları kapattığımda oda karanlık olacak ve hayvanlarda büyük ihtimal o sırada suda olacak.

Endişem şu ki hayvanlar adaya çıkmazsa sabaha kadar suda kalırlar mı yoksa yollarını bulurlar mı?

Önceden fanusun kenarına geçip orada uyuyorlardı oradaki su boylarını geçmiyordu zaten bu yüzden çok sorun yoktu şimdi boğulurlar mı diye endişe ediyorum. Bu gece başlarında nöbet tutmak istemiyorum o yüzden yardımcı olursanız sevinirim :)

Ayrıca, adayı daha da yükseltip derinliği biraz daha arttırmamı önerir misiniz?

elimde bir tane masa lambası var ısınmaları için gece onu üstlerine açmam konusunda önerilerinizi de bekliyorum.

Birde küçük kaplumbağamın başının sol üst köşesinde beyaz bir nokta çıktı iltihap gibi duruyor bu nedir?

Sorularıma cevap bulursam çok sevinirim :)

Akvaryum almakla çok iyi yapmışsınız su onların ters döndüğünde düzelmeleri için yeterli yükseklite bence ve uyurken kafalarını çıkarabilecekleri birçok sığ yer var o yüzden boğulmazlar başlarında sabahlamanıza gerek yok su yüksekliği bence şuan iyi yeni geçtikleri için alışırlar zamanla yükseltirsiniz.

Sivilceye benzer şeyin fotoğrafını çekerseniz yorumlar daha sağlıklı olur
Buna mı benziyor
mailto:/forum/Konu-kafasinin-ustundeki-sivilce.html

Cvp: Kapluşların uyuması için akvaryuma ne yapmam lazım?

Evet aynı o şekilde beyaz nokta var. Yem olarak şuan kurutulmuş karides veriyorum, bundan 2-3 gün öncesine kadar turtle stick yem kullanıyordum.

Yine de merak ettiğim halen ben ışıkları kapatıp yattığımda onların ışığya ihtiyacı var mı yani uyumaları için bir yere geçecekler o yeri kendileri bulurlarmı.

Küçük olan hep suyun dibindeki şeyin içinde çıkmıyor ordan sorun olur mu :)

Olmaz nefes alması gerektiğinde o yolunu bulur nefes alıp tekrar uyumaya döner zaten uykuda nefes kullanımı en az sefiyede olduğu için yarım saatte bir falan çıkarlar yani ışığa ihtiyaçları yok zaten ışık olursa da uyumuyorlar.. o konudada okuduğunuz gibi açık karidesten kaynaklı bir durum veterinere götürmeniz gerkebilir yine de adminler daha geniş bilgi vereceklerdir.

Bu arada akvaryuma renkli taşlar almışsınız sanırım salınım yaparlar

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Salınım nedir bu arada? :) Renk atması mı

Evet daha önce sorular sorduğunuz konuda da yanlış hatırlamıyorsam söylemiştim o taşlar yerine silis kum hem sindirim hemde deri değiştirme durumlarında daha faydalı olur para israfı olmasındansa mango kökü silis kum alabilirsiniz demiştim

O halde bu gece hem kapluşlar hem de ben rahat uyuyabiliriz :)

Veterinere gidene kadarda karidesi kesip sadece yem vermeye devam etmek istiyorum. Yerken çok zorlanıyorlar kırarak yarım yarım atıyorum ama onu bile tam yiyemiyorlar zorlanıyorlar.

Yarında ilk işim taşları değiştirip bahsettiğiniz kumu araştırmak olacak.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim gerçekten bu site bana çok yardımcı oldu sağolun

Kapluşlar rahat etsin de. silis kum ucuz oluyor ama bikaç torba almanız gerekecek verdiğiniz yemi hiç kullanmadım kapluşlar yavru olduğu için eğer yaşına uygun değilse sert bir yemse yemekte zorlanabilirler yem olarak en iyisi sera bu markanın raffy p raffyl ve mineral ürünlerini hemen temin etmelisiniz hem yavrular icin çok uygun suda hemen yumusuyor yenmesi kolay hemde sağlikli beslenmeleri kabuklarının yumuşamaması için ve sadece protein ağırlıkli beslenmemeleri icin gerekli

bu saatte yorumları okumaya üşendim ben yapman gerekenleri direk yazayım. en başta renkli taşları, sarı plastiği ve palmiyeyi çıkar. özellikle palmiyenin sert kenarları gece karanlığında gözlerine zarar verebilir. kumda gördüğüm kadarıyla kalın silis kum almalısın. bu ileri zamanda derilerini yenilerken atmalarını sağlamada, ve sert yem yediklerinde bu kumdan yiyerek midelerinde parçalamalarına gereklidir. bu yeme açısından sendeki kum iri olduğu için boğulmasına ve sindirim sistemi tahrişine yol açar. kuru alan bölümünden cd kabından kuru alan yapılması ile ilgili bir konu var onu incele. ve yapmaya çalış bu sayede üstten ayakları dik vaziyetteyken kaçma olanağı olmayacak şekilde yükseltebilirsin. yani o suyun üç katı kadar.

lamba işine gelirsek gündüz 10-12 saat açık tutulmalı bu sayede hayvanlar kuru alana çıkarak ısınabilir. gece içinde loş ışık veren bir ampul uygun olur. veya gece lambası. ama birinci derecede alacağın su ısıtıcısı olmalı, sonrasında filtre. hayvanlar su sıcak olduğu sürece kuru alan rampası üzerinde kafa su dışında uyuyabilirler. 28 derece ısı uygun olur. kuru alan içinse 31-33 derece aralığı.

şimdi baktım o beyaz olan yerin fotoğrafını koyarsan ne olduğunu anlarız.

Akvaryumu kacaa aldın :ff: kuru alanı yükseltip suyu arttir bence ben sularını olabildigince artırdım :) suya salınım yapabilecek herseyi cıkar doğal tasları kullan ..

Elindeki yemden bende kullanıyorum ama cok kaliteli bir yem deil o yüzden reptomin aldım ben sende sera raffy p tetra reptomin tetra gammarus gibi yemler alabilirsin ama cesiti bol tutmaya calış :)

Cem yorumlar için tekrar teşekkür ederim,

tosbik57 konuyla alakalı senn önerilerini de biraz gerçekleştirdim

kapluştron sen de fotoğraf istemiştin

mailto:/forum/Konu-yeni-akvaryumum-hakkinda-biraz-fikir.html

buradaki konuya bir kaç şey yazdım tekrardan.

Geri