Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluss ve balikk

euqenie

Gümüş 3 Üye
Su kaplumbagasinin oldugu akvaryuma bi kacc balikk atmanin zarari olur muu ? Bi de balik yemi kaplumbagaya zarar verir mii??

Cvp: kapluss ve balikk

Akvaryumum yaklaşık 130 litre civarında yaklaşık 3-4 ay iki tane yavru kaplumbağa baktım balıklarla beraber. Hiç bir sorun yaşamadım. Ama eğer kaplumbağan buyukse ve akvaryum kucukse kaplumbağan muhtemelen balıkları yiyecektir

Komsum balik v er rdi bikac tanee kaplumbagalarim 2 tanesi minik biri biraz daha buyuk :) baliklar da cok hizlii ve saklaniyorlar bakalim :)

Yavruyken anlaşabiliyorlar fakat büyüdükleri zaman balıklar için kaçış yok.Ayrı bir akvaryumda bakın birlikte yaşaması için boyut olarak balığın çok büyük olması gerek,bazen büyük balıklara bile ciddi zarar verebiliyorlar.

Kaplumbağanızın yanına bence eğer kesinlikle balık almayınız.Çünkü kapluş küçükse canı yanar,büyükse can yakar.

Ben yavru akvaryumuna dahi astronot attığımda kovaladılar ve biri kuyruktan yakaladı. Neyseki balığı sağ salim çıkardım. Kaplumbağa akvaryumunda balık beslemek canlı yem etme riskine girmektir ve bence bu ihtimal dahi aynı yerde olmamalarına sebep.

Yem konusunda her iki canlıda kendi yem çeşitliliği ile beslenmeli. Hatta kaplumbağa varsa balık yem yiyemeyecektir. Ayrıca balığı yemlemek için her gün kaplumbağayı akvaryumdan çıkarmakta ona stres sebebi.

Cook tesekkur eeerimm :) cikarayimm baliklari bi an once :)

bu hayvanlar tabiatı gereği yırtıcı canlılar. balıklara illaki saldıracaklar. direk saldırması bir yana yem verirken hem cinslerine bile saldırıyorlar ki bunları gözleri görmez. bence de bir an önce ayırmanda fayda var. ayrıca balıklar için hava kabarcığı da lazım. ya hava motoru ya da hava kabarcığı sağlayan iç filtre lazım.

Gerekenler söylenmiş. Sadece eklemek istediğim yem ve saldırı konuları dışında tam olarak bilgim olmasa da büyük ihtimal her iki hayvanın suya bıraktıkları dışkılar birbirlerinin bünyelerinde zarar meydana getirebilir. Diğer ve bu gibi durumları düşünün ce iki hayvan açısından da riske girmeye gerek yok derim. Ayrı bakım en garantisi olur.

Çok iyi ve hızlıca sonuca ulaşılmış bir karar. Tebrikler.

Geri