Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşum az uyuyor

cansell

Taç 1 Üye
Katılım
2 Ara 2008
Mesajlar
614
yada ben göremiyorum böle perde çekiyo gözlerine ama beni görünce kıpırdanıyo yani sadece perde çekiyo uyumasını nasıl sağlayabilirim ?
 
Perde cekince zaten uyumus oluyor sadece derin uyku degil ikinci perdeyi cektiginde derin uykuda oluyor kolay uyanmiyor.
 
Uykuları boyunca da zaten uyanıp tekrar uyurlar özellikle suda asılı kalıp burunlarını dışarda bırakarak nefes alabilecekleri bir şekilde kuru alan yoksa su içinde uyurlar ve nefes almak için yüzeye çıkarlar kısa periyotlarla. Ortamın karanlık olması önemli, ısınma lambasını ve odanın ışığını kapatın sabaha dek gerektiği kadar uyuyacaktır zaten o.
 
ortam tamamen karanlık olduğunda uyuyacaktır.siz yanına gitmeyin.sizi gördüğü sürece uyumaz.su seviyesinin az altında ona uyuyabileceği bir yer yaparsanız orada sabaha dek uyuyacaktır.
 
kuru alana tutunarak ya da su içinde(hiç rastlamadım) uyuyabilirler.. tabi ortamın karanlık olması şart. Gürültü de olsa uyuyabilirler ama ışık olmamalı ya da ona dokunan bir şey.(elimiz gibi)
 
benimkilerin 2 si de suda uyumayı tercih ediyor.geçen gece çaktırmadan baktığımda gofret akvaryumun dibinde uyuyordu.10 dk hiç kıpırdamadı.gün ağardığı için beraber kalktılar.diğeri ise vücudunun yarısı suda duracak şekilde uyuyordu
 
Geri
Üst