Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum Büdü'nün yem yememesi

Berkcan

Elmas 3 Üye
Pazar günü ev sabahtan akşama kadar boştu bende sabah yemlerini vermeyi unutmuştum , sonra akşam eve geldim kapluşların olduğu odaya girdim büdü beni görünce kuru alandan suya atlayıp kaçtı ve mango kökünün arkasına saklandı , edi her zamanki gibi yem istemeye başladı normalde 2 side hep yem isterler ama aksine büdü kaçtı . Dünde yem yediriyim dedim kaçtı bu günde kaçtı hala kaçıyor ne yapmam lazım acaba ?

Cvp: Kapluşum Büdü'nün yem yememesi

ani giriş yaptıysanız kaçarlar benimkilerden biriside böyle. yemi suda bekletin emsin ve ağırlaşsın. bulunduğu yere doğru bırakın ve yanına insin sizde uzak durun veya odadan çıkın. bu ürkmeden dolayıdır.

Cem' e katılıyorum. Ani bir hareket korkuttuysa davranış değişikliği gösterebilir. Bence düzelir.

Tamam ürkmüş olabilir ama 2 gün 3 gün bi ürkme sürermiki ? Önceden yem için cama yapışırdı şimdi elime alıyorum filan yemi gösteriyorum hiçbir tepki yok , bi küçükten yem sıkıntısı çektim onu tam hallettim dedim büyük başladı.

Hemen canını sıkma Berkcan. Yem yememesi bir haftada sürebilir. Bence düzelecek. Zaten başka hastalık belirtiside yok bildiğim kadarıyla.

Yok abi hastalığı , sadece çok ürküyo bakalım ne kadar daha sürcek bu iş.

berkcan eline alma. belki o hisle de çekingen davranıyordur. huylu huyundan vazgeçmez benimkilerden biri 4 ayı geçti hala tırsık. diğerine yem verirken görürse çıkıyor. yoksa münferit eylemleri yok grup takılıyor. ben mecbur küçük olana yem verirken diğer ikisini elime alıp pencere önüne götürüyorumki ufak yemi rahat yesin. bu kafayı gömüp elime işerken diğeri geçen arabaların çetelesini tutuyor.

Ya küçük zaten çok korkakta büyük olana şaşırdım hiç birşey olmadan nasıl korkar , hala yem yemiyor .

berkcan bir başkası rahatsız etmiş olabilir mi çoluk çocuk, misafir vb. sonuçta ne kadar ürksede belli bir zaman geçirdiğin ve seni tanıyan hayvan kaçsa bile yem yeme zamanı harekette bulunur.

Geri