Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum büyümüyor. :(

Merve19

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar kısa bir özet geçeceğim. Kamil yaklaşık 7 aydır benimle ve tahminimce 8 aylıktır. Ama kamil sadece 5.5 santim. Umut aylarca ufacık bir kapta bakıldığı , kalitesiz yemlerle beslendiği için 4.5 5 santim. Nasıl oluyorda kamil büyümüyor anlamıyorum. :( Nisan'ın 25 inde gelmişti kamil bana o günden beri her gün güneşlendirmeye çıkarıyordum kabuk gelişimi için. Bu ay da devit 3 e geçiş yaptık. Forumda ki diğer yaşıtı kapluşlara göre çok minik değil mi sizce ?

Cvp: Kapluşum büyümüyor. :(

pet shopa gidin sorun size karides versinler.ambalaj içinde olanlardan değil normal kutu içinde olanlar var 40 g mı 7 tl falan onlar gelişim sürecini hızlandırcaktır

Karides kullanıyorum zaten. :) 3 aya yakındır SERA RAFFY P ve I kullanıyorum. Karides'i bir arkadaştan almıştım. Markasını bilmiyorum o yüzden. :) 3 günde bir ek yem olarak kullanıyorum. ? Ama bilginiz için sağolun.

benimkiler bayağı bir boy attı bügün burda hava güneşli güneş banyosuna çıkaraczğım az sonra bence sizde deneyin

Ben balkonun kapısını açtığımda eve direk güneş vuruyor . Yani 1 ay daha güneşten faydalanabileceğim. :) Daha doğrusu kamilim bu olayın keyfini sürecek . Ve ayrıca lütfen sizde kapluşunuzu esmeyecek bir yere koyun Hastalanmasın . Hava ne kadar güneşli olsada soğuk.

10 aydır bende olan kaplumbağalar ( yaklaşık 1 yaşında olduklarını düşünüyorum) geldiklerinde 3 er cm idi. Şu andan biri 8 diğeri 8,5 cm. Yani 10 ayda ortalama toplam 5 cm büyüdüler. Veterinere sorduğumda bu büyüme hızının normal olduğunu söylemişti.
Sizinki biraz daha yavaş büyüyor olabilir. 6,5-7 cm olsa idi tabiki daha uygun olurdu. Ama çokta endişe edilecek bir durum yok bence. Büyümedeki en büyük unsur akvaryum hacmi. Rahatça yüzmeleri gerekiyor. Vitamin, yem çeşitliliği, kalsiyum takviyesi gibi unsurları tam yapıyor musunuz? Su ve kuru alan ısısı da önemlidir.
Bence bir çok kaplumbağada normalden hızlı büyüyor. Bunu da göz ardı etmeyin.

250 litre akvaryumum var 200 litresini kullanabiliyordum. Çatlağından dolayı onu yaptıracağım ve yeni gelen garip bir kapluş içinde akvaryumu böleceğim. Şuan yapım aşamasında. Kuru alanı ısıtma lambam var fakat kaç derece olduğunu bilmiyorum. :( Su sürekli 28 derecede sabit. 3 günde bir karides . Ayda bir kere haşlanmış tavuk parçası veya herhangi bir meyve veriyorum. Ana yem olarak Sera Raffy P ve I kullanıyorum. Tetra ReptoMin de almayı düşünüyorum. :) He birde devit 3 kullanmaya başladım haftada bir kez sürüp kuru alanda kurumasını bekliyorum ve ayrıca oral yollada veriyorum daha bir kere kullandım ama. :) Yalnışlarımı doğrularımı söylerseniz sevinirim.
Mürekkep balığı kemiğide alacağım . Kamilin kabuğunda herhangi bir yumuşama yok aksine semsert. Rengide çok sağlıklı. Alt kabuğunda kahverenki benekler oldu. :) :)

Büyüme hızları suda ne kadar çok yüzüp, ergenlik döneminde ne kadar protein aldığıyla alakalı bence. Mesela Kurutulmuş balık ve gamarus değil karideslerde protein oranları %55-%60. Haftada 2-3 defa verilirse hızlı gelişime katkısı sağlar. Mesela haşlanmış tavuk. Çok yüksek protein var.

Raffy P de %39,5 protein var bende kullanıyorum. Tetra reptomin geçicem bende %44 müydü neydi.

ben haşlanmış tavuk vermedin ama kabak vermiştim (ilk aldığım zamanlar)

Ama fazla protein de OBURLUK kaçınılmaz. :D Sağolun . Neyse artık kamil minik daha tatlı. =)

aynen ben bugün devit 3 e başlıyacağım

Bir yerde arkadaş " Devit 3 'ü kabuklarına sürüp güneşlendiriyorum" demişti. Kabuğa vitamin sürmenin bir artısı var mıdır?

tabikide var kapluşların kabuk gelişimde bayağı bir etkisi oluyor

Merve19' Alıntı:
Ama fazla protein de OBURLUK kaçınılmaz. :D Sağolun . Neyse artık kamil minik daha tatlı. =)

Fazla protein= oburluk değil, obezlik = az hareket+çok yemek

left4OU' Alıntı:
tabikide var kapluşların kabuk gelişimde bayağı bir etkisi oluyor

Devit 3'ün prospektüsünde oral yolla alınması gerektiği yazıyor. Kaplumbağalar kabuk yoluyla da solunum yapıyor bildiğim kadarıyla. Vitaminin oraya sürülmesi gözeneklerin kapanmasına yol açmaz mı?

Kabuk gelişimi sırasında kabukların arası açılır. Ve kabuk emilim yapar. ama ben yine de oral yollada verilmesi kanısındayım :)

Devit 3 kabuktan kesinlikle emilim yapmaz.

Bence kabuğa devit 3 sürmek aynı kabuk sertleştirici sürmek gibi bir durum.Sonuçta kabukta ki gözenekleri yapay bir madde ile sırf kaplumbağaların kabukları gözümüze hoş ve parlak görünsün diye kapatıyoruz.
Yağda çözünün bir vitamin olan D vitaminini o kabuktan iyice yıkamadan suya koyduğumuzda ise yağ suyun üzerinde kalıyor.

KAbuğa dışarıdan müdahale edilmesi taraftarı değilim.
İlla ki d vitamini kullanılacaksa 2 haftada bir kullanılması yeterlidir.

Ben tavuk hiç vermiyorum. Tavsiyede etmem. Tatlı su balığı verebilirsiniz. Ayda bir verilen meyva yerine sebze daha sağlıklı olacaktır.
Kabukta yumuşama yada sorunlu kabuk değişimi yoksa devit 3 sürmenize gerek yok. Hayvanı akvaryumdan sık çıkarmak uygun olmaz.
Eğer imkanınız varsa uvb lamba alın bence. Gene devit 3 yerine çok daha etkilidir. Tabi güneşlendirme en iyi yöntem. Güneşlendirdiğiniz kaplumbağaya oral yoldan devit 3 vermeniz fazla olur.

Teşekkürler bilgileriniz için. :) Ama kamil hiç bir sebzeyi yemiyor. Kıvırcık marul lahana fasulye vs haşlayıp ta verdim yine yemedi. Bende karpuz şeftali gibi meyveleri nokta gibi bölüp bi parça veriyorum. ama bundan sonra vermem .:) Balkonda yetiştirdiğim reyhanın küçük yapraklarından 1 tane veriyorum ayda. Çok seviyor. :D Bunların dışında yemek vermiyorum. ( kaplumbağa yemleri haricinde ) Tavuğuda bundan sonra vermeyeğim bari. :) Bu arada ben buharlaşan suyu ; 1 litre suda 3 yumurta haşlıyorum haşlamak deniyo sanırım. :haha: Ve bu suyu ilave ediyorum. :)

Yumurta kabuğuna vs gerek yok. Sz kalsiyum takviyesi için mürekkep balığı kemiği kullanın yeterli olur.

Geri