Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Neticede kaplumbağanın sağlıklı büyümesi gerekir. Doğru olan budur. Şartlar uygun olsa dahi farklı hızlarda büyümeleri normal. Aynı konu bağışıklık sistemi içinde geçerli. Hasta olan kaplumbağalar aynı şartlarda tedavi olsa bile iyileşme süreci farklı olabilir. Bizlerde bünyemiz sebebiyle farklı hızda gelişiyoruz. Keza bağışıklık sistemimizde doğuştan farklı. Bunlar genetik olarak doğuştan olan özellikler.
Birden fazla kaplumbağa besleyenlerin bunları farketmesi daha kolay. Ben aynı anda aynı boyda olan kaplumbağalarımı aynı anda ve aynı oranda besinlerle beraber yaşatıyorum. Ancak şu an biri diğerinden 0,5-1 cm kadar daha büyük. Büyük olan daha hareketli, ama bence tek sebep bu değil. Bahsettiğim gibi bence kaplumbağanın yapısıda etken.
Kaplumbağa sadece protein ağırlıklı beslenmeklede büyümez. Bolca yüzecek alan gerekiyor. Akvaryum büyüklüğü çok önemli. Doğru oranda vitamin takviyesi gerekiyor. Tabiki uygun oranda protein ve kalsiyum gerekiyor. Ama dediğim gibi sağlıklı büyüyorsa (tabiki normalden aşağı olmamak suretiyle) endişe etmeyin bence.
Kesinlikle katılıyorum. Birde gözlemlediğim kadarıyla ayda 0,5-1 cm arası büyümeler normal gibi. Ayrıca mesela insanlarda olduğu gibi -yani çocukluktan ergenliğe kadar ki dönemden bahsediyorum- büyüme hızları kışın daha yavaşlar yazın ise artar. Gerek soğuklar, güneş ışınları falan filan.
kaplumbağaların büyümemelerinin en büyük nedeni uygunsuz bakım şartlarıdır. Bunlar su temizliği, yüzebileceği alan,su ısısı vs şeylerdir. Bunlara siz ve tüm üyelerin dikkat etmesini öneririm.