nrdn.gngr
Yeni Üye
Cimşiti bir buçuk ay önce 2 aylıkken satın aldım. En sevdiğim hayvan olduğu için bakımı üstlendim. Kendim öğremciyim ve aldığım bursla bir koşu gidip Cimşiti ve yanında plastik kabı yemini filan aldım. Tabi ben bilmiyordum ölüm kabı olduğunu, akvaryum almak için tekrar gittiğimde yüksek fiyat söyleyince bütçem yetmedi ve onun yerine ısıtıcı ve yeme sorunu olduğu için kurumuş karides yemi aldım. Aldıktan 2 hafta sonra kabuğunda bir yumuşama hissedince korktum. Burada çözüm olarak Devit-3 ilacı yazıyordu. Okulum hemen yanında veteriner fakültesi olduğundan oraya götürdüm ve yumurtanın beyazı ve bir ilaç yazdı o ilacı çoğu yerde gezip bulamayımca Devit-3 kullandım ve Cimşitimin kabuğu düzeldi. Birkaç sorum var Cimşitimle alakalı
1.Akvaryum alana kadar geçici daha sağlıklı nereye koyabilirim ?
2.Cimşit karanlık ortamları çok seviyor ve karanlık gördüğü yerde hep uyuyor, uyandırmasam kesintisiz 10 saat kadar da yatabilir, bu bir hastalık belirtisi mi ?
3.Devit-3 ilacını ben yeminle birlikte veriyorum ama yemini suya aldığı için ilaç su üzerine çıkıyor yine de yararı olur mu ? Haftada 1 kere kabuklarına sürüyorum.
4.Cimşiti aldığım yerdeki adam bana kabuğunu haftada 1 kere sert bir diş fırçasıyla ve diş macunu kullanarak kabugunu fırçalamamı istedi, bu Cimşitime zarar vermez değil mi ? Yıkamak için sadece su yeterli olur mu ?
Biliyorum yazım çok uzun oldu kusura bakmayın
1.Akvaryum alana kadar geçici daha sağlıklı nereye koyabilirim ?
2.Cimşit karanlık ortamları çok seviyor ve karanlık gördüğü yerde hep uyuyor, uyandırmasam kesintisiz 10 saat kadar da yatabilir, bu bir hastalık belirtisi mi ?
3.Devit-3 ilacını ben yeminle birlikte veriyorum ama yemini suya aldığı için ilaç su üzerine çıkıyor yine de yararı olur mu ? Haftada 1 kere kabuklarına sürüyorum.
4.Cimşiti aldığım yerdeki adam bana kabuğunu haftada 1 kere sert bir diş fırçasıyla ve diş macunu kullanarak kabugunu fırçalamamı istedi, bu Cimşitime zarar vermez değil mi ? Yıkamak için sadece su yeterli olur mu ?
Biliyorum yazım çok uzun oldu kusura bakmayın