Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum gözünü açmıyor

Şeyma Keskin

Yeni Üye
Su kaplumbağam gözünü açmıyor, böylelikle yemde yemiyor, gözü şiş, durgun, hareket ediyor bazen ama gözü kapalıyken endişe duyuyorum, 4 gündür ne yemek yiyor ne gözünü açıyor. Evet plastik kapta bakıyorum yakında yeni bir kap alacağım fakat o zamana kadar illaki bir çözüm önerisi istiyorum. Malum ısıtıcı, veteriner fiyatları fahiş bir fiyatta. Yinede suyunu sıcak tutmaya çalışıyorum, günlük olarak suyunu değiştiriyorum fakat olanlar bu. Bazen çiğ hamsi veriyordum genel olarak böyle bakıyorum fakat şu son 1 haftadır kaplumbağamın durumu kötü. En kısa sürede yanıt almayı bekliyorum...

Son düzenleme:
Foruma hoşgeldin.

Kapta olmaz. Akvaryum lazım minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsan o kadar uzun süre gider. İkinci elde bakabilirsin ama derin çizik çatlak olmamalı silikonları bastırdığında esnemeli.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart. Kış aylarına girdiğimiz için hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olabilir.

Hamsiyi çiğ verme. 10 dakika kadar haşla.

Eczaneden gentagut göz damlası al. Sabah akşam gözlerine 10-15 saniye arayla ikişer damla damlat. Kuru yerde 25-30 dakika beklet.

Akciğer enfeksiyonu olmuşta olabilir. Bu ihtimali değerlendirelim. Hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına 2 damlat. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ruj sürer gibi ağız çevresine üçer damla sür. Biraz beklet ağız aralığından aksın.

Suyunu temiz tutup emsal sıcaklıkta su ile değişimi yap.

Lamba konusunda burada bilgi verdim. Evde varsa o lambayı da kullanabilirsin.

Sanırım bu kış su kaplumbağama yeterli desteği sağlayamayacağım... Büyüklerim bu konuda beni çok sıkıyor. Hayvanmış ve bu normalmiş, kış uykusuna yatması, gözü kapanması falan normalmişş... Çıldırmak üzereyim. Ne yapmam gerekiyor... Şuanlık durumu: plastik bir kapta yaşıyor, günlük olarak su değiştirmeye ve değiştiriken sıcak su da koymaya çalışıyorum, benimle 1.yılında bebekken almıştık. Fakat çok fazla hastalık geçirdi, kabuğu yumuşadı, beyazlıkları vardı . Veterinerde muayene edip düzelttik, kabuk boyu sanırsam 7 cm, gözleri aşırı şişik ve 6 gündür gözü kapalı yemek yemedi tek bugün üç pirinç tanesi kadar hamsi yedi onu da zar zor ağzını o yana bu yana yaparak yedi...

Ev ortamında kış uykusuna yatmaz. Hayvan enfeksiyon geçiriyor.

Sistem gereklilikleri sağlanmazsa hayvan akciğer enfeksiyonu geçirip ölecektir.

Foruma hoşgeldin.

Kapta olmaz. Akvaryum lazım minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsan o kadar uzun süre gider. İkinci elde bakabilirsin ama derin çizik çatlak olmamalı silikonları bastırdığında esnemeli.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart. Kış aylarına girdiğimiz için hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olabilir.

Hamsiyi çiğ verme. 10 dakika kadar haşla.

Eczaneden gentagut göz damlası al. Sabah akşam gözlerine 10-15 saniye arayla ikişer damla damlat. Kuru yerde 25-30 dakika beklet.

Akciğer enfeksiyonu olmuşta olabilir. Bu ihtimali değerlendirelim. Hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına 2 damlat. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ruj sürer gibi ağız çevresine üçer damla sür. Biraz beklet ağız aralığından aksın.

Suyunu temiz tutup emsal sıcaklıkta su ile değişimi yap.
Bugün gentagut aldım fakat şunu anlamadım: gentagutu ağza vermiyeceğim değil mi?? Orda ne demeye çalıştınız.

Hem ağıza hem göze Cem Bey'in tarif ettiğini şekilde damlatacaksınız.

Gentamisin geniş spektrumlu antibiyotiktir. Ağzına da damlatacaksınız.

Geri