Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşum hakkında bazı sorularım var ?

küçük kaplumbağam

Bronz 2 Üye
Zülfükar hakkında bazı sorularım var.Yaptığı davranış mı yoksa hastalık mı çözemedim.

1-Güneşte iken gözünün biri kapanıp açılıyor ( aynı göz kırpması gibi ). Hasta mı yoksa gözleri ?

2-Leğendeki kuru alana benim çıkarmamı istiyor her seferinde. Ona kendisinin çıkabileceğini nasıl öğretebilirim.

3-Kabuğunda bazı kırmızılıklar var dikkatli bir şekilde bakınca belli oluyor.Kabuğunda kahverengiliklerde var .

Göz kırpması problem yaratmaz eğer gözü kapanırsa sorun olur gözleri canlı ve parlaksa sorun yoktur
Siz çıkardıktan sonra güneşlenmeye mi başlıyor yoksa bir süre durup geri mi iniyor öğretmek için yemi kuru alana çıkarak almasını sağlayabilirsin
Kabuktaki kırmızılık hastalık belirtisi olduğu gibi gelişmeye bağlı da ortaya çıkıyor ve senin kapluşunki gelişme kaynaklı

Cvp: kapluşum hakkında bazı sorularım var ?

Gözü canlı ve parlak olunca nasıl oluyor ? Bazen güneşleniyor bazen ise direk suya atıyor kendini ama her seferinde benim çıkarmamı bekliyor . Demek ki iyi gidiyor ona bakımım .

Güneşlenme esnasında bu tip irkilme davranışı olabiliyor. Sinirlerin uyarılması gibi. Ancak esinti olmamasına özen göstermeli. Yani rahatsız olmasın.

Hayvan kuru alana çıkmak isterse kendisi çıkar. Demekki huzursuz oluyorki suda durmak istiyor. Müdahale edilmemeli.

Alt kabuktaki kırmızılıklarda kahverengililiklerde büyüme belirtisi. Bazen alt kabukta kırmızılık akciğer enfeksiyonunda da olur.

Esintiye dikkat ediyorum.

Ama gözlemlediğim kadarıyla kendi çıkmadı hiç. Ben çıkarırsam güneşlendi.

Alt kabukta kahverengilikler var kırmızılık üst kabuğunda tam başının arkasında.

Siz güneşlendiğini sanıyor olabilirsiniz ama belki de korkup hareket etmemiş de olabilir kuru alanda kaplumbağalar genellikle arka bacaklarını havaya kaldırır bu mesela güneşleniyor ve gayet rahat demek oluyor kendisi isteyince kuru alana çıkar merak etmeyin kendileri zaten sürekli arayış içinde canlılar

Kuru alan konusunda Samet nasıl güneşlendiğini anlatmış. Zorlama genelde stres kaynağıdır.

Kırmızılık üst kabuktaysa bencede net bir resim eklemeniz iyi olur. Normalde olan bir durum değil. En fazla içine doğru turunculuk olur.

Ben kuru alana çıkarınca aynen o şekilde bacaklarını kaldırıyor ama kendi çıkmıyor. Yeme çıkar dedim yemi koydum yemi aldı ve direk suya indi. O lekelerin fotoğrafını çektim ama belli olmadı. Tam başının arkasında o kırmızılık.

göz meselesi güneşten kuruma olduğunda ıslatmak için yaptığı hareket.

kap içindeki kuru alana çıkma meselesinde arkadaşların dediği gibi kendi haline bırak. kendisi çıkabilecek şekilde eğim var değil mi ? bir zaman sonra çıkacaktır. yanında fazla durma. cereyanda kalmamasına dikkat et ve kuşlara da dikkat.

o üst kabuktaki kırmızılık doğuma bağlı bir leke olabilir. ben reslerde görmedim böyle bir şey.

Bundan sonra öyle yapacağım artık. Eğim olarak halı kaydırmaz vardı üstünde heralde dedim korktu aldım onu sonra. O leke önceden yoktu şimdi oluşmuş bir şey. Çıkardığım an kargalar direk geliyor hemen.

2 kaplumbagam var biri digerine gore daha kucuk buyuk olan kuru yere pek cikmiyo ve surekli disari cikmak istiyo kucuk olansa uyuyo genelde ama yemeleri ve kabuk sertlikleri iyi. Ne yapmaliyim?

melike sen bir süre pencere arkasından bu işi götür hem de yalnız bırakma olanağında olacağı için kendi başına çıkmayı da öğrenir. huzursuzluğu, çekingenliği gider.

fatmanur sen de kendi hallerine bırak. fazla yanlarında durma. istediği zaman çıkar. ötekinden büyük olduğu için aklı eriyor. çevresindeki hareketleri tehlike olarak algılayıp tedirgin oluyordur. küçüğün çıktığını görüp bir şey olmadığını anlayınca o da çıkacaktır.

Yalnız bırakamam ki hemen kargalar üşüşüyor. Bianlık dikkatimi başka yere versem hayvanı yiyecekler gibi.

yiyecek gibi değil kesin yerler. sen dediğimi uygula. pencere arkasından oda içinde dursun.

tamam teşekkür ederim . Ben hala o kırmızılığı merak ediyorum sizce ne olabilir ? Sonradan oluştu ilk başlarda yoktu çünkü

Boynundaki kırmızılık mı? Deri renginden çok altta morarma gibimi o? Resimden seçemedim ama normal gelmedi?

Hangi resimden bahsediyorsunuz ? Kırmızılık tam başının arkasında ki kabukta

Diğer arkadaşın kırmızılık konusu ile karıştırdım. Resimleri görünce bu hayvanın sandım. Resim eklerseniz bir bakalım kabuğa, üst kabukta bu pek olmaz.

Geri