Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum Hk

Emre Perk

Yeni Üye
Merhaba,

Ocak ayı itibari ile yeni bir çizgili yanak aldım.Aldıktan sonra 4-5 gün yem yemedi.Daha sonra 3-4 gün yedi.Bilinçsiz akvaryumcudan dolayı ısıtıcı almamıştım.Akvaryumcuya durumu anlattığımda kış uykusundadır sıcaklarda uyanır dedi.Havaların ısınmasına rağmen hala yarı kuru yarı ıslak alanda duruyor.Yemi verdiğim gibi duruyor 2-3 gün önce kabuğu yumuşamaya başladığını hissettim.Bugün yaklaşık 2 saat güneş banyosu yaptırdım.Akvaryumunda dokunduğumda gözlerini açıp yüzüp tekrar uyku haline geçiyor.

Bugün Deep fix reptivit aldım.Ağzını açmadığı için ağzına birazda suyuna damlattım.Yem olarak ahm gammarus aldım.Fakat yemiyor.Ne yapmamız gerekiyor desteğinize ihtiyacım var onu ölüme terk etmek istemiyorum

Petshopların yeterli bilgisi yoktur. Ne yazıkki onları dinleyip dediklerini yapanlar yüzünden az hayvan telef olmadı.

Bu vereceğim link resler ile ilgili fakat sistem çizgili dere kaplumbağasına benzer. Sadece kendilerini kuma gömdükleri için 2-3 milimlik dere kumu kullanılır. Sistemindeki eksiklikleri tamamla.

mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş. Su çizgililer için 26 dereceyi geçmez ama hayvan hasta suyu 28 derece kuru alanı 31-32 derece yap. Kuru alana ısıtıcı lamba koyacaksın. Eski tip armut ampul kullanacaksın. Lambanın kaldıracağı şekilde 40-60 wattlık soft ampul uygundur.

Hayvanı akvaryumdan çıkarmayacaksın esintide kalmayacak. Dış ortam soğuk olmayacak.

Eczaneden genta damla al. Sabah ve akşamları dik tutup ağzını açıyorsa birer damla açmıyorsa ruj sürer gibi 10 saniye arayla üç kez sür. Bir miktarı ağzına girecektir. Vitamini de aynı şekilde günde birkez süreceksin.

Kabuk jeli aldıysan onu çöpe at. zararlıdır. Geçmiş olsun.

Cvp: RE: Kapluşum Hk

Tekrardan merhaba,

Yanlış ifade etmişim kapluşum kırmızılı yanaklı.Armut tipi lambası var kuru alan için 100 w lik cok mu olur.Duyum 150w a kadar kaldırıyor

Suanda su sıcaklığını 27-28 derece yaptım yeterli midir

Kuru alan lambası 12 saat yanıyor

Kabuk jeli almadım

Cvp: Kapluşum Hk

kuru alan sıcaklığınız önemli, 31 derece olması lazım fazla ise kaplumbağanız sıkıntı yaşar. forumda genelde 52 wattlık halojen ampül kullanılıyor.

Bende akkorlu 72 w lik holejen lamba kullanıyorum.Kullanan bi arkadas tavsiye etmişti.32 derece gibi oluyor

sıcaklık uygunsa 31-32 dereceyse sıkıntı yok o zaman watt farkı dışında temel olarak aynı şey

Sıcaklığı 32 derece ise uygun yoksa 60 W veya ecolite halosoft 52 W kullanabilirsin.

Toparlanması açısından 28 den aşağı inmesin su.

Isı ayarını kaplumbağayı ikame kibrit kutusu yada o ayar birşeyin üzerine cam dereceyi yatırıp takriben yarım saat bekleyip bakıp ona göre ayarlarsın. Fazlası sıvı kaybı yapıp kızartır; azı yeterli gelmez.

Yemde raffy p raffy I uygun. Sabah ve akşam birer yem ver yarım saati geçmeden sudan al. Su değişimi yapma çok kirlenirse kısmi değişim ve emsal sıcaklıkta olsun. Ortam esinti almasın.

lambamı 52w ile degistirdim.Kapluşum gözlerini açti gentayi kullaniyorum ağzını açmiyor ruj gibi sürüyorum.Haraketlilik bitaz arti ama yem yemiyor.Raffy I markayı bulabilrsem onu deniyecem son çare

Vitamin damlada al o zaman tercihimiz doğal içerikli sera reptilin vitamin ama bulamazsan başka bir vitaminde olur. Bunu da her gün gentadan uzak bir saatte günde bir defa bu şekilde ver. İştahını açıp kırgınlığını alır.

Şimdi baktım reptivit almışsın onu kullanabilirsin. Bunu da aynı şekilde 3 defa 10 saniye arayla günde bir kez sür.

cem' Alıntı:
Vitamin damlada al o zaman tercihimiz doğal içerikli sera reptilin vitamin ama bulamazsan başka bir vitaminde olur. Bunu da her gün gentadan uzak bir saatte günde bir defa bu şekilde ver. İştahını açıp kırgınlığını alır.

Şimdi baktım reptivit almışsın onu kullanabilirsin. Bunu da aynı şekilde 3 defa 10 saniye arayla günde bir kez sür.

Artık ağzını açıyor ilacı rahatlıkla damlatabiliyorum fakat kabuk altında kırmızı renkte noktacıklar çıkmaya başladı.Kabuğu toparlanmaya başlamıştı fakat gene yumuşamaya başladı.Uv lamba hariç herşeyi tam.Suyunu azaltıyım mı ?

Kabuğun resmini çek bakalım bir. Raffy p'deki kırmızıları yoksa sera mineral alıp onu haftada iki gün ver. Yiyorsa da marul bunlar kalsiyum içerir.

Normal yem öğününü +1 artır. İki haftalığına.

Bu gece itibari ile kapluşum aramızdan ayrıldı yeni bir yavru alıp büyütecegim

Başın sağolsun. Ölüme yakın son bir cana gelip gidiyorlar. Ağız açma dediğin o zaman son evredeki ciğer iltihabına bağlı nefes alma güçlüğü sebebiyle zorlandığı için esner gibi yaptığı hareketmiş. Yavru kaplumbağalar ilk evrede tesbit edilirse kurtulma şansı bir ihtimal var. İlerleyen safhada ise kurtuluşu yoktur.

Sahiplendirmelerden kaplumbağada bakabilirsin.

başınız sağolsun, cem bey in dediği gibi sahiplendirmeden bakabilirsiniz, yavru değil ama benim evin yakınında bir petshop elinde kalan 7-9 cm kabuk boyunda kaplumları ücretsiz veriyor ( satış yasak ya artık ) benim alanım yetmez diye ben alamadım 2 tane var isterseniz düzgün bir şekilde ulaştırma da yardımcı olurum

Teşekkürler arkadaşlar aslında sahiplenmek isterim fakat 3,5 yaşında oğlum var direk büyük aldığımda kendi kapluşunun öldüğünü anlar.Aslında 4-5 cm olsaydi alabltirdim.Bu dediğiniz kapluşlar nerede ?

resler satışı yasak olduğu için bulmakta zorluk yaşayabilirsiniz, benim söylediklerim ümraniyedeler

Merhaba,

Bugün yeni bir yavru aldım ama kırmızı çizgili degil.Digerinden bunun bakimlari konusunda neler yapmaliyim.Gunde 2 kere 2-3 ufak karides mi vereyim uv lambam yok haftada 1 kere 1 damla genta is gorur mu birde vitamini hafta bir kere yemine damlatıp vereyim mi ?

Başka kaplumbağa var mı ? Bu aldığın çizgili dere mi sofshell mi ? Ya da yellow belly mi ? Bir resmini çek. Önce hayvanı belirleyelim.

Hayvan hasta mı genta veriyorsun ?

Yok daha yeni aldım vermelimiyim onu sordum sarı yesillerden

Yellow belly internetten baktım

Geri