Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

fıstıkx

Bronz 4 Üye
Katılım
26 Ocak 2012
Mesajlar
56
Kapluşumu daha dün aldım adı fıstııık oldu :) Herneyse şimdi kaplumbağalarla ilgili çok uzuun bir araştırma yaptım şuan bende pet shopcuların verdiği ölüm fanusu dedikleri şey var. Suyun sıcaklığının önemli olduğunu biliyorum bu yüzden her yarım saatte su kaynatıp ılık bir şekilde su sıcaklığı bakımından koyuyorum idare için flöresan lamba koyulabilir dendiğini okudum suyu ısıtıyormuş sanırım herneyse.. :rolleyes:

Şuan gözlemlediğim kadarıyla kapluşum sürekli kuru alana çıkıyor ve ışığa yakın olmaya çalışıyor herhangi bir rahatsızlığıda yok gözleri parlak herhangi bir çapaklanma yok alt kabuğu pembe değil kendi renginde. Gayet hareketli ama bir hastalığı varmı diye korkuyorum çünkü tahminen henüz 2 aylık gibi görünüyor ebatıda küçük.

En yakın zamanda ona bir paludaryum yapmayı düşünüyorum. Küçük ebatlı birşey yapmak daha uygun olur gibime geliyor ama ısıtıcısıydı,filtresiydi fln derken maaliyetin fazla olmasından korkuyorum sizinde fikirlerinizi alabilirmiyim ?

VE SORUMA CEVAP VERİN LÜTFEN ^^
 
Cvp: Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

kuru alanda fazla kalmak akciğer enfeksiyonu belirtisidir. Önemli olan suyu arada ılıştırmanız değil. O su siz uyuyorken, evde yokken buz gibi oluyor. Zaten su sıcaklığının sabit kalması gerekiyor. Bence paludaryum kurmayı beklemeden gidin bir ısıtıcı alın. Leğen sizi kısa bir süreliğine idare eder.
 
Cvp: Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

Ciddimisiniiz :(( Durum o kadar ciiddiysee leğenlede idare ederim hemen yarın bi ısıtıcı almam gerek o zaman :(
 
Cvp: Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

Belkız çok doğru söylemiş. Belliki iyi niyetli birisiniz ve araştırmanız da çok güzel. Yarın gidin bir ısıtıcı alın ve alabiliyosanız 50 litrelik saklama kapları var. Ucuzlar. En azından öyle birşey alın ısıtıcıyı takın ona. Siz akvaryumu kurana kadar uzun bir süre idare edecektir :)
Birde florasan lambalar ısı vermez. Yanlış bilgilendirilmişsiniz :)

Bahsettiğim saklama kabı :

http://www.senyayla.com/urunler/big/2624.jpg
 
Cvp: Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

Bunu öğrenmeem çok işee yaradıı teşekkür ederim :) Büyük ihtimalle idarelik onları almam gerekiyor en azından akvaryumu kurana kadar :) Hastalık konusunda bir fikriniz varmı acaba ? Suyun üstüne çıkması daha yarım saat önceden başladı. Arada kurumasın diye suya indiriyorum fakat tekrar çıkıyor akciğer enfeksiyonu belirtisimi acaba yoksa dinlenmek açısındanmı ? Zaten çoğunlukla uyuyor :/
 
Cvp: Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

Suya indirerek strese sokmayın. Kendi haline bırakın. Sürekli uyuyorsa ve kuru alanda çok duruyorsa akciğer enfeksyonunun başlangıcı gibi gözüküyor. Kuru alanda sürekli durması suyun soğuk olmasından dolayı sanıyorum ki. İmkanınız varsa yarın acilen bir ısıtıcı ve büyük bir kap alın. Eğer o zamanda düzelme olmazsa tedaviye başlanabilir.
 
Cvp: Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

Teşekkür ederim yardımın için hemen yarın alıyorum :)
 
Cvp: Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

Arkadasllar uv lamba yerine masa lambasi olurmu kac vatlik bilmiiyorumakvaryum 50*20*35
 
Soft bir ampul ile en azından ısınma sorununu halledersiniz. Böylece hasta olmaz. Ama uva ve uvb veren ampulde olmalı tabiki. En azından normal ampulle başlayıp imkan oldukça diğerlerini edinmek gerekir.

Alınacak ampul 40-60 w gibi olabilir. 15-20 cm mesafeden kuru alan ısısını 31-33 derece yapabilirsiniz. Tabi derece ile kontrol edip uygun ısı için mesafeyi ayarlamalısınız.
 
Cvp: Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

kuru alanda kalıyor çünkü su soğuk. yavru kaplumbağa için sıcak su çok önemli. mutlaka ısıtıcı almalısın. yoksa hastalık ve ölümle karşılaşırsın.
 
Uva uvb ne oluyor benim iki tane kaplumbağam var hangisini alsam daha iyi olur
 
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-akvaryumunda-aydinlatma.html
burada aciklama mevcud uva lamba hem isi verir hemde yasamsal faaliyetleri destekler uvb lamba d vitamini sentezlenmesine yardimci olur ve oldukca onemlidir once uva lamba alip bir sure uvb yerine devit3 ile idare edebilirsin fakat sonra uvb de alman en iyisi olacak


Bu arada uvb lamba isi vermez onun yaninda bir de isitma lambasi yani soft ampul kullanmalisiniz
 
Petshopa sordum olabilir dedi birde sizin goruslerinizi alabilirmiyim masa lambası için
 
Masa lambasi isitma lambak olur ama uvb yerine gecmez dedigim gibi bir sure devit3 ile idae edebilirsiniz ama bir sure sonra uvb almaniz en iyisisi
 
İpek lambaların gereksinimini anlatmış. Siz öncelikle ısıtma lambası alın. Ama gecikmeden uvb ve uva lamba konusunu da çözün. Bu hayvanlar için gerekli olan malzemeler.

Pet shoplara ne istediğinizi kesin olarak belirtin. Sonuçta orası bir alışveriş yeri, onlardan her hayvan neye ihtiyaç duyar konularına vakıf olmalarını beklememeliyiz. En fazla aradığınız ürün yok ve tam karşılığı olan muadili varsa yorum yapmalarına müsaade edin. Aksi halde zararlı yada hiç işinize yaramayacak ürünlerle eve dönebilirsiniz.
 
O zaman ben uvb aliyim sizce fiyati ne kadardir

Bu arada devit3 ne
 
Baştan alıyorum.
Bu hayvanlar soğukkanlıdır. 26-28 derece suda yaşar. Vücut ıaılarını yükseltmek ve metabolizmalarını dengelemek için karaya güneşlenmeye çıkarlar. Buradan yani güneşten ısı almakla birlikte gerekli olan ışınlarıda alırlar.
Uva ışını ve ısı bu metabolizma denegelemede sindirim, iştah, üreme ve hareketliliklerinin düzgün devam etmesini sağlar. Tabi ısı hastalık geçirmesinede mani olur.
Uvb ışını d vitamini sentezi yapmasını sağlar. Buda kemik ve özellikle kabuk gelişimi için önemlidir.

Şimdi uva içerikli ısıtma ısıtma lambası uvb ışını içermez. Uvb lambalar uva içersede ısı vermez. Yani iki lambada gerekir. Eğer uva içerikli uvb alırsanız ısıtma lambası uva içermek zorunda değil. Normal sof ampulde olur. Ama uvb lamba pahalı derseniz ısıtma lambası olarak en azından uva içerikli almanızı öneririm. Sadece ısıtma değil uva ile daha sağlıklı bir kuru alan olur. Bu esnada bu uvb yerine bir süre devit3 vitamin kullanılır. Bunu haftada bir kez bir yeme bir damla ile direk ağzına vermelisiniz. Suya atarsanız hem etkisi kaybolur hemde su yüzeyinde yağlı bir tabaka oluşur. Tabi bu vitamin sürekli kullanılmamalı ve bir süre sonra imkan sağlanıp uvb lamba alınmalı. Doz aşımı ve uzun süre kullanım zararlı olur.


Yani uvb nin bir süre alternatifi var ama ısıtma lambasının alternatifi yok. Önce ısıtma lambası mümkünse uva içerikli imkan olunca gecikmeden uvb lamba.
 
He o zaman tamam ben vitamin kullaniyorum kaplumbağama. Fiyatlarini bilmiyorum uvblerin galiba pahalı
 
Uva içerikli ısıtma lambaları 15-30 tl civarında.

Uvb içerikli lamba 60-125 tl civarında. Vitamini bir süre sonra bırakıp buna dönmek gerekecek. Bu sebeple ileriye dönük bütçe ayarlaması iyi olur.


mailto:/evcil-hayvan-petshop/jbl-reptil-spot-neodym-60w-surungen-spot-lamba-60785624

Isıtma lambasına örnek. Uva içeriği vardır.
 
Cvp: Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

Petshoplarda biraz daha ucuz olabilir mi bi gidip sorayim
 
Geri
Üst