Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

Daha ucuz olacagini sanmiyorum ki bulabilir misin o da kesin degil ben kac tane petshop gezmistim sadece 1 tanesinde bulabilmistim

Cvp: Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

petshoplarda hiçbir ürün ucuz olmaz. yeri geldiğinde 2-3 kat giydirirler.

Tek basina kullanilmaz dedi cilde temas ederse kanser yapabilirdedi ben bi kac yil vitaminle idare etsem olur mu Kaplumbagalar hem daha ufak bir yaslarina girecekler

Cvp: RE: Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

atlasx' Alıntı:
Tek basina kullanilmaz dedi cilde temas ederse kanser yapabilirdedi ben bi kac yil vitaminle idare etsem olur mu Kaplumbagalar hem daha ufak bir yaslarina girecekler

Tek başına kullanılmayan nedir? Cilde temas edince kanser yapan ürün nedir? Bunu kim söyledi acaba?

Cvp: Kapluşum kuru alanda fazla kalıyor neden ?

uvc ışınımlar her canlı için zararlı. onları kapalı tüpte arıtma cihazlarında mikrop öldürmede kullanırlar. bizim kullandıklarımız uva ve uvb ampuller belli bir mesafeden kaplumbağalar için faydalıdır. uvb bize zararlı hayvanlara belli oranda faydalıdır. bu yüzden günlük 4-6 saat arası kullanılır. küçük hayvanlar için özellikle gerekli hayvanların kabuk yumuşamasına bağlı olarak iştahı kesilirse vitamini vermek güç olur.

Vitamini bir kaç ay kullanabilirsiniz. İmkan olduğunda uvb geçişi gerekir. Belki yazın doğal güneşlendirme yaparak bu süreyi iyi değerlendirebilirsiniz. Bu esnada vitamin azalır. Ama en geç yaz sonu ısıtma lambası yanında uvb de edinmeli.

Geri