Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşum parmağıma ellerini titretiyor

hümeyra yıldız

Bronz 5 Üye
erkek olduğunu düşündüğüm bir tane kaplumbağam var.Parmağımızı uzatınca iki elini başına çekip titretiyor.Ayrıca çoğu nesneye aynı şeyi yapıyor.Mesela ayağımızı uzattığımızda,terliği görünce...Bunun kur yapma hareketi olduğunu biliyorum ama bizimkisinin eşi yok dediğim gibi bu hareketi parmağıma veya başka şeylere yapıyor bu tuhaf değil mi

Cvp: kapluşum parmağıma ellerini titretiyor

Tehdit gibi gordugu ve ne ile ilgili oldugunu algilamadiklari seylere bu hareketi yaparlar ancak sizinkinin boyunda bunu disilere kur hareketi olarak daha cok yaparlar.

bu sadece kur yapma hareketi değildir. karşısındaki kaplumbağaya karşı baskınlık kurma veya herhangi bir tehlike karşısında kendini gösterme savunma güdüsüyle de yaptığı harekettir. seninkinin yaptığı bu son yazdığım. hayvan içgüdüsel olarak tehdit algılayıp kendini savunuyor.

Ya benimki de parmağımı yemek sannıyor. Hep elimle besliyorum artık elimi görümce hareketleniyor :)

Şuanki durumda,kaplumbağa yeterli alanı bulunmadığı için elindeki alanı koruma amaçlı tehdit olarak gördüğü nesnelere karşı savunma amaçlı bu şekilde davranıyor.Cinsiyeti de böyle davranmasında önemli bir faktör.

benim rainbowda aynıssı benim parmağımı gördümü önce korkuyor sonra ordan oraya takip ediyor parmağımı sonra bütün gücüyle titrediyor ellerini garibim..

Geri