Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum sesli nefes alıyor ve kabuğu kırıldı :(

tubidik

Bordo Bereli
Katılım
9 Haz 2009
Mesajlar
2,321
Arkadaşlar napıcağımı bilmiyorum kapluşum 1 haftadır acayip sesli nefes alıp veriyodu. Son 2 gündür de sürekli kuru alanda oturuyor. Yani sürekli dediğim belki toplamda 6 saat falandır. Hatta dün kuru alanda uyumuştu hiç yapmadığı birşey. Ayrica bugün eşim elinden düşürdü. Sol omuz hizasındaki kabuğunun ucu 3mm lik yer kırıldı ama tam kopmadı. Burda birkaç veterinerle görüştüm. Bir tane kalpluşlara bakan buldum. Kabuğu için kabuk sertleştirici ve bepanthene kullan dedi. Ayrıca suyun sıcaklığını arttır. sefalosporin ya da tetrasiklin antibiyotik başla dedi.3 günde düzelmezse getirirsin dedi.
Napıyım bilmiyorum kabuk sertleştirici tavsiye edilmeyen bişey. Ne yararı olabilir ki. Acaba D vit mi sürsem. Bol bol kalsiyumlu şeyler de yedirsem diyorum. Bir de kabuğun kırılan kısmını flasterle tuttursam belki kaynar tekrar. Tetradoksa başladım sıcaklığı artırdım. Üstünü havluyla örttüm. Kapluş büyük. kilosunu bilmiyorum ama 24cm kabuğunun boyu. Yan yüzme, alt kabukta pembelik, iştahsızlık yok.
 
Sertleştirici ya da kabuk için başka herhangi bir şey kullanmayın, kabuğun kırılan parçasının tutacağını da pek sanmam. Antibiyotiğe devam edin 1 haftaya kadar düzelme olur inşallah, hafif bir üşütme durumu olabilir. İyileştikten sonra kabuk için vitamin takviyesi yapabilirsiniz yemlerine ve akvaryum suyuna. Kabukta kopan yerde kanama falan olmadıysa pek büyük bir parça kopmamış demektir, ancak açık yara varsa enfeksiyon kapmamasına dikkat etmeniz gerek. Çok geçmiş olsun umarım düzelir durumu ve ilaç fayda eder.
 
Evet kabuk koptu kendiliğinden. Kanama olmadı. Anestol bepanthen ve d-vit 3le iyi bi pansuman yapmıştım. Sürmeyim o zaman bi daha onları. Suya bi parça kayatuzu atmıştım bi faydası olur belki diye. Gitti kayatuzunu da yedi :( Yani hasta gibi davranmıyo ama nefes alması çok sesli. Aramızda 30 cm olmasına rağmen nefesi yüzüme çarpıyo. Benim kapluşum atlatır inşllah.Teşekkürler aragorn.
 
umarım iyileşir yaa çok kötü bir durum okurken bir garip oldum :/ bende hastalıklarla boğuşuyorum bu aralar ..
 
Çok şükür bugün daha iyi. Sabahtan beri kuru alana ilk defa şimdi çıktı. Kabuğu da kapandı gibi bakalım.
 
Rica ederim, açık yara yoksa endişe etmenize gerek yok zamanla düzelir tamamen umarım. Başka bir hastalık belirtisi de yok sanırım zaten.
 
bende çok sevindim :) evet başka bir hastalık belirtisi yoksa kısa zamanda eskisi gibi olucaktır ..
 
Teşekkürler. Kabuğu eski haline döndü sonunda ama şu nefes alırkenki sesine bi çare bulamadık daha :(
 
Cvp: Kapluşum sesli nefes alıyor ve kabuğu kırıldı :(

Kaplumbağam yaklaşık 1 haftadır sesli nefes alıyor. sizce hastalığı ne?
 
Geri
Üst