Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşumun birisi hep kuru alanda duruyor

UzmanKapluş

Bronz 4 Üye
Kaplumbagamin biri yani Marul surekli suya indirsemde dis bir sekilde koydugum mango kokune cikiyorr :( Yardimm :/

Ayy dis dedim yanlislikla yaaa. Düz yani :D

Uff :( kaplusum Marulu demin suya indirdim ama fayda etmedi yine cikti essek :D bazen kiziyorum haa:)

Uff :( kaplusum Marulu demin suya indirdim ama fayda etmedi yine cikti essek :D bazen kiziyorum haa:)

Cvp: Kaplusumun birisi hep kuru alanda duruyooo yardimm :(

Hayvan neye ihtiyaç duyarsa onu yapar. Demekki ısınmak istiyor yada suda durmak istemiyor. Zaman zaman davranışlarıda değişebilir hastalık sebebiylede yapabilir. Bu iki sebep dışında bir neden olmadığına göre, sebeplerde kendi ihtiyaç ve isteğine göre olduğu için hayvana kesinlikle müdahale edilmemeli. Hasta ise ısınmak istiyordur, keyfen ise daha çok kurumak istiyordur.
Hayvanda hastalık belirtisi kabul edilebilecek başka sorun (yüzme, yemek yeme, hapşırma gibi) yoksa hasta kabul etmeye gerek yok. Su ısısı ve kuru alan ısısıda yerindeyse bırakın kalsın.

Cvp: Kapluşumun birisi hep kuru alanda duruyor

Çok teşekkürler :) Ama hasta olduğunu sanmıyorum :/ Çünkü dediğiniz blirtiler yok :) Sürekli mango kökünün üzerinde :/ Fakat mango eskiden yan duruyordu :) Ama ben bugün mangoyu dik bir şekilde koydum :) Ve sanırım Dik olması ve üzerine tırmanıp tutunmak hoşuna gidiyorr :) Saygılar :)

Muhtemelen hoşuna gitmiş. Benim eski köküm su yüzeyinden yukarıya uzanıyordu. Cumberland olan yavru iken ne suda ne kuru alanda değil suyun üzerinde kökte uyuyordu.

:D Evet cevabı yazdıktan sonra bende baktım uyumuş benimki kökün üstünde yardımlarınız için teşekkürler :) Bu arada benim 2 adet sarı yanaklı su kaplumbağam var ve adları Marul-Çimen :)

Uzun ömürleri olsun. Sarı yanak fazla bulunmuyor. Bu sebeple daha özeller diyebilirim.

Amin :) Evet aldığım petshopta öyle söylemişti çoğu yerde yok :) O yüzden daha nadir bulunuyor :) Ama ben Yeşilovaya gittim ve Altın Akvaryumdan aldım :)

Yakın zamanda ise arayan arkadaşlar için bir fırsat olabilir.

Arayanlar için demek istedim. Fazla bulunmuyorya.

Hmmm anladımm :) Yeşilovada Altın akvaryumda satılıyor internet siteside var :)

peki kuru alan ısıtıcınız var mı ? Emre abinin dediği gibi ısı aradığı için çıkıyor olabilir. Birde uyurken kuru alanı tercih ediyorsa, gece lambası almak gerekebilir. bu "exo terra" markasında "night glo" olarak geçiyor.

altın akvaryum benim akvaryumu aldığım yer. her boyda kök var, bizimkilere uygun olanlar 12 tl'ye satılıyor. izmirdekiler için bulunmaz fırsat.

bize uygun silis kumda 10 kg'lik poşette 15 tl.

bumblebee merhaba.yazın ısıtıcı gerekirmi?kısın lazım bılıyorum,pekı yazın?28 dereceye ayarlı ısıtıcı lazım bılıyorum.kuru alan ısıtıcıları çokmu pahalı bumblebee bey?bende ışık ıhtıyaclarını karsılamak ıcın ısık var baskada yok.

Ben yanıtlayayım.
Kuru alanda ısıtıcı görevini lamba yapar. 40-60 w güçte soft ampul gerekir. Mandallı lamba ile 15-20 cm mesafeden 31-33 derece olması gereken kuru alan ısısı ölçüm yapıp lamba konumu ayarlanarak sağlanır. Yani ışıktan çok ısı işlevi gerekir.

Su ısısda 26-28 derece olmalı. Yazın gece ısı düşmezse su içinde kullanılmayabilir. Ama ölçüm ile kontrol edilmeli. Zaten ısıtıcı mevsimi geldi sayılır.

Kuru alan ısıtma lambası her ihtimalde şart.

cem abı sadece altın akv. degıl benım bıldığım cogu petshopta var.hemde ıstersen en buyugunu al yıne 12 tl :) kaplumbagalarınızıdamı altından aldınız?ben şahsen altindan aldım.ıkı adet sarı yanaklı su kaplumbagası aldım :) ve cok saglıklılar :)

tesekkurler emre abı.pekı yanı mandallı lamba kullanabılirmıyım.kapluşlarımın resmını atayim ben.mandallı lambayıda takaym.

benimkiler ankaralı. petshoptaki kaplumbağalara bakacak fırsatım olmadı. acil akvaryum ve malzeme ihtiyacı sebebiyle onlarla ilgilendim.

Anladım Cem abi.Benim mango kökünü çok seven kapluşum Marul uyumuş.Üstelik mangonun üzerinde uyumuş.Çok hoşuna gitti Marulla Çimenin :) Ama Çimen uyumadı geç yatiyor o :D

mango su içinde olacak ve altında boşluk olacak ki altına girip kaşınabilsinler. seninkiler ufak daha şimdilik ihtiyaçları yok. bu uyuma işi su üstünde ise şu an hava sıcak olduğu için sadece esinti olmayan bir yerde konumlandırarak idare edebilirsin. yalnız sonbahardan itibaren su içine girmeyip gene kuru alanda uyuyorsa night glo dediğimiz ampullerden alıp kuru alanı geceleri de ısıtmalısın. bu lambalar ışık için değil ısıda işe yarar. ama normal zamanda yaz ve kış ısıtıcı lamba sürekli yanmalı.

Geri