Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşumun derisi soyuluyor

pervin

Gümüş 2 Üye
Son bir haftadır kapluşumun boyun bölgesinde ve ellerinde soyulmalar mevcut önce sudaki pislikler yapisti sandim sonra deri degistirdigini ogrendim. Buyume isaretiymis fakat bana rahatsiz oluyor gibi geldi bir kac tanesini elimle cikardigimda her zaman iceri kapanan poseidon sabit durmasiyla beni sasirtti. Kisacasi deri degisimine nasil yardimci olabilirim ?

Cvp: kapluşumun derisi soyuluyor

el değme tam çıkmayan deriler yüzülmesin bunun çaresi silis kumdur sürtünüp zaman içinde atar. bir kısmını da mangoya sürtünerek atar.

Silis kum varsa elinizle kopartmaniza hoc gerek yok o atar diye biliyorum

Cem abi yazmis gormemisim

Aman hayvanın eski derilerini çıkarmaya çalışma Pervin. Hayvanın hem canı yanabilir hemde derine gidebilir. Ayak ve bacağın alt kısımlarındakini silis kumda gezindikçe atar. Boyun ve bacağın üst kısımlarındakinide ipek bitkiye sürtündükçe atar.
Maşallah hayvan büyüyor.

Koparma degil kasiniyordur diye ovaladim sadece :) tesekkurler

pervin' Alıntı:
Koparma degil kasiniyordur diye ovalamistim sadece. Maalesef silis kum ve bitkimiz yok malum ogrenci yurdunda adam akilli akvaryum kuramadim. Yaza insallah eksiksiz bir ortam hazirlicam. Peki kendi kendine silis kum ve bitki olmadan dokulmesi sorun teskil eder mi ?

Silis kum ve bitki olmadan daha uzun süre kalacaktır ve kaşıntı artacaktır. Hayvanı dışarı alıp bu ovalama vs işlemleri kaplumbağalar için uygun yöntemler değil. Kum, bitki ve mango kökü bu işler için doğal işlev görür, hayvanda huzur içerisinde ortamında yaşar. Bu ürünler akvaryuma koyması zor malzemeler değil Pervin. Sadece kumu biraz yıkaman, köküde kaynatman gerekecek.

bu konuyu görmem harika oldu aynı sorun bendede var ve tüm kaplumbağalarda ama onları nasıl tarif ederim diye düşünüyodum ki çözümlendi :) herkese teşekkürler

Gecen hafta deri degisimini tamamlayan poseidon un derisi tekrar soyulmaya basladi. Bir sorunun habercisi olabilir mi yoksa olagan bir durum mu ?

A vitamini fazlası veya uv lamba altında ışınıma fazla maruz kalması deri değişimi süresini kısaltır, deri atmasını çoğaltır. normalde hayvanın büyümesine bağlı olarak bir iki ayda bir değişim olur.

Her yeri aynı anda atamamıştır. Kalan eski deriler dökülüyordur.

silis kum ve mango köküm yok
midye kırığıyla kayam var
ama deri degişimini atlattı benimkiler sudaki agresif hareketleride koparıyo o sallanan derileri bizzat gözlemledim

silis kumu mangodan önce al. silis sadece deri için değil katı yemleri parçalama ve sindirim sistemindeki olası parazitleride atmasında faydalı bir ürün. karıştırıp kurcalaması da yerdeki pislikleri havalandırma yoluyla filtreye gitmesine ve vakit geçirmesi açısından da iyidir. hayvanları mutlu eder. sonraki aşamada mangoda alırsın. midye kırığı yemeleri durumunda tahriş yapacaktır.

ya abi değiştiriyim diyorum bende masrafından falan kaçtığımdan değilde akvaryuma bir işlem yapınca hayvanlar saatlerce bir yere sokup kafasını kalıyo öyle korkudan hiç hoşuma gitmiyor filtrenin pamuğunu temizlerken bile 5 defa düşünüyorum

kum konusunda saklanmazlar. tersine fark ettiklerinde hoşlarına bile gider. ama mango gibi farklı aksesuarları yabancılarlar. işin sonu hayvanların iyiliği için olacağından bunu göze alıyoruz. akvaryumda dahil yeni her şeye karşı bir tepkileri her zaman olacaktır.

önemli olan bu işlemler sırasında hayvanların üşümeyeceği ortamı korumak.

Birde ayaklarında, bacaklarında sadece gördüğümüz sarkan derileri değil henüz yerinden ayrılamamış ve farkedilmeyen eski derileride atmasına yardımcı olur. Silis kum gerçekten iyi.

Korkacak bir durum yok o zaman. Biraz kilo almaya basladilar ondan sanirim :)

hayvan büyüdükçe gerek kabuk gerekse deri yenilenmeye devam edecektir.

Geri