Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşumun göz kenarları beyazladı

kapluş gülin

Yeni Üye
Merhabalar,

Sorunuma geçmeden kısaca bilgi vermek isterim. Oğlumun isteği ile su kaplumbağası aldık. Petshop akvaryum benzeri bişey verdi .
sonra sizleri ve faydalı bilgilerle karşılaştım. Forumdan öğrendiğim lamba ve filimanlı ampullerden edindim. ahm turtle stick ve vit kullanıyoruz. arada karides.

Bu boyutta bir akvaryuma ısıtıcı takılamayacağı için büyük bir akvaryum ve ısıtıcı hazırlıkları yapmaya başladık derken bir sorun yaşadım.
Dün sabah akvaryumu temizleyip, damacana su koydum soğuk olmasın diye sıcak su ekleyip ılıttım. akşamına Kaplumbağamın göz çevresi beyaz bi tabaka oluştu. Kulak pamuğu ile Teramisin sürdüm ve hemen daha sıcak bir eve getirdim ( suyunun daha çok ısınacağı ve güneşi çok olan ). vitamini emdirip yemini verdim yedi, hareketlerinde bi terslik yoktu.

foto-1- kapluş kuru alanda
foto-2 göz çevresi beyazlaması (17.11.2024 aksam)
foto-3 teramisin sürdükten sonra (17.11.2024 akşam)
foto -4 misafirliğe gittiği sıcak evde ( su ve kuru alan ısısı baya yüksek) (18.11.2024 sabah)

büyük akvaryum alana kadar evimize getirmeyeceğiz. ancak vermem gereken sürmem gereken bir şey varsa yardım ederseniz çok sevinirim.
şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 7a57c170-6a31-4781-adac-adefe4439a72.jpg
    7a57c170-6a31-4781-adac-adefe4439a72.jpg
    784.1 KB · Görüntüleme: 14
  • 1ceeb813-1f50-4cda-a89e-dcee4858aa08.jpg
    1ceeb813-1f50-4cda-a89e-dcee4858aa08.jpg
    759.4 KB · Görüntüleme: 14
  • 6d181a11-3e81-4882-92cf-3fdec17efe0d.jpg
    6d181a11-3e81-4882-92cf-3fdec17efe0d.jpg
    332.1 KB · Görüntüleme: 14
  • edc57085-a336-4a1d-909e-cb0d6eba4869.jpg
    edc57085-a336-4a1d-909e-cb0d6eba4869.jpg
    147.3 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Foruma hoşgeldiniz.

Göz kapağı kireç bağlamış. Hayvan su içindeyken sıcak su eklemeyin hayvanı yakarsınız. Gözleri pişer. Su değişimi mutlaka emsal sıcaklıkta olmalı. Bu hayvanlar soğukkanlı canlılar. Dış ortam ısısına kendilerini ayarlarlar. Ani ısı değişiklikleri adapte olurken hayvanı yıpratır.

Bu akvaryumlara paludaryum diyoruz. Bunlar kullanışlı değildir. Yeterli derinlik vermediği için su ısıtıcı ve filtre kullanmaya uygun alan yoktur.

Minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Filtre ve su ısıtıcı hacmine göre belirlenir. Ona bakarız.

Lamba mesafesi ayarlamada hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Yem olarak tropical axolotl ve sera, tetra ve dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Ahm turtle sticks yemi 6 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Buzdolabında saklayın.

Vitamin damla ise haftada bir 1 damla ilk vereceğiniz stick yemine damlatıp verin.

Hoşbuldum :)
Çok teşekkür ederim. . aman hasta etmeyelim de.
Kapluş dışardayken suyunu ılıtmıştım.
Yemleri dediklerinizden alıp tamamlayacağım. ancak çok farklı şeyler çıkıyor. yemlerin adını tam yazabilir misin ya da fotoları varsa çok sevinirim.

Büyük akvaryum hazırlamaya çalışıyoruz, hazırladığımda fotosunu yollar filtre ve ısıtıcı için yardım rica ederim.

Çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Axolotl atakanpetshop.com da var. Dajana başka yerde satılıyor. Arama motorundan aratın. Sera gammarus raffy I olarak geçiyor.

Geri