Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapluşumun gözü iltahaplandı

twetty_busra

Yeni Üye
Katılım
10 Ağu 2009
Mesajlar
6
arkadaşlar öncelikle mrb.sitede yazanlara göre sanırım kapluşumun gözü iltahaplandı.gözünü hiç açmıyo ve altları şiş fakat akciğer enfeksiyonu değil çünkü altı pembe değil.yrn ona ilacını alıcam.ilacı nerden bulabilirim ve ne kadara mal olur?birde önerdiğimiz bi ilaç varsa lütfen yardımcı olun.
 
Foruma hoşgeldiniz öncelikle umarım güzel zaman geçirirsiniz forumda. Kullanabileceğiniz ilaçlar hakkında yardımcı olmaya çalışıyım terramycin göz merhemi kullanabilrsiniz. Merhemi biraz pamuğa sürerek göz çevresine sabah ve akşam pansuman yapın hafifçe. İlacı uyguladıktan sonra 1 saate yakın süre suya koymayın ki ilaç iyice emilsin. Dikkat etmeniz gereken terramycinin göz için olan merhemini almak, aynısının deri için olanı da var çünkü. Fiyatı çok değil 5-10 tl civarı olması lazım. Bunu bulamazsanız tobrex merhem de kullanabilirsiniz yine aynı şekilde. Merhemlerin dışında bir kaç damla da var kullanabileceğiniz. Gentagut, genthaver, getamisin, tobrex, otomygen gibi damlaları kullanabilirsiniz.Bunların da fiyatları aynı civardadır aşağı yukarı. Bunları da sabah ve akşam her iki göze de birer damla olacak şekilde damlatın. Yine kaplumbağanızı damlayı damlattıktan sonra hemen akvaryuma koymayın biraz kuru alanda bekletin ilacın iyice emilmesini. Gerekli ekipmanları olan bir akvaryumunuz varsa tedavi çok daha kolay sonuç verir umarım düzelir kaplumbağanız. Geçmiş olsun.
 
teşekkürler bilgiler için peki ilaç pet shoptan mı alıcam herkes eczaneden almış ama???
 
Yok petshoplarda bunlar bulunmaz. Eczaneden almalısınız. Geçmiş olsun ben teşekkür ederim.
 
geçmiş olsun. Kapluşu yeni aldıysanız ve çok küçükse diğer belirtilere de dikkat edin. Benim ilk kapluşumun alt kabuğunda hiç pembelik yoktu hastalığında. Ama böyle bi keyifsizlik bi kuru alanda kuruyup kalma suya inmeme vs. var mı ya da burnundan baloncuk çıkması yan yüzme gibi şeyler. Dikkat etmek lazım.
 
fiyatı sadece 1.10 ytl.Bende hasta kapuşum için kullanıyorum.geçmiş olsun bunu bir süre kullanırsanız gözleri düzelmeye başlayacaktır.
 
Hemen hemen hepsinde bulunur. Kullanılan ilaçlar hepsi de, ama yine de bulamazsanız eczacıya bunların türevi bir ilaç vermesini söylersiniz.
 
ya bn 2 gündür kullanıorum daha iyileşemedi siz kullandıysanız sizin ne kadar zamanda oldu???
 
Bir kaç gün daha kullanın yine düzelmezse damla alıp onu kullanın. Damla ile en geç 5 gün içinde durumu düzelecektir tabi sorun sadece gözlerdeyse.
 
Vitaminin tedavi etme gibi bir özelliği yoktur bir faydası olmaz yani kullansanız da. Anlattıklarınıza göre de sorunun vitaminsizlikten kaynaklandığını sanmıyorum. Şu an hangi ilacı kullanıyorsanuz ve nasıl kullanıyorsanız gözleri için? Bir de akvaryum ile diğer ekipmanlarınız tam mı?
 
Tobrex, gentagut, genthaver gibi bir damla alıp onu kullanmaya başlayın. 5 gün devam edin damlaya, 2-3 gün içinde olumlu etkisi olacaktır.
 
ben de gentamisin kullanmıştım 2. günün akşamı gözünü açmıştı. Ama yanında akciğer enfeksiyonu da geçiriyordu. Tabi bu farklı bi durum. Mutlaka dikkat et. Sadece gözlerinde mi problem.
 
Geri
Üst