Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşumun kabuğundaki ani beyazlama yardımcı olun :S

fıstıkx

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar merhaba :)

Fıstık ve fındık kapluşlarımıı tanıyorsunuz az çok :) anlayamadığım bir nedenden dolayı fındığımı kaybettim 1 hafta onun şokunu atlatamadım hala. Bu sefer fıstığıma bir şey olmasın diye resmen üzerine titremeye başladım :/

Akvaryumda herhangi bir mantar oluşumu veya oluşmasına karşı tedbir olarak mavi damla aldım bugün son günü 4 günlük tedavi bitti ama asıl sorun şu ;

Kapluşumun üstünde nedenini anlayamadığım beyazlıklar oluştu mantar olmamasını umuyorum yumuşama,koku yok. Mavi damladan olabiliceğini düşündüm çünkü damlayı ilk döktüğüm günün akşamında gerçekleşti kabuk beyazlaşması ertesi günede daha fazla beyazlaştı kabuk değişimi de olabilir ama yinede sizin görüşlerinizi almak istedim

Birde sürekli kuru alanında yatmaya başladı normal yüzüyor yemeğini yiyor hareketli ama kuru alanında yattıkça kabuğu dahada beyazlıyor.

RESİMLER NET OLMAYABİLİR KUSURA BAKMAYIN :S

Su içerisindeyken böyle görünüyor

mailto:/di-PPCS.jpg

mailto:/di-6Z24.jpg

KULLANDIĞIM MAVİ DAMLA ;

mailto:/di-TV2R.jpg

Cvp: Kapluşumun kabuğundaki ani beyazlama yardımcı olun :S

O beyazlıkları kazımaya çalıştığınızla tırnağınızla kazınıyor mu?
Bir de mantar olma ihtimaline karşı eldivensiz kaplumbağanızı elinize almayın.

Pek mantar gibi gelmedi bana.Kabukta kireç birikmesi ya da büyümeye bağlı beyazlıklar da olabilir bunlar.
Büyüme döneminde bazı kapluşlarda kabuklarda renk değişimi yaşanabiliyor.

Yok hayır elimle kazımaya çalıştım,yumuşak uçlu diş fırçasıyla çıkarmayı denedim ama çıkmadı.

halsiz felan olsa hasta olduğunu anlıyıcam ama herhangi bir halsizliğide yok anlamadım hiçbişey :S

Bence her ihtimale karşı bir veteriner görmeli.
Eğer mantarsa antifugal kremlerle tedavi edilmeli, bu hastalık bulaşınca kurtulmak zor oluyor.
1,5 litre suya yarım tatlı kaşığı kaya tuzu ekletip bekletebilirsiniz içerisinde.O bölgeleri kaya tuzu ile fırçalayabilirsiniz.

Mantar olup olmadığından emin olamıyorum.Tecrübeli arkadaşlar daha çok yardımcı olacaktır.

Bilgileriniz için teşekkür ederim :)

Yanliz mavi damlayi kullandiktan 3 saat sonra tospik içine atilmali. Veteriner oyle demisti bana. Mantar gibi gozukmuyor. Çeşme suyu mu var?

Birde benimkinde de deri degisiminde ayni sorun oluyor. Deri degistiriyor mu?

merhaba benim kaplumbağamdada beyaz beyaz şeyler var şeffaf gibi ama soyuluyor hafifte kokuyor sanırım kabuk yeniliyorlar. ama sizinki soyulmuyorsa sudan kaynaklanıyodur..

AlperDeniz' Alıntı:
Yanliz mavi damlayi kullandiktan 3 saat sonra tospik içine atilmali. Veteriner oyle demisti bana. Mantar gibi gozukmuyor. Çeşme suyu mu var?

Birde benimkinde de deri degisiminde ayni sorun oluyor. Deri degistiriyor mu?

mavi damlayı suya dokdukten sonra atılcagını bılmıyodum kaplus ıcındeyken dokmustum tesekkur ederım. Evet cesme suyu kullanıyorum :S Evet derısınıde degıstırıyor tekrar saolun :)

Kireçten olabilir gibi duruyor çeşme suyu kullanmayın mümkünse önceden bidonlara çeşme suyu doldurup ağzı açık bir şekilde 2-3 gün bekletin içindeki klorlar uçacaktır ama ağır metaller ıçmaz eğer akvaryumunuz küçükse içme suyu kullanın ama büyükse sera aquatan almanızı öneririm bende çeşme suyu kullanıyorum aquatan döktükten sonra akvaryuma ekliyorum hem ağır metalleri hemde klorları bağlıyor ve tamamen kireçsiz bir suya dönüşüyor.

Zaten mantar o kadar hızlı bu hale gelmez. Yavaş yavaş yayılır. Kireç, büyüme izi veya mineral eksikliğine bağlı bir beyazlık sanıyorum.

Peki teşekkür ederim aslında bende çeşme suyunu koyduktan sonra dinlendiriyordum 3 saat felan ama demekki olmuyormuş :D Bidonlara su doldurdum şuan dediğiniz gibi yapacağım teşekkür ederim :)

Geri