Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşumun kabuğundaki yeşillik ??

exTRa

Yeni Üye
Öncelikle Herkese Merhaba Foruma Daha Bu Sabah Katıldım Ben Engin. Sorunumu Anlatayım:
Kapluşumu alalı 3 gün oldu ve bu sabah akvaryumunu temizlerken kapluşun kabuğunun sol tarafı çok yeşil sağ tarafı az. Yem yemesi normal ve kuru alana nerdeyse hiç çıkmıyor. Bide 2. bir kaplumbağamı alsam? Teşekkürler :rolleyes:
Sizce nedir bu :ff:

Ekipmanlar: Akvaryum, Isıtıcı, Kuru alan

Sağ Tarafı
mailto:/aooum8.jpg
Sağ Tarafı
mailto:/in4brk.jpg

Sol Tarafı
mailto:/2rzdmpg.jpg
Sol Tarafı
mailto:/28bgtps.jpg

ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

Akvaryumda salinim yapabilecek bir sey var mi renkli tas yapay bitki vb.

Cvp: Kapluşumun kabuğundaki yeşillik ??

Birtek turuncu taşlar

Benim 4yıl tek başına yaşamış bir kaplumbağam var ama yanına kimseyi kabul etmez sende alacaksan küçük al büyünce yalnız alıştıkları için kolay kolay kabul etmezler,ama ilerde kavga edebilirde.

Teşekkürler benim şimdi sınavım var oyüzden mesaj yazamicam 2 saat sonra bakarım ve bu yeşillik nedir tekrar teşekkürler

Turuncu tasların etkisi olabilir ikinciyi alabilirsin^^

Teşekkürler peki kum koysam nasıl olur ve nerden alabilirim??

Silis kum al bence^^

o kapluşun kabuğu ne oyle turuncu taşlarının salınımı yuzunden renk değiştirmiş o taşları atıp kaplumbağanın kabugunu ılık suyla fırçalayın

Salinim olmus. O taslari kaldirip kabugu fircalayin yavasca.

Taslari kaldirip yerine silis kum alin internetten veya petshopa ince silis kum derseniz olabilir

Herkese teşekkür ederim

mustafayılmaz' Alıntı:
o kapluşun kabuğu ne oyle turuncu taşlarının salınımı yuzunden renk değiştirmiş o taşları atıp kaplumbağanın kabugunu ılık suyla fırçalayın

Sadece su ile mi? Başka ne yapabilrim birazdan deneyeceğim

Sadece suyla ilık suyla fircala akvaryumdan aldın suyla fırcala musluk altinda yıkama sakin :D

:D bunu hergün mü yapmalıyım ? bide güneşi hiç sevmiyor şuan güneşe çıkardım ama hep gölgelere kaçıyor

Yumuşak diş fırcaları oluyor o dis fırcalarıyla akvaryumdan aldıgınız suyla hafif hafif fırcalayın. daha deneyimli arkadaslarımız daha ayrıntılı bilgi verecektir. Kabuğunda yumuşama yoksa çok önemli bir şey oldugunu düsünmüyorum.

haftada 2 kere. fırcaliyorum sen günese cıkar uzaklas. O elini kolunu uzatır güneslenir ^^

Benden önce yazmıslar akvaryumdan aldıgın suyla fırcala dıye :) Güneşe cıkardıgınızda hava esmiyo olsun ve illaki güneşten bunalacaktır o yuzden guneslendırırken golgelık bir alanda olması gerekıyor :)

Gölgelik alan var şuan balkonda arada kontrol ediyorm gölgede duruyor hep ve kabuğunu fırçaladım :D suya bıraktım birazdan silis kum alıp akvaryumu temizleyeceğim herkese teşekkürler iyi günler

cok yanliz birakmaa karga kacirabilir:'(

Kargalar tehlikeli dikkat et alıp göturebilir kapluşu :w00t:

Silis kumu koyduktan sonra su bulanacaktır. Bulanıklık kumu koyma şekline gore yogun veyaz az olabılır. Benim önerim akvaryumdaki suyu komple cıkarıp, kumu dibe serdikten sonra bir maşrapayla yada caydanlıkla bir köşeden yavaş yavaş dökmen. Bu şekilde bulanıklıgı mümkün oldugunca en aza indirmiş olursun. Sanırım filitren yoktu, filitre olsaydı onuda calıstırdıgınde 4-5 saat içinde komple gecerdi bulanıklık.

Hatta suyu dokerken akvaryum camına deydırerek dokersen daha iyi olur

Geri