Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşumun kabuğundaki yeşillik ??

Cvp: Kapluşumun kabuğundaki yeşillik ??

Yok fazla yalnız bırakmam :D Teşekkürler

Silis kumu 1 kilo 2tl ye aldım beyaz , normal küçük taşlar ve bana petshop çu 0 silis kum mu olcak dedi one dedim jel gibi oluyo dedi ama anlamadım ? :D herneyse şimdi turuncu taşları atıcam :D Teşekkürler

mailto:/urun_detay.aspx?kat=283&urn=13104 örnek olsun sana bende yeni akvaryumuma gercerken bundan alıcam :) elindeki buna benzıyorsa sorun yoktur :)

Benziyor ama beyaz :D Bide bende cam taşlar var renkli onları akvaryuma koysam bi sorun olurmu?

Cam bir sorun oluşturmaz doğal madde sonuçta ama fazla kalabalık olacak kadar koymamanızı öneririm.

Aslinda fircalamasanizda olur eger akvaryumda surtunebilecegi tas , mango koku vb. varsa kendisi surtunerek atacaktir

Filtre olmazsa olmaz. Kumun bulanıklığı zor geçer. Bu arada kumu koymadan önce defalarca durulamalı. Hatta ilk suda kaa tuzu kullanılması iyi okur. Akvaryuma konulunca gene bulanık olduğunda filtre bunu giderir. Filtre hayvan içinde gerekli. Su değerleri hastalık enfeksiyon. Bunlar filtre olmadan sıkıntı.

Kuru alanda ısıtma lambası vardı değil mi? Buda önemli konulardan.

İkinci kaplumbağa için yeterli su miktarı önemli. Yavrularda kaplumbağa başına 40-50 lt erişkinlerde kaplumbağa başına 100 lt ve üzeri su hacmi gerekir. Sistem ekipmanları tam olmalı. Yavru iken anlaşma ihtimalleri daha çok ama kimse hiç kavga etmeyeceklerini söyleyemez. Bunları göz önünde bulundurmalı.

Kabuk salınım yapan taşlar çıkınca zamanla düzelir.

kabukta renk değişimi salınım yapan boyar maddeli ürünler, mavi damlanın damlatılması veya fazla damlatılması veya yosunlanmadan kaynaklı olur. yosunlanma fırça ile giderilebilir fakat diğerlerini temizlenmesi çok azdır bunu plaka emer. bu renk düzelmesi, sebep olan akvaryumdan çıktığında plaka değişimiyle atılır.

Anladığım kadarıyla filtre lazımmış peki fiyatı nedir??
Silis kumu akvaryuma koydum ve camın kenarından dökmeye başladım suyun yüzeyinde beyaz bir tabaka oluştu. Silis kumu akvaryuma koymadan önce bir kapta su ile yıkadım akvaryuma koydum beyaz tabaka hala oluyor bu tabaka zamanla geçermi yoksa illa filtre mi lazım?

Kapluşumu daha akvaryuma koymadım çünkü beyaz tabaka gözlerine zarar verir sanki? tam emin olmadığım için kapluşu büyük bir saklama kabında saklıyorum

filtre normal olarak kirliliğe karşı değişimi uzun süreye yaymak için şart. bulanıklık devam ediyorsa suyu alıp yerine aynı ısıda yeni suyu maşrapa vasıtasıyla kumu kaldırmadan yavaşça dökerek yok edebilirsin.

exTRa' Alıntı:
Anladığım kadarıyla filtre lazımmış peki fiyatı nedir??
Silis kumu akvaryuma koydum ve camın kenarından dökmeye başladım suyun yüzeyinde beyaz bir tabaka oluştu. Silis kumu akvaryuma koymadan önce bir kapta su ile yıkadım akvaryuma koydum beyaz tabaka hala oluyor bu tabaka zamanla geçermi yoksa illa filtre mi lazım?

Kapluşumu daha akvaryuma koymadım çünkü beyaz tabaka gözlerine zarar verir sanki? tam emin olmadığım için kapluşu büyük bir saklama kabında saklıyorum

İç filtreler:
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=239

Dış filtreler:
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=240

Buralarda uygun filtreler seçilebilir. Ama net olarak yardım edebilmem için akvaryum hacmini bilmek gerekir. Buna göre filtre önermek gerekir. Akvaryum büyük ise dış filtre daha iyi olur. Tabi buna iç melzemeleride eklenecek.

Ben eskiden balık besliyordum şu filtreler bakınca aynısı olduğunu fark ettim onu kullansam olur mu? Akvaryumum orta boy balıklarımı beslediğim akvaryumu şuan kaplumbağam kullanıyor :D

bizimkilerin balıklardan farkı kuru alan ve lambalar gerisi aynı, tabiki kullanabilirsin. sadece kaplumbağalar fazla kirletir. onun için filtre temizliği sık yapılmalı iç filtren olduğunu varsayıyorum.

Filtre akvaryuma uygunsaki daha önce kullanılmışsa sorun yok. Sadece kullanmadan önce iyice dezenfekte etmek gerekir.

Geri