fıstıkx
Bronz 4 Üye
Merhabaalar 
Geçen hafta daaha tahminimce 2-3 aylık kırmızı yanaklı bir su kaplumbağası aldıım
İlk önce adam bana ölüm fanusu dedikleri ticari kaplardan vermiş :/ Ben biraz internette araştırma yapınca bu siteyi buldum ve ölüm fanusu'nun ne olduğunu kaplumbağalar için zararlarını ve acilen bir paludaryum kurmam gerektiğini öğrendim ve hemen kolları sıvadım
En sonunda küçükte olsa şirin bir paludaryum yapmayı başardım kuru alanı içindeki süsleri vb. herşeyi evdeki malzemelerle kendi çabamla yaptım
Sonra paludaryum ekipmanlarının ne olduğunu araştırdım olmazsa olmaz ekipmanlar ise
ISITICI,KURU ALAN LAMBASI ve FİLTRE 'ymiş
Hemen onlarıda bir pet shop'a giderek aldım ve paludaryumuma kurdum maaliyeti ;
Isıtıcı : 15 TL
Filtre: 10 TL YANİ SONUÇTA 25 TL TUTTU
Kuru alan lambası flöresanda olabilirmiş 60 WALT lamba bende vardı hemen paludaryumun üstüne güzel bir şekilde kurdum 
Böylece güzel bir paludaryum kurmayı başardım ^^
Paludaryumun etrafını ve içini tropikal görünmesi için yeşil kağıt gibi bişeyle kapladım güzel olduğunu düşünüyorum
Kaplumbağam şuan mutlu görünüyor yem attıgımda kafasını çıkarıyor ve hemen yemek yemeye koşuyor yemlerinide yiyip yemediğine dikkatlice bakıyorum yemlerinin hepsini bitiriyor fazla yemde vermiyorum kafası büyüklüğünde yem yeterliymiş o boyuttaa veriyorum
3-4 gündede sudan çıkarıp yumuşak uçlu diş fırçasıyla kabuğunu temizliyorum parazitlerden arınması için
Yem olarak kurutulmuş karides veriyorum çok seviyor ama büyüdükçe ne tür yemler vermeliyim :/ ?
KAPLUŞUMUN RESİMLERİNİ ATMAYI DENEDİM AMA RESİM YÜKLEYİCİ TİNYPİC AÇILMADI GOOGLE CHORME KULLANIYORUM ACABA BİR SORUNMU VAR :S ?
Geçen hafta daaha tahminimce 2-3 aylık kırmızı yanaklı bir su kaplumbağası aldıım
İlk önce adam bana ölüm fanusu dedikleri ticari kaplardan vermiş :/ Ben biraz internette araştırma yapınca bu siteyi buldum ve ölüm fanusu'nun ne olduğunu kaplumbağalar için zararlarını ve acilen bir paludaryum kurmam gerektiğini öğrendim ve hemen kolları sıvadım
En sonunda küçükte olsa şirin bir paludaryum yapmayı başardım kuru alanı içindeki süsleri vb. herşeyi evdeki malzemelerle kendi çabamla yaptım
ISITICI,KURU ALAN LAMBASI ve FİLTRE 'ymiş
Isıtıcı : 15 TL
Filtre: 10 TL YANİ SONUÇTA 25 TL TUTTU
Böylece güzel bir paludaryum kurmayı başardım ^^
Paludaryumun etrafını ve içini tropikal görünmesi için yeşil kağıt gibi bişeyle kapladım güzel olduğunu düşünüyorum
KAPLUŞUMUN RESİMLERİNİ ATMAYI DENEDİM AMA RESİM YÜKLEYİCİ TİNYPİC AÇILMADI GOOGLE CHORME KULLANIYORUM ACABA BİR SORUNMU VAR :S ?