Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kapuş ve balık

en sonunda balıklar kaplumbağaya yem olacakır.. bu da hem kaplumbağa için hem balıklar için kötü bir durum.. canlı yem olan balıktaki enzimler ya da mikroorganizmalar kaplumbağanın vücuduna geçerek hastalığa neden olabilir.. bir başka evcil hayvanı ev ortamında başka bir evcile yem yapmak ne derece doğru tartışılır.. şahsen kesinlikle önermem balık ve kaplumbağayı bir arada.
 
aragorna harfiyen katılıyorum ben denedim ve betta balıklarımı son anda kurtardım
 
beliz' Alıntı:
o betalar minik yerde besleniyo zaten

Akvaryumcular öyle diyor. Bir betta için 25 lt su gerekli. Kaplumbağalar nasıl ölüm kaplarında beslenir diye satılıyorsa Bettalarda öyle satılıyor.
 
evet.. çoğu petshopta bardaklarda duran beta balıkları bile gördüm.. maalesef petshopların bu işe ticaret olarak bakmalarından dolayı çoğu konu hakkında yanlış, işlerine geldiği gibi bilgiler veriyorlar insanlara..
 
Yazık, onları ben de gördüm bardaklarda... Çok acıdı içim... Hayvancağız orada nasıl durur hiç düşünmüyorlar mı, yürekleri sızlamıyor mu?
 
Yürekleri sızlasa bizim küçük kaplumbağalarımızı berbat ortamlarda yaşatırlar mı?
 
ben fanus almıştım adam da yaşar diye verdi ne diyim:)
 
denecek çok şey var o insanlara ama işte dememek daha iyi.. zaten hayvanlara yaptıkları eziyetin onlarda farkındalar ama para kazanma hırsı acıma duygularını köreltmiş artık ne yazık ki.. talep oldukça da bu kısır döngünün böyle devam edeceğini düşünüyorum.. bilinçli, herşeye para gözüyle bakmayan petshoplar tabi ki var ama maalesef oldukça az.. inşallah bu oran zamanla daha da artar..
 
Geri
Üst