Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Karaciğer,Dalak,Böbrek ve Bağırsakların Aerob Bakteriler Yönünden İncelenmesi

Odontochelys

SKF Delisi
Mikail ÖZCAN
Ayşe KILIÇ
Necdet İlker KAN
Mustafa SARIEYYÜPOĞLU

​
Fırat Üniversitesi (Elazığ)​
-Su Ürünleri Fakültesi​
-Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü​
-Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü​

Bu çalışmada, Elazığ şehir kanalizasyonunun boşaldığı Haringet çayı ve bu çayın döküldüğü Keban Baraj Gölü’nden yakalanan 25 adet tatlı su kaplumbağası (Mauremys caspica caspica) kullanıldı. Kaplumbağaların karaciğer, dalak, böbrek ve bağırsaklarından aseptik koşullar altından genel ve spesifik besiyerlerine ekimleri yapıldı. Toplam 19 adet suş izole edildi. Bu suşların fenotipi ve biyokimyasal özellikleri belirlendi. Buna göre; 5’inin (%26.31) Proteus sp., 1’inin (%5.26) Aeromonas sp., 4’ünün (%21.05) Escherichia coli, 6’ısının (%31.57) Salmonella sp., 1’inin (%5.26) Enterobacter sp., 1’inin (%5.26) Lactobacillus sp. ve 1’inin (%5.26) Flavobacterium sp. olduğu tespit edildi.​
Suş:Bir bakteri veya virüsün farklı alt türlerinin, aralarında genetik farklılıklar bulunan grupları.​

Mauremys Caspica​
mailto:/393Q4p.jpg

Cvp: Karaciğer,Dalak,Böbrek ve Bağırsakların Aerob Bakteriler Yönünden İncelenmesi

paylaşım için teşekkürler. ne yazıkki doğa konusunda gerekli önlemi alan çevre bilinci olan o kadar az ki olan hayvanlara oluyor. seferihisar teosta da durum bu ama su arkında yaşıyor hayvanlar. kanalizasyon bağlantısı var mı bilmiyorum. hayvanların üstü iki karış kireç bağlamıştı.

Cvp: Karaciğer,Dalak,Böbrek ve Bağırsakların Aerob Bakteriler Yönünden İncelenmesi

Küresel ısınma diyorlar canlıların nesli tükeniyor diyorlar sonra sahip olduğumuz herşeyi ya avlıyor yada kirletiyoruz sonrada biz insanız diye geziyoruz..

benm yaşadığım şehirde kanalizasyonda kanalında yaşıyor kaplumbağalar çok severim hayvanları ama şimdiye kadar hiç sorgulamamıştım bu hayvanlar bu pisliğin içinde nasıl yaşıyor diye onların doğası olarak düşünmüştüm ama değilmiş....
ne yapılabilir burda belediyeyi ve barınağı yakından tanıyorum

cem' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler. ne yazıkki doğa konusunda gerekli önlemi alan çevre bilinci olan o kadar az ki olan hayvanlara oluyor. seferihisar teosta da durum bu ama su arkında yaşıyor hayvanlar. kanalizasyon bağlantısı var mı bilmiyorum. hayvanların üstü iki karış kireç bağlamıştı.

Türkiye'deki akarsuların kondisyonu her geçen gün düşüyor.Bunun üzerine bir de kaplumbağa sahip ve sahibelerinin doğaya bıraktığı yabancı türlerin yerli türleri tehdidini eklersek;akarsu ve gölet habitatları ciddi tehlike altında.

Ağustos' Alıntı:
Küresel ısınma diyorlar canlıların nesli tükeniyor diyorlar sonra sahip olduğumuz herşeyi ya avlıyor yada kirletiyoruz sonrada biz insanız diye geziyoruz..

Nietzsche'nin sözü aklıma geldi.

"İnsan en zalim hayvandır."

kalemero' Alıntı:
benm yaşadığım şehirde kanalizasyonda kanalında yaşıyor kaplumbağalar çok severim hayvanları ama şimdiye kadar hiç sorgulamamıştım bu hayvanlar bu pisliğin içinde nasıl yaşıyor diye onların doğası olarak düşünmüştüm ama değilmiş....
ne yapılabilir burda belediyeyi ve barınağı yakından tanıyorum

Belirttiğiniz yerde bulunan canlıların türleri,cinsiyetleri,yaşları ve boyları belirlendikten sonra veteriner hekimlerce kontrol edilmeli.
Kontrol sonrasında yerel türler yaşayabilecekleri su habitatlarına bırakılmalı.Yabancı türler için ise;valiliğin gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı ile iletişime geçmesi lazım.

belediyeler bu konuda birşey yapmaz. maliyet yüksek. ancak insanlara bir zararı olursa eğilirler. barınağa gelirsek köpekler için. bu hayvanlar barınakta olmaz. temiz göl ve derelere taşınmalılar.

ben bu durum ile ilgili bir çalışma yapacağım orada hiç sağlıklı koşullarda yaşadıklarını sanmıyorum

Bulunduğunuz ildeki üniversitenin veterinerlik ya da su ürünleri fakültesi varsa;onlarla iletişime geçip bir proje başlatabilirsiniz.
Cem Bey'in söylediği gibi maliyet açısından herhangi bir devlet organı bu tür konularda bir girişimde bulunmuyor.

Paylasim icin tesekkurler, gercekten insanlar nasil boyle dusuncesiz olabiliyor bilmiyorum

Geri