Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaşınıyor mu ?

Kapluslarim57

Altın 3 Üye
Arkadaslar yaklasik 2 saatir aralikli bu hareketi yapiyor neden böyle yaptigina bir anlam veremedim acaba kasiniyormu yoksa baska bir dertmimi var lüften izleyin yorumlarinizi bekliyorum

View My Video

RE: Kasiniyormu ?

Cok karanlik tam olarak anlayamadim ne yaptigini alt kabugunu mu surtuyor taslara ? eger oyleyse kasiniyordur buyuk ihtimalle

Cvp: Kasiniyormu ?

Kaplumbağanın kaşınıyor olması onun geliştiğini gösterir,sevinmelisin.Bir de kaşındığından tam emin olmak için tırnağınla hafifçe bağalarının arasını kaşı.kendini bir ileri bir geri hareket ettirirse kaşınıyor demektir

İpek canim ayagiyla cikartiyor o sesi bende anlam veremedim ilk defa yapti böyle birseyi birde gece kuru alanda cok durdu korktum budami hastalandi diye hemen dedim kisa bir video cekeyimde arkadaslara göstereyim

Deryacigim korkuyorlar fazla yaklasamiyorum onlara kücükken cok kasirdim severdim ama simdi hemen isirmaya yöneliyorlar sürekli yem vericem saniyorlar :D

Ayağını o şekilde hareket ettirmesi deri değişimine bağlıdır bence. Kurudukça gerilen eski deri sebebi ile yaptığını düşünüyorum.

karanlıktan tam seçilmiyor ama o yaptığı hareket. benimkilerden birinde de şahit olduğum hadise kuru alanda denk gelirsem oturduğu yerden hangi tarafı bana dönükse, bazen arka bazende ön ayağını yelpaze gibi sallıyor. bunu sen geldiğinde yapıyorsa bu beni rahatsız etme yanımdan uzaklaş hareketi. ben kısaca bas git hareketi diyorum. iyi anlaşıyoruz maşallah, hareketi çekti mi çok da umurumdaydı deyip uzaklaşıyorum. bunu beni gördüğü zamanlarda aşağı yukarı 10 gündür yapıyor. tabi seninki emrenin dediği gibi de olabilir.

Cvp: Kaşınıyor mu ?

Aynı şey benim de başıma geldi. Seninkiler yürüyor gerçi benimkisi kürek duruşuyla tatlı tatlı güneşlenirken gidip yanına izleyim diyorum. Yanına gittiğimde kendisi hiç kıpırdamıyor ama ayaklarını yürüyormuş gibi yapıyor. Bir süre sonra yavaş yavaş yürüyüp suya giriyor. Herhalde cem abinin dediği gibi bana da bas git diyordu :t65y:

Geri