Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaşınma

bk6912

Gümüş 2 Üye
gözlemdiğim kadarıyla 1 kaplumbağam vantuza sırtını yaslayıp kaşıyodu, ama akvaryumda taş var neden taş değilde vantuz

onlar kendılerıne baglı :) bendede mango koku duruyor paşalar gıbı ama Yaramaz gıdıp ıc fıltre ıle ısını goruyordu :)

Cvp: kaşınma

Bizimkilerin ne mango köküyle ne de filtreyle işi yok silis kumla hallediyorlar tüm işlerini :)

hayvanların hangisi kolayına gidiyorsa onu tercih ediyorlar. bazende bilmedikleri için yanında bir tane daha varsa bazen ona bakıpta neyin ne işe yaradığını öğrenmeleri kolay oluyor.

berk hayvan taşın altına girebiliyor mu ? kaşınması için bu gerekli.

şafak seninkinde de mango hafif gelip üstünden atabiliyorsa vantuzla sabit olan iç filtre, kaşınan o bölgesini sürekli kaşıması açısından tercih nedeni olabiliyor. çünkü mango ağır değilse kaşınırken mango o bölgeden kayıyor. hayvan tekrar tekrar uğraşıyor.

ceyda seninkiler daha ufak 6 cm'yi geçsinler ondan sonra. hatta 8 cm olduklarında.

Bahsettiğiniz kabuk değişimi ise erken tabiki benimkiler bu ara devamlı deri değiştiriyorlar ve kaşınan yerlerini deri dökmeye yardımcı olması açısından silis kuma sürtüyorlar.

bacaklarda silis kuma, boyun derilerinde ısıtıcı kablosuna ve mangoya sürtünmeyi severler. her ikisini sökmede enli ve çok yapraklı ipek bitki de faydalıdır.

yok cem abi biliyorsun Yaramaz ile Filtre arasında seviyeli bir ilişki var kopamıyor ondan ama gecenlerde baktım mangonun altındaydı suana kdr hıc bırınde gormedım abı kasınırken mangoyu kaldırdıklarını :) Şaşkın ozel bır yer bulmus ztn mangonun ustunde bır dal parcası cıkıklıgı gıbı onun orda kasınıyor :)

Evet doğru siz söyleyince farkettim bitkiyle de çok haşır neşirler hatta bazen sinirlenip ısırdıkları bile oluyor ama ısıtıcı kablosuna sürtündüklerini hiç görmedim; henüz küçük olduklarından dolayı daha çok kumda debeleniyorlar,mangoyuda dinlenme amaçlı kullanıyorlar.

mangonun bir kenarından kuma çukur aç. oradan altına girip kaşınabilirler. orta kısımlarda boşluk yoksa yani düz ise çukur açma ağırlığın altında kalmasınlar.

hayır cem abi altına girmelik bi taş değil. ama vantuzunda altına girmiyodu yanında durup kabugunu uzattı ileri geri ileri geri yaptı kaşıdı. neyse bi şekilde kaşısında..

En iyisi uygun bir mango. Hayvan demekki kaşıntıda. Rahat kaşınmasını sağlamalı.

yaptım onu abı :) tunel gıbı 3 yerınden gırıs cıkıs var basta begenmemıstım ama cok kullanıslı oldu :)

Çok iyi Şafak :) biz gerekeni ayarladıktan sonra istedikleri yerde kaşınsınlar.

aynen abi dedıgınız gıbı ıkı tane oluncada bırbırınden bakarak ogrenıyorlar :)

ya bugun marmaraforumdaki(istanbullular bilir) petshopa sordum mango kökü 30 tl dediler. allahın odununa 30 tl veresim yok açıkçası.. nerden buluruz uygununu ?

juenin dükkanına gidip hesaplı ve uygun şekillisini seçip alabilirsin.

linkin en altında adres ve teli var.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491

leventmi şişlimi abi bilgin varmı ? arabayla 3dklık bi mesafe ama arabasız uzak yerler yani

emre tam yerini biliyor. direk dükkandan alışveriş yapıyor. o söyler.

beklemecelerdeyiz o zaman. teşekkürler cem abi, imdada yetişmekte üstüne yok :33:

Geri